№875 Тонуюча маска “Горобина” від Acme Color

№875 Тонуюча маска “Горобина” від Acme Color

Тонуючу маску “Горобина” від Acme Color я придбала для тонування густого волосся довжиною по плечі у кількості двох штук у фізичному магазині. Коштували вони мені 67 гривень. Мені було важливо, щоб фактичний склад не містив потенційних сильних алергенів на кшталт PPD. Склад відтінку 875 попелясто-русявий ash brown відрізняється від вказаного на MAKEUP (певні компоненти переставлені місцями, вказаний власне екстракт горобини, композиція пігментів інша), ось він:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate (and) PEG-100 Stearate,  Ethylhexyl Stearate, Ethoxydiglycol, Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, Cetrimonium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sorbus Aucuparia Fruit Extract, Disodium EDTA, Ethanolamine, Parfum, Triethylene Glycol (and) Benzyl Alcohol (and) Propylene Glycol (and) Methylchloroisothiazolinone (and) Methylisothiazolinone,HC Red NO.3, HC Blue NO. 2, HC Orange NO. 1, Basic Blue 99, Coumarin

Як бачимо, маска містить Ethanolamine, похідну аміаку, яку ми часто зустрічаємо в так званих безаміачних фарбах. Ethanolamine знаходиться в кінці списку компонентів і, сподіваюсь, його концентрація мала.

Маска в картонному упакуванні, всередині окрім самої маски рукавички в індивідуальній упаковці та коротка інструкція, яка також має таблицю з рекомендацій використання, в якій зазначено для яких тонів власного волосся підходять відтінки маски. Відтінок 875 відмічено як такий, що підходить для темно-русявого волосся та більш світлого. Цей відтінок не відмічено як той, що зафарбовує сивину, в таблиці, хоча на самому картонному упакуванні зазначено, що маску рекомендовано використовувати на сивому, русявому, фарбованому “тон в тон” волоссі.

№875 Тонуюча маска “Горобина” від Acme Color

Інструкція з використання від виробника:

1. Вимити волосся шампунем та просушити рушником.

2. На вологе волосся по всій довжині рівномірно нанести маску “Рябина Ton Oil Mask”

3. Прочесати волосся гребінцем та залишити на 30 хвилин.

4. Ретельно змити теплою водою!

При роботі із засобом використовуйте рукавички.

В мене була спокуса не мити волосся шампунем, тому що воно і так було чисте, але, можливо це частина технологічного процесу і після миття шампунем маска працює краще? Шампунь розкриває кутикулу волосся, тому нам радять застосовувати бальзам або кондиціонер після миття волосся шампунем. Тож, я помила волосся шампунем, витримала його в рушнику хвилин 5 і нанесла маску за допомогою рукавичок, прочесавши волосся пальцями. Після того як я зав’язала волосся резинкою-пружинкою, в мене була спроба загорнути волосся в пакет, щоб ніякий локон не випав і не замастив мені светр, але я відчула сильне печіння на шкірі і його довелось зняти, в кінці кінців светр старий і домашній, а шкіра в мене одна.

Маска має холодний темний фіолетовий колір. Моя камера спотворює відтінки в сторону більш рудих, тому я не намагалась її сфотографувати (навіть модель на упакуванні маски вийшла на моєму фото більш рудою ніж в житті). Витримала я її 35 хвилин, можливо, витримала б і довше, якби не мої експерименти з пакетом.

Маска обіцяє ламінування та тонування. Ефект тонування мене цікавив значно більше ніж ламінування, мені хотілось позбутися рудого відтінку волосся, що я отримую після будь-якого фарбування волосся фарбою через пару миттів голови. Мені руді відтінки не личать. Додаю фото до та після.

Як бачите, ніякої суттєвої різниці, тільки обламалось трохи волосся при змиванні. Волосся на фото при вечірньому світлі вийшло темніше ніж в житті, воно темно-русяве, але в житті теж ніякої різниці. Для мене цей продукт не спрацював. Можливо є сенс спробувати інший відтінок, наприклад, симпатичний 147 шоколадно-коричневий або 043 темний каштан.

Дякую, що прочитали