molena

Порівнюємо 3 бази під тіні

Порівнюємо 3 бази під тіні

Були такі щасливі часи, коли мені не потрібна була база під тіні. Вони самі по собі трималися. А про підсилення яскравості тіней - я тоді не думала, що так можна.

Найпопулярнішою базою є Artdeco. І тривалий час купувала тільки її. Але згодом познайомилася і з іншими.

Artdeco Eyeshadow Base
Формат: баночка
Текстура: плотна
Особливості: доглядові компоненты бісабол та вітамін Е.
Вирівнення тону повік: так.
Згладження мікрорельєфу шкіри: так.
Об'єм: 5 мл
Ціна: ~200 грн
Виробник: Німеччина.

Це була моя перша база кілька років тому. Думала більше ніколи не купляти такий формат. Але... ніколи не кажи ніколи - вона знову в мене.
Текстура плотна, наче вершкове масло, але на шкірі стає пластичною. Подобається що ця база вирівнює тон та рельєф шкіри та трохи освітлює. Є мікрошимер, але його можна помітити тільки при макрозйомці.
Ця база також гарно тримає тіні, робить їх яскравішими.

Порівнюємо 3 бази під тіні
Порівнюємо 3 бази під тіні

Проте є нюанс: вся поверхня бази в баночці постійно контактує з повітрям при відкриванні, тому з часом стає твердішою та складніше розподіляється по шкірі.

Склад: база зроблена на основі парафінів та вісків:

C11-13 Isoparaffin, Talc, Hydrogenated Microcrystalline Cera (Hydrogenated Microcrystalline Wax), Mica, Paraffin, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Vp/Hexadecene Copolymer, Polyethylene, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Parfum (Fragrance), Methylparaben, Ethylparaben, Benzyl Benzoate, Linalool, Propylparaben, Propylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Bht, Hydroxycitronellal, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Citral, Citric Acid, Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Etude House Proof 10 Eye Primer
Формат: флакончик з аплікатором спонжиком.
Текстура: кремова, легка.
Особливості: силіконовість, легко розподіляється.
Вирівнення тону повіки: ні.
Згладження мікрорельєфу шкіри: ні.
Об'єм: 10 г
Ціна: ~170 грн
Виробник: Корея.

Легка напівпрозора база з шовковистою текстурою. Дуже зручна у використанні - після шайбочки Artdeco, з якої базу треба виковирювати, це просто відкриття.
Тіні на базу наносяться рівномірно, не залипають, гарно тушуються. І, звісно, відтінок тіней розкривається на повну.

Склад на базі силікона:
Cyclopentasiloxane, Talc, Mica (CI 77019), Hydrogenated Polyisobutene, Trimethylsiloxysilicate, Isododecane, Polyisobutene, Vp/Hexadecene Copolymer, Trihydroxystearin, Disteardimonium Hectorite, Silica Dimethyl Silylate, Titanium Dioxide (CI 77891), Sorbitan Sesquioleate, Beeswax, PEG-40 Stearate, Propylene Carbonate, Bismuth Oxychloride, Caprylyl Glycol, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Yellow Iron Oxide (CI 77492), Methicone, Red Iron Oxide (CI 77491), Black Iron Oxide (CI 77499), BHT.

Make Up Factory Sensitive Eye Shadow Base
Формат: тюбик з тонким носиком
Текстура: плотна, але пластична
Особливості: для чутливих очей.
Вирівнення тону повіки: так.
Згладження мікрорельєфу шкіри: так.
Об'єм: 7 мл
Ціна: 350 грн
Виробник: Німеччина.

Ну, що сказати, ця база сестра Artdeco. Схоже все: плотна, але пластична текстура, наявність мікрошимеру, розподілення по шкірі. Єдине, що відрізняє Make Up Factory - це формат. І користуватися зручніше, і база сберігає свою консистенцію та не підсихає. Але за цей комфорт і цінник стає вищий.

Склад цієї бази також подібний до Artdeco, тільки без парабенів та парфюмерних віддушок:
C11-13 Isoparaffin, Talc, Hydrogenated Microcrystalline Cera, Mica, Paraffin, VP/ Hexadecene Copolymer, Microcrystalline Wax/ Cera Microcristallina, Polyethylene, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Bisabolol, Propylene Glycol, BHT, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Citric Acid, Tin Oxide, Iron Oxides/CI 77492, Iron Oxides/CI 77499, Titanium Dioxide/CI 77891.

В моєму рейтингу, ці бази розподіляються так:
1. Make Up Factory.
2. Etude House.
3. Artdeco.
Але тіні на всіх трьох базах добре наносяться та тримаються, розкривають відтінки. Відрізняють їх зручність використання, склад та ціна.