YuliHrytskoff

Відлущувальний тонік 3 в 1 Eveline Cosmetics Facemed +

Відлущувальний тонік 3 в 1 Eveline Cosmetics Facemed +

Колись давно в мене був багатьом відомий гліколевий тонік від британського бренду Pixi. Так, він чудовий! Прекрасно працював з порами, та й просто дуже позитивно впливав на вигляд шкіри, але, буду відвертою, ціну на нього вважаю надто завищеною… Тому, використавши свій перший і єдиний флакончик того тоніку, покупку я більше не повторювала. Але, коли в нашому Клубі я неодноразово почала зустрічати порівняння вказаного тоніку із Відлущувальним тоніком 3 в 1 Eveline Cosmetics Facemed +, вирішила взяти останній на пробу. Тим більше, косметику Eveline я люблю, а вартість тоніка цього бренду, на хвилиночку, в 7!!! разів дешевша за вартість тоніка від Pixi. Спойлер – покупка себе виправдала сповна, засобом я залишилась більш ніж задоволена, тому розповідаю про нього більш детально.

Тонік розфасований у невеличкий прозорий пластиковий флакон циліндричної форми. Мені подобається саме прозоре пакування косметичних доглядових засобів, оскільки можна стежити за витратою засобу) Пластик якісний, не вгинається, після тривалого використання зберігає свою форму та охайний зовнішній вигляд. Навколо флакону присутня інформаційна етикетка з необхідними відомостями про засіб від виробника.

Флакон міцно закривається кришечкою фліп-топ, крізь неї засіб не протікає. У кришечці є отвір, який виконує функцію дозатора.

Об'єм тоніка невеликий - всього 110ml. Але витрачається він досить економно, на момент написання відгуку я користуюсь ним вже два місяці, а у мене ще трошки менше половини флакончика в наявності.

Склад тоніку, звичайно, не найкращий із можливих та точно не сподобається любителям косметики «натурального» напряму! Із хорошого – в складі гліколева кислота у робочій концентрації 5% та велика кількість натуральних екстрактів. Із поганого – величезна кількість розчинників, консервантів, віддушок, барвник, та забагато, як на мене, зайвих синтетичних компонентів…

Тепер більш детально розглянемо кожен компонент складу цього тоніку:

Aqua – вода, розчинник.

Glycolic acid – гліколева кислота. Ексфоліант.

Aminomethyl propanol - амінометилпропанол - це синтетичний інгредієнт, який використовується в косметиці як регулятор pH. Буферизація.

Butylene glycol - двоатомний спирт. Зволожувач, розчинник.

Propanediol - гліколь високого ступеня очищення, отриманий із відновлюваних джерел (кукурудзяного цукру). Зволожувач, розчинник.

Peg-6 caprylic/capric glycerides – емульгатор, ПАР/очищення.

Ppg-26-buteth-26 – солюбізатор, емульгатор, стабілізатор.ПАР.

Peg-40 hydrogenated castor oil - гідрогенізована касторова олія. Емульгатор, ПАР.

Heptyl glucoside – ПАР.

Aloe barbadensis leaf juice – екстракт листя алое вера.

Parfum - віддушка парфумерна.

Propylene glycol – зволожувач, регулятор в’язкості, розчинник.

Hesperidin methyl chalcone – синтетичний антиоксидант.

Malva sylvestris extract – екстракт мальви лісової. Звужує пори, має заспокійливі властивості. Емолент.

Aesculus hippocastanum seed extract – екстракт каштану кінського. Заспокійливі властивості.

Hamamelis virginiana leaf extract – екстракт гамамелісу віргінського. Звужує пори, заспокійливий, протимікробний/антибактеріальний компонент.

Ruscus aculeatus root extract – екстракт рускусу колючого. Звужує пори, заспокійливий інгредієнт.

Arnica montana flower extract – екстракт арніки монтани.

Disodium edta – хелати.

Phenoxyethanol – Феноксиетанол. Консервант.

Ethylhexylglycerin – консервант.

Sodium benzoate – консервант.

Potassium sorbate - консервант.

Benzyl salicylate – ефір саліцилової кислоти. Використовується при складанні парфумерних композицій.

Coumarin – кумарин. Парфумування.

Geraniol – гераніол. Парфумування.

Hexyl cinnamal - парфумування.

Limonene – парфумування, розчинник.

Linalool - парфумування.

Ci15985 – барвник.

Консистенція засобу –однорідна рідина, що злегка піниться у флаконі при його взбовтуванні.

Колір – тонік прозорий з ледь помітним жовтуватим підтоном.

Запах – косметичний фруктовий. Дуже приємний! Взагалі, я не люблю парфумований догляд для обличчя, але в цьому тоніку запах настільки приємний, що я отримую окреме задоволення при користуванні цим засобом. Деякий час відчувається на шкірі після використання засобу.

Використовую даний тонік цілком стандартно для такого роду засобів – ввечері, попередньо очищену гелем/пінкою шкіру обличчя акуратно протираю змоченим у тонік ватним диском, проходячись по масажним лініям, приділяючи трохи більшу увагу проблемним зонам (у мене це Т-зона). Виробник зазначає, що тоніком можна користуватись як при вечірньому, так і при ранішньому догляді за шкірою обличчя. Проте, я б не радила цього робити, оскільки гліколева кислота підвищує фоточутливість шкіри, а отже, може бути причиною виникнення пігментації, якщо порушувати правила її застосування у догляді. Тому використовую цей тонік тільки при вечірньому догляді за шкірою обличчя, а на ранок – обов’язково наношу санскрін. З цієї ж причини зроблю перерву у використанні цього засобу на період активного сонця (травець-вересень).

Поглинається засіб дуже швидко – буквально за декілька секунд. Після нанесення тоніку на шкірі перших декілька хвилин відчувається невеличка липкість (це нормально для засобів з кислотами), проте, вона дуже мінімальна, не спричиняє дискомфорту та проходить самостійно до п’яти хвилин (навіть швидше). Не спричиняє стянутості, сухості чи якихось інших неприємних відчуттів. Єдине, якщо на шкірі є свіжі ранки чи подразнення, може викликати печіння, але це зрозуміло, оскільки у складі кислоти.

Також, помітила, якщо на ватний диск нанести завелику кількість тоніку, це також може викликати печіння шкіри, навіть якщо на ній немає видимих пошкоджень. І, знову ж таки, якщо його нанести забагато, на шкірі тонік може трішки пінитись. Тому зараз обмежуюсь дуже невеликою кількістю засобу)

Перш ніж перейти до розповіді про результати від використання тоніку, для ясності картини, скажу декілька слів про свою шкіру. Вона в мене комбінованого типу, чутлива, в Т-зоні – сильно розширені пори, чорні цятки, виражені сальні нитки. Висипання не дуже часті, більше пов’язані із циклом. Є пігментація та зморшки. Часто тьмяна, нерівномірний тон. Взагалі, гліколева кислота – не завжди підходить для догляду за чутливою шкірою, проте моя шкіра реагує на неї прекрасно, тільки інколи даючи незначні реакції.

Відразу після нанесення тоніку шкіра декілька хвилин виглядає злегка червонуватою, але це проходить за декілька хвилинок. Ну і, звичайно, ефект від тоніку накопичувальний. За 2 місяці користування тоніком моя шкіра однозначно змінилася у кращий бік! Найперше, навіть по фото видно, наскільки покращився тон та загальний вигляд шкіри – перед початком користування тоніком шкіра була дуже тьмяною, навіть сіруватою, а зараз рожева, свіжа, більш доглянута і здорова на вигляд! Ну і пори – візуально значно звузилися, дуже класно посвітлішали чорні цятки і сальні нитки. Не забиваються, хоча це часта проблема моєї шкіри. Якщо є прищики, закриті комедони – вони, завдяки тоніку, дуже гарно (а головне – швидко) підтягуються на поверхню та підсихають. Шкіра стала сяючою, таке враження, наче вона світиться зсередини! Але це, звичайно, результат загального хорошого і комплексного догляду.

Алергії, висипань тонік в мене не викликав, а от подразнення разок отримала. В мене в загальному досить чутлива шкіра, проте ділянки навколо очей та губ – особливо реактивні. Звичайно, тонік на зону навколо очей я не наношу, а от на підборіддя, трішки зачіпаючи зону навколо губ, наношу. І, коли я трохи переборщила з кількістю тоніку на ватному диску, отримала на цій ділянці печіння, почервоніння та досить виражене подразнення. Проте, за два дні з використанням Цикапласт-бальзаму від La Roche-Posay, воно зійшло. Взагалі, я тепер для себе вивела таку схему використання цього гліколевого тоніку – наношу тільки на Т-зону, невелику кількість, можу навіть через день – на даний момент мені цього достатньо, щоб підтримувати шкіру у тому стані і вигляді, який я досягла за два місяці щоденного застосування засобу. Ну і, звичайно, на літо зроблю перерву.

Взагалі, Відлущувальний тонік 3 в 1 Eveline Cosmetics Facemed + я щиро рекомендую до покупки! Хоч у нього далеко не самий ідеальний склад і, зазвичай, я уникаю косметичних засобів із таким, але тонік проявив себе в роботі просто прекрасно! Він чудово освітлив шкіру, позитивно вплинув на пори, зробив її сяючою та більш здоровою, доглянутішою на вигляд. Я ним дуже задоволена і, думаю, покупку після закінчення цього флакону повторюватиму ще не раз. Це хороший варіант для тих, хто хоче познайомитися з кислотами у догляді, для проблемної, жирної чи комбінованої шкіри, коли турбують висипання чи чорні цятки. Але, зважаючи на доволі високу концентрацію гліколевої кислоти та наявність парфумерної композиції, великої кількості рослинних екстрактів, все ж таки людям з чутливою, реактивною шкірою, алергікам, варто бути обережними!