Свідома клієнтка

Зубна паста Curaprox Enzycal 1450

Зубна паста Curaprox Enzycal 1450

Зубною пастою від Curaprox я користуюсь півтора року. Спершу я купувала Curaprox Enzycal Zero без фтору, тому що таку пасту рекомендував стоматолог для чутливих ясен. Мої ясна вже не відрізняються чутливістю, однак, на жаль, їм властива надмірна рецесія. За словами стоматолога допомогти в цьому питанні нічим не можна, хоча він відмітив, що вона стала трохи повільнішою за останній час з того часу як я перейшла на Курапрокс, який також точно позбавив мене від зубного каменю. Це і є та причина, яка спонукає мене купувати зубну пасту дорожче ніж крем для обличчя. Я використовую їх пасту, щітку та монопочок (зрідка) і зубну нитку Oral-b. Якщо ви знаєте способи зменшити рецесію, я буду рада вашим порадам.

На цей же раз я захотіла спробувати Curaprox Enzycal 1450 з фтором, тому що нещодавно з’явилось трошки карієсу і хоч стоматолог вважає, що наситити зуби фтором через зубну пасту неможливо і також не вірить в користь кремів для зубів, вважаючи їх маркетинговим ходом, я ж все одно купую пасту, чом би й не спробувати?

За складом ці дві пасти подібні.

Curaprox Enzycal Zero:

Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Glycerin, Steareth-20, Titanium Dioxide, Disodium Phosphate, Carrageenan, Sodium Chloride, Aroma, Citric Acid, Sodium Benzoate, Limonene, Amyloglucosidase, Potassium Thiocyanate, Glucose Oxidase, Lactoperoxidase

Curaprox Enzycal 1450:

Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Glycerin, Steareth-20, Titanium Dioxide, Aroma, Disodium Phosphate, Carrageenan, Sodium Chloride, Sodium Fluoride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Saccharin, Amyloglucosidase, Potassium Thiocyanate, Glucose Oxidase, Limonene, Lactoperoxidase

В останній є фторид натрію (1450 мг/кг) та додатковий підсолоджувач. Зубні пасти у тубусах 75 мл, користуватись можна 6 місяців після відкриття. На 6 місяців пасти, звісно, не вистачає. Це без сульфатні зубні пасти з однаковим індексом абразивності (60), зубні пасти містять ензими, які є й у складі нашої слини. Виробник запевняє, що зубна паста посилює захисні властивості слини. У функціях зубної пасти Curaprox Enzycal 1450 зазначений захист від карієсу, а Curaprox Enzycal Zero ні. Зубною пастою Enzycal 1450 можна користуватись з 12 років, а Enzycal Zero з 3 років.

На відміну від Enzycal Zero зубна паста Enzycal 1450 має присмак, що освіжає. Як на мене, вона комфортної густини, достатньо піниться та добре очищує. Для найкращого ефекту виробник рекомендує не полоскати рот після чищення зубів цією пастою.

За першими враженнями вона мені достатньо сподобалась. Як завжди з Курапрокс зуби чистесенькі.

Зубна паста Curaprox Enzycal 1450