Anna_feerie

#Donotdothat

#Donotdothat

Хочу приєднатись до челенджу (дякую Darina🦉 за чудову ідею)). Адже в я, ваш амбасадор делікатного очищення та багатоступеневого догляду за шкірою, не з народження така розумна)).

адже ваш амбасадор делікатного очищення та багатос за чудову ідею))адже ваш амбасадор делікатного очищення та багатоступеневого догляду за шкірою не з народження така розумна)).у за шкірою не з народження така розумна)).

Тут можна робити "знижку" на тому факті, що мої підліткові роки були давненько, коли ще Інтернету не було (і динозаври вулицями гуляли🤣). Але від цього всі ті жахіття не стають менш страшними:

❌ В школі я вмивалась дитячим милом (ну, бо шкіра жирна, треба ж добряче її очистити 🤪). Привіт, порушений епідермальний бар'єр, лужний Ph та нездорова мікрофлора😈.

❌ Оскільки шкіра була ще й проблемною, то в хід йшло все, що пропонували тодішні аптеки: саліциловий та борний спирт, настоянки календули та бовтушки з рогу мамонта, йод як SOS-засіб та, звісно, механічні чистки!

❌ Чистки робила в косметолога....але там мені розпарювали обличчя (пробач мене, моя бідна чутлива та схильна до почервонінь шкіро!).

❌ Домашні масочки, мабуть, принесли найменше шкоди (хоч на огірок одного разу отримала алергію у вигляді червоного, як помідорка, личка, добре, що хоч маски з томатів не робила 🍅)).

❌ Креми я не поважала, бо шкіра від них жирнішала та могло ще висипати (але тут треба мати на увазі, що креми тоді були далеко не такі класні, як існують зараз, тим більше в бюджетному сегменті). Тепер я могу легко зібрати робочу доглядову рутину в різних категоріях, ех, мене б сьогоднішню та до мене б в минуле...))

❌ Через зневоднення шкіра була одночасно сухою і дуууже жирною (бо вона, нещасна, намагалась врятувати себе від посухи) - і що я робила? Правильно, матувала її чим більше, тим краще - і ні, навіть не матовим тональним, я просто запудрювала "голе" обличчя звичайною пресованою пудрою в надії прибрати той ненависний жирний блиск 🙃.

❌ Тут буде пункт не про мою безвідповідальність, а про лікарську некомпетентність: один з численних дерматологів призначив мені аналіз на кліща демодекс і перед ним треба було 3 (!) дні не вмиватися!((( Вважаю ці три дні найгіршим випробуванням для своєї шкіри та досі шкодую, що не втекла з тієї лікарні одразу після першого ж візиту! А, ледь не забула - ще й вії мені висмикували в пошуках того самого кліща-діверсанта🤐. Добре,що вії нормально відросли, а то ходила б обскубана, зате перевірена на відсутність флори та фауни🦂.

P.S. Кліща шукали-шукали, та й не знайшли.

P.S.S. Вкотре радію, що ми живемо в час, коли є адекватні дані, блоги хіміків, лікарів та наш Клуб, де можна заочно отримати другу вищу з косметології😉. Всіх обіймаю, хай вас бережуть м'яке вмивання, пробіотики та азелаїнова кислота!))