YuliHrytskoff

Сироватка з транексамовою кислотою й ніацинамідом для обличчя й шиї Cos De BAHA Tranexamic Acid Niac

Сироватка з транексамовою кислотою й ніацинамідом для обличчя й шиї Cos De BAHA Tranexamic Acid Niac

Трішки більше як два роки назад у мене почала з’являтися пігментація. Спершу я навіть не зрозуміла, що це вона, гадала – що то я просто так нерівномірно засмагла на обличчі… Але коли наступила осінь і засмага по-трохи почала зникати, я зрозуміла, в чому справа((( Гадаю, на появу пігментації, окрім не завжди ретельного сонцезахисту (на той момент), вплинули також початок вікових змін шкіри, а також не зовсім коректна робота деяких внутрішніх органів, що в сукупності вилилось саме у таку проблему. Звичайно, зараз всі ці моменти враховані, але пігментація, на жаль, вже міцно засіла на моєму обличчі.

Що я тільки з нею не робила… І пілінги, і спеціальна освітлююча косметика… але ніщо її не брало і якогось суттєвого ефекту від цих дій та засобів я не бачила. Аж поки мені не трапився Мейкап Клаб))) Саме тут я дізналася про таку чудодійну речовину як «транексамова кислота» і серед всього асортименту косметичних засобів із цією діючою речовиною, обрала Сироватку з транексамовою кислотою й ніацинамідом для обличчя й шиї Cos De BAHA Tranexamic Acid Niacinamide Serum. І з цього моменту ситуація з пігментацією значно покращилася!

Отже, що ж таке «транексамова кислота»? Взагалі, транексамова кислота – це безбарвна кристалічна сполука, що належить до класу антифібрилолітиків. Простими словами, в медицині ця речовина широко застосовується як фармацевтичний препарат для швидкої зупинки кровотеч (піч час операцій, травм, в стоматології). А з хімічної точки зору являється амінокислотою.

Однак, з часом, було помічено позитивний вплив транексамової кислоти й на шкіру при мелазмі чи гіперпігментації. Звичайно, було проведено багато досліджень, що підтвердили ефективність даної амінокислоти і згодом вона широко почала застосовуватись у косметичних засобах, спрямованих на боротьбу із пігментацією та нерівним тоном шкіри.

Таким чином, транексамова кислота: освітлює пігментні плями, запобігає появі нових, вирівнює тон шкіри, має антиоксидантні властивості, уповільнює процеси старіння шкіри. Крім відбілюючого ефекту, транексамова кислота зменшує червоний колір поверхневих кровоносних судин. І як наслідок, вирівнюється колір обличчя та є ефективною при пігментації, мелазмі, розацеа.

Але вона особливо ефективна в сукупності із таким компонентом як ніацинамід (вітамін В3, псевдонім аміду нікотинової кислоти), який відомий своїми антиоксидантними, протизапальними та освітлювальними властивостями.

Поєднання цих двох основних компонентів (та ще багато інших) якраз і є у сироватці Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum.

На момент написання відгуку, я користуюсь даною сироваткою 5 місяців – результат приголомшливий, я ніяк не чекала від неї такої результативності! Тому, розповідаю про Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum більш детально.

Сироватка приїхала до мене запакованою у картонну коробочку, витриману в біло-бузкових тонах. На обороті та бічних стінках якої є вся необхідна інформація про засіб від виробника.

Флакон сироватки – класичний пластиковий, прозорий. Дуже якісний, імітує скло. Був повністю запаяний у слюду, що є гарантією контролю першого відкриття.

Дозатор у вигляді піпетки, дозувати сироватку з її допомогою зручно.

В принципі, якихось претензій до оформлення сироватки в мене немає – все дуже естетично та зручно! Проте, я більше люблю сироватки, в яких флакони непрозорі, а дозатор виготовлений у вигляді помпи – тільки так я можу бути впевненою у збережені активів в робочому стані…

Об’єм сироватки – 30 мл (це у першому придбаному мною флаконі, якого мені вистачило рівно на три місяці щоденного використання), після його закінчення я вже придбала флакончик в більшому об’ємі – на 60 мл.

Склад сироватки (якщо вірити виробнику) – просто ідеальний! Сироватка на 72% складається із органічних інгредієнтів та не містить сульфатів, парабенів, штучних барвників, спирту, мінеральних олій і ароматизаторів. Сироватка виготовляється на безводній основі на базі екстракту алое вера.

Отже, давайте детально розберемо кожен компонент складу цієї сироватки (компоненти, що зазначені на флакончику засобу):

Aloe Barbadensis Leaf Ext. – екстракт листя алое барбаденсіс. Має зволожувальну, живильну, очищувальну дії, прискорює загоєння мікроушкоджень, нормалізує обмінні процеси у клітинах, захищає від несприятливих зовнішніх факторів.

Tranexamic Acid – транексамова кислота – знижує синтез меланіну, запобігаючи появі небажаної пігментації, освітлює вже існуючу та вирівнює тон обличчя.

Niacinamide – ніацинамід – відновлює епідермальний бар'єр, усуває лущення, подразнення та зневоднення, знімає запалення, ефективно бореться з акне, освітлює пігментацію та постакне, звужує пори, покращує тон обличчя, має антиоксидантні властивості.

Glycereth-26 - гліцерат-26 - продукт гліцерину та поліетиленгліколю. Емульгатор, зволожувач, регулятор в’язкості.

Betaine – бетаїн. Зволожувач.

Propanediol – пропандіол. Розчинник, емолент.

1,2-Hexanediol – розчинник.

Sodium Hyaluronate – гіалуронат натрію - натрієва сіль гіалуронової кислоти. Зволожувач, ідентичний до шкіри інгредієнт.

Allantoin – алантоїн - пом’якшує, інтенсивно зволожує шкіру, сприяє звуженню пор і нормалізації вироблення шкірного сала, має протизапальні властивості, заспокоює подразнену шкіру.

Xanthan Gum – камідь ксантанова. Регулятор в’язкості, стабілізатор емульсії.

Citric Acid – лимонна кислота. Використовується в косметичних препаратах як консервант, розріджувач, модифікатор рН, піногасник, хелатуючий агент. Має на шкіру в'яжучу, очищувальну та відбілюючу дію.

Camellia Sinensis Leaf Ext – екстракт неферментованого зеленого чаю. Антиоксидант, заспокійливий компонент. Нормалізує клітинні обмінні процеси, надає заспокійливий вплив, знімає почервоніння та запалення, підвищує місцевий імунітет шкіри, захищає її від негативного впливу факторів навколишнього середовища, а також запобігає передчасному старінню клітин шкіри.

Sambucus Nigra Flower Ext – екстракт бузини чорної. Заспокійливий компонент. Нейтралізує вільні радикали, зміцнює імунітет, заспокоює запалення.

Momordica Charantia Fruit Ext – екстракт момордики харанції - стимулює процеси регенерації та загоєння мікроушкоджень, має антисептичні та протизапальні властивості, ефективний у боротьбі з екземою, псоріазом та фурункулами, знімає подразнення, підвищує пружність епідермісу. Крім того, екстракт виявляє властивості, що омолоджують, живлячи шкіру, підтягуючи її і розгладжуючи зморшки.

Leontopodium Alpinum Ext. – екстракт листя/квітів едельвейсу альпійського. Є потужним антиоксидантом, має захисну, пом’якшувальну та протизапальну дію, захищає клітини шкіри від різних ушкоджень та перешкоджає процесам старіння.

Як бачимо, склад справді ідеальний! Тут немає до чого придертися абсолютно! Але… Корейське законодавство не має чіткого регулювання зазначення складників косметичних засобів, а також порядок їх розміщення в концентрації по спадаючій, як це здійснюється в європейських країнах. Тому корейські виробники можуть інколи не зазначати непривабливі для покупців складники на пакуванні своєї продукції. Я не можу стверджувати, чи так і відбулося із цією сироваткою, але склад в неї настільки ідеальний, що в мене аж виникають сумніви в його правдивості… Тут вже треба тільки вірити на слово)

Консистенція сироватки гелево-водна, дуже легенька, мінімальної щільності – вона не густа, але й не повністю рідка, така текуча.

Текстура однорідна.

Колір – засіб абсолютно прозорий, безбарвний.

Запах – відсутній.

Виробник рекомендує наносити сироватку на попередньо очищену шкіру ввечері та/або вранці. При цьому, першого тижня сироватку слід наносити один раз увечері через день, щоб дати шкірі звикнути. Потім можна переходити на щоденне використання. Після сироватки можна наносити крем у рамках вечірнього догляду або SPF у рамках ранкового догляду. Її можна використовувати для обличчя, шиї та декольте.

Я ж почала використовувати сироватку одразу кожного дня ввечері після очищення обличчя (інколи після тонера) – наношу декілька капель засобу (виробник рекомендує 1-2, але мені цього замало, - я наношу на все обличчя близько 4 капель сироватки) та розприділяю її по шкірі по масажним лініям, допомагаючи їй увібратися. Вранці не використовую.

Сироватка дуже швидко поглинається шкірою (буквально за руками). До речі, після тонера сироватка поглинається трішки довше, тому мені більше подобається наносити її відразу на суху шкіру після очищення, ну але це по ситуації) Хвилинки дві після поглинання на шкірі відчувається невеличка липкість, але не критично – це відчуття дуже швидко проходить. Сироватка не залишає на шкірі ні жирності, ні блиску. Після нанесення сироватки вичікую до 10 хвилин і закриваю її кремом (поверх сироватки він не скочується).

Сказати, що я задоволена результатом від використання сироватки – це нічого не сказати! Я від її впливу на мою шкіру і результативності просто в захваті! Але хочу зазначити ще один момент – тиждень на третій від початку використання сироватки мене страшно пообкидало дрібними прищиками і це не було пов’язано із гормональним фоном, з косметики також не було нічого нового. Але я до цього була готова, оскільки саме таким чином може відбуватися привикання шкіри до нових активів (якщо у вас буде така ж реакція – цього не варто боятися, можна просто зменшити кількість використань засобу, щоби дати шкірі заспокоїтись), проте, за тиждень все пройшло і шкіра знову набула свого звичайного стану. Більше таких реакцій за 5 місяців використання сироватки не повторювалось.

Перш ніж почати розповідати про результат, який я отримала від використання сироватки, скажу декілька слів, з цим їй довелось працювати. Мені 36, шкіра комбінована, чутлива, є виражені мімічні зморшки, шкіра тьмяна, розширені пори… Два роки назад з’явилася дуже виражена пігментація. Основні зони – лоб, трішки далі крил носа з обох сторін, а також над верхньою губою. Перші результати (шкіра так відчутно посвітлішала та тон почав вирівнюватися) були вже за три тижні від початку використання сироватки. Я просто не вірила своїм очам… Тоді я й зробила фото «до» (так, воно вже було з проміжним результатом і повною мірою не відображає картину того, що було «до», але до використання цієї сироватки я перепробувала стільки освітлювальної косметики абсолютно безрезультатно, що не вірила, що дана сироватка мені хоч якимось чином зможе допомогти…)

Отже, перше фото в колажі «до» (через три тижні від початку використання сироватки) – виражена пігментна пляма трішки далі від крила носа на правій стороні обличчя, а також над верхньою губою. Паралельно зліва – така ж, але не така чітка і виражена. Фото справа в колажі – «після» - це через, приблизно, чотири місяці від початку користування сироваткою. Пляма біля крила носа ще є, проте значно світліша (камера її чомусь взагалі не вловила), та й перекривається вона навіть найлегшим ВВ-кремом. Над верхньою губою – пігментація втратила чіткі контури, стала значно світлішою і виглядає просто як нерівномірний тон. Аналогічні плями з лівої частини обличчя – повністю зникли.

Друге фото в каруселі – лоб. Зверху - «до», знизу – «після». Тут взагалі ідеально видно, наскільки шкіра посвітлішала і тон став рівномірнішим, пігментація (якщо прискіпливо не розглядати) взагалі практично не помітна.

На момент публікації відгуку – п’ять місяців від початку використання сироватки. Чоло, лівий бік обличчя повністю очистились від пігментації. Справа – та пляма біля крила носа ще є, але не дуже виражена, над верхньою губою ще нерівномірний тон шкіри. У мене сироватки ще залишилось, приблизно, на 1,5-2 місяці використання – якщо за цей час пігментація не зникне повністю, то маю в планах спробувати сироватку також від Cos De BAHA з транексамовою кислотою, але в концентрації 10% (Транексамова сироватка 10% Cos De BAHA Tranexamic Acid 10% Serum – це новинка). До речі, в бренду зараз вийшло дуже багато цікавих новинок, які хочу спробувати)

Окрім боротьби з пігментацією, мелазмою, сироватка Cos De BAHA - TN Tranexamic Acid Niacinamide Serum прекрасно працює з постакне, знімає почервоніння, тому чудово підійде і для людей з розацеа, та й в загальному – ідеально освітлює й вирівнює тон шкіри!

А ще, транексамова кислота в косметиці абсолютно безпечна, її можна використовувати постійно та для всіх типів шкіри, навіть чутливої. Вона не підвищує фоточутливість шкіри, тому використовувати її можна всесезонно і навіть влітку (на відміну від більшості ретиноїдів та вітаміну С у формі аскорбінової кислоти, деяких кислот). Та, що важливо, транексамова кислота сумісна з більшістю інших, навіть доволі агресивних, активів. Щоправда, в догляд їх варто вводити, все ж таки, поступово)

Сироватка з транексамовою кислотою й ніацинамідом для обличчя й шиї Cos De BAHA Tranexamic Acid Niacinamide Serum – ідеальний засіб для боротьби з пігментацією! Чудовий, абсолютно безпечний склад, відсутність барвників та віддушок і дійсно робоча формула!

До використання цієї сироватки я взагалі не вірила, що хоч якийсь косметичний засіб зможе вплинути на мою пігментацію, але на власному досвіді переконалася в її ефективності та дієвості! Якщо вас турбує пігментація, нерівномірний тон обличчя, постакне, розацеа, то дана сироватка – моя щиросердечна рекомендація!