BELENKAYA

#don'tdothat

#don'tdothat

Іноді згадую той тернистий шлях перетворення з дівчинки на дівчину і здригаюся, бо моя шкіра та волосся не жили, вони виживали. Зараз у підлітків є доступ до косметики різної цінової категорії, і навіть з бюджетним корейским набором "можна жити". Але згадуючи свої шкільні роки, просто радію, що все обійшлося без наслідків :)

• Улюбленою темою була боротьба з акне. Там в хід йшло все: і парові бані з лавровим листом, і скраб із піни для гоління та соди, і маски з білої глини та олії чайного дерева (яке залишало опіки)...Все це було на моєму обличчі. Я вже мовчу про пристрастну любов до скрабу з меленої кави, а також використання саліцилового спирту замість тоніку. Все пекло, горіло та вибухало, але мрії про чисте обличчя дещо переважали над здоровим глуздом, бо насправді я мала всі шанси перевтілитися на Фреді Крюгера.
  • Улюблена пінка — рожеве мило Safeguard, скажемо мікробіому "ні".
  • Пам'ятаю десь прочитала, що треба вмиватися гарячою водою і сприйняла це занадто буквально. Логіка у цьому прослідковувалася, адже себум розчиняється саме у високих температурах, як і будь-які жири. Але я довмивалася до атопічного дерматиту, з тих пір він зі мною.
  • Маски для волосся з жовтків — легенда. Спробуєш раз — не змиєш два. Ніхто чомусь не попереджав, що коли змиваєш таку нано-технологію з волосся, бажано це робити ледь-теплою водою, інакше скрембл буде не тільки за сніданком :)
  • Полоски від чорних цяток з серветок та дитячого ПВА. Думаю багато хто згадає цю першу "чорну маску" наших років. Насправді соромно навіть коментувати, в жодному разі не повторюйте це навіть у найбільшому відчаї.
  • Маску для волосся з гірчичним порошком всі робили? Сподіваюсь ви ще з волоссям, бо я не дуже :)
  • Сольовий скраб для шкіри голови з шампуню та звичайної солі — домашня хім. лабораторія не мала вихідних днів...

Не пам'ятаю навіть той момент, коли я зупинилась, напевно просто не стало часу на всі ці маніпуляції, але запам'яталося на все життя. Добре, що нинішні підлітки можуть дозволити собі трохи більше навіть за невелику ціну!

19 лютого, 2024
BELENKAYA
19 лютого, 2024