BELENKAYA

#don'tdothat

#don'tdothat

Іноді згадую той тернистий шлях перетворення з дівчинки на дівчину і здригаюся, бо моя шкіра та волосся не жили, вони виживали. Зараз у підлітків є доступ до косметики різної цінової категорії, і навіть з бюджетним корейским набором "можна жити". Але згадуючи свої шкільні роки, просто радію, що все обійшлося без наслідків :)

  • Улюбленою темою була боротьба з акне. Там в хід йшло все: і парові бані з лавровим листом, і скраб із піни для гоління та соди, і маски з білої глини та олії чайного дерева (яке залишало опіки)...Все це було на моєму обличчі. Я вже мовчу про пристрастну любов до скрабу з меленої кави, а також використання саліцилового спирту замість тоніку. Все пекло, горіло та вибухало, але мрії про чисте обличчя дещо переважали над здоровим глуздом, бо насправді я мала всі шанси перевтілитися на Фреді Крюгера.
  • Улюблена пінка — рожеве мило Safeguard, скажемо мікробіому "ні".
  • Пам'ятаю десь прочитала, що треба вмиватися гарячою водою і сприйняла це занадто буквально. Логіка у цьому прослідковувалася, адже себум розчиняється саме у високих температурах, як і будь-які жири. Але я довмивалася до атопічного дерматиту, з тих пір він зі мною.
  • Маски для волосся з жовтків — легенда. Спробуєш раз — не змиєш два. Ніхто чомусь не попереджав, що коли змиваєш таку нано-технологію з волосся, бажано це робити ледь-теплою водою, інакше скрембл буде не тільки за сніданком :)
  • Полоски від чорних цяток з серветок та дитячого ПВА. Думаю багато хто згадає цю першу "чорну маску" наших років. Насправді соромно навіть коментувати, в жодному разі не повторюйте це навіть у найбільшому відчаї.
  • Маску для волосся з гірчичним порошком всі робили? Сподіваюсь ви ще з волоссям, бо я не дуже :)
  • Сольовий скраб для шкіри голови з шампуню та звичайної солі — домашня хім. лабораторія не мала вихідних днів...

Не пам'ятаю навіть той момент, коли я зупинилась, напевно просто не стало часу на всі ці маніпуляції, але запам'яталося на все життя. Добре, що нинішні підлітки можуть дозволити собі трохи більше навіть за невелику ціну!