Anna_feerie

Макіяж шкіри з розацеа: рідкий vs сухий тональний

Макіяж шкіри з розацеа: рідкий vs сухий тональний

Нещодавно під дописом про мою колекцію тональних я отримала коментар від дівчинки, яка теж має почервоніння шкіри, з проханням пояснити, що, як і чим я наношу. Дійсно, багато хто говорить, що проблемну шкіру взагалі не можна фарбувати тонувальними засобами, тільки лагідний догляд і все. Ну, але ми всі люди, тим паче жінки, хочемо робити макіяж, виглядати гарно, трохи вирівняти тон, освіжити обличчя після безсонної ночі і т.д.

Інше питання – важливо обирати підходящі продукти, які не погіршать ситуацію (а може, навіть допоможуть трохи її покращити🤗). Сьогодні я вирішила не просто розказати, а й показати процес нанесення рідкого тонального (у якості піддослідного маємо популярний Purito BB Cream 21) та сухих мінеральних текстур.

Для зручності я пришвидшила кожне відео, також, поки не навчилась гарно накладати звукову дорожку, опис того, що роблю, зроблю текстом нижче). Одразу вибачаюсь за неідеальну якість, адже це моя перша спроба такого типу зйомок🙃.

Тож, що ми маємо: моя шкіра від природи жирна, при тому схильна до акне та має розацеа (наразі у більш-менш ремісії завдяки догляду 🥰). Але от на підборідді це не дуже помітно, адже саме в цій зоні багато років йшли війни з акне, тож там є і почервоніння, і постакне, і шрами. Я не намагаюсь зашпатлювати все це в нуль, бо це неможливо зробити так, щоб воно не впадало в очі, проте замаскувати, зробити тон рівнішим та прибрати контрастність з темних місць – цілком реально.

Макіяж шкіри з розацеа: рідкий vs сухий тональний

Тож, поїхали:

Фарбуюсь я завжди після всіх етапів доглядової рутини: після вмивання м’яким засобом наношу есенцію – далі сироватка – крем (+ далі СПФ, якщо УФ-індекс того потребує). Через 20-30 хвилин можна приступати до макіяжу.

Всі рідкі тональні засоби наношу спочатку пальчиками на обличчя, далі добре розподіляю і лише після цього вбиваю вологим спонжиком, щоб зробити покриття тоншим та максимально рівномірним. (Порада: краще не наносити тональний одразу на б’ютіблендер – адже так спонжик "з'їсть" зайву кількість продукту).

Як бачите, BB від Пуріто у 21 відтінку, хоч і доволі сірий, але прекрасно підлаштовується, більш того, саме цей підтон дозволяє легко замаскувати рожевий/червоний пігмент. Покриття в нього доволі хороше, але проблемні ділянки я ще точково маскую консилером.

Останній етап – рум’яна, щоб повернути обличчю об’єм і скинути пару рочків😁. В мене кремові від Lamel зі старенької колекції Moonrise.

На все про все 3 хвилини 18 секунд). Нагадаю, що відео пришвидшила❤️.

Мені дуже подобається ефект (наразі це найбільш криючих з тональних в моїй косметичці), сяючий фініш то любов, тож користуюсь цим кремчиком регулярно.

Плюси:

💜 Колір 21 ідеальний для чутливої шкіри та при розацеа (до речі, на відео можна побачити, що різниці з шиєї особливо не помітно, хоч я доволі світленька);

💜 Покриття від середнього до повного;

💜 Хороший склад;

💜 Красивий сяючий фініш (хоч це буде також залежити від стану шкіри до макіяжу, моя блищить і так, я все для того роблю🙃).

Мінуси:

- Пори трохи згладжуються при нанесенні, але через пару годин стають доволі помітними.

Також декому не подобається сяяння, але не можу це віднести до недоліків, бо це така текстура. Можна припудрити одразу після нанесення, а протягом дня скористатись матуючими серветками👌.

Переходимо до другого варіанту покриття для проблемної шкіри, а саме – мінералів. Це варіант для тих, хто:

- має алергію на звичайні тональні;

- не переносить відчуття тону на шкірі;

- шукає абсолютно безпечну, екологічну косметику.

Зазвичай справжні мінеральні продукти містять такі складові: серіцит (міка), діоксид титану, оксид цинку, оксид заліза, нітрід бору, шовкова пудра, неорганічні пігменти. І не містять силіконів, спиртів, продуктів нафтопереробки та консервантів. Крім того, мінеральні текстури дуже економічні, не мають терміну придатності, адже це по суті мінерали, там нема чому псуватись 😅.

Додамо ще кілька плюсів – наявність СПФ 15, непомітність на шкірі, відсутність підкреслення лущень або інших недоліків… Звучить, як магія, правда? Якщо подивитись на нанесення, то так воно і є, бо, щоб досягти омріяного результату, доведеться почаклувати 🥰.

Поїхали: після нанесення доглядової рутини (тут ще більше уваги приділяємо зволоженню, адже, незважаючи на всі корисні властивості, мінералі можуть підсушити шкіру, а нам того не треба) приступаємо до нашого чаклування. Окрім власне баночок з

1) Мінеральною тональною основою

2) Мінеральним праймером (за бажанням)

3) Мінеральною вуаллю (за бажанням)

нам знадобиться ще кришечка/косметична тара, в яку ми будемо засипати пудру та пензель кабукі або флеттоп – для нанесення. Всипаємо в кришечку трііішечки пудри, розтираємо пензлем, а далі починаємо втирати в обличчя круговими рухами.

Спочатку я наношу праймер Enhance від Heavenly Minerals Makeup (на вигляд це білий порошок з сяючими частинками, помол надзвичайно тонкий, ефект на шкірі – блюр та трішки згладження рельєфу).

Далі власне тональна основа, їх існує багато різновидів, за ступенем покриття та фінішем (мат або сяючий). В мене середнє покриття – Lucy Minerals OCS Light. Але існують варіанти Full cover, які замаскують все і це буде виглядати природньо та не як шпатля 😄. Якщо покриття недостатнє – досипаю ще трошки пудри, розтираю та додаю на ділянки, які цього потребують. Також консилером Hide and Heal точково проходжусь по проблемним місцям).

Далі в мене іде вуаль/глоу Light Pearlescent від FVC. Це вже пилок бежевого кольору з мільйоном найменших сяючих частинок, заявдяки якому можна додати сяяння без хайлайтеру)).

Ну, і заключний етап – рум’яна Sweetscents Green Tea Reviv, їх наношу пензлем RT, оскільки вони мають помірну пігментацію та легке нанесення, тож плями нам не загрожують)).

Ось такий вийшов процес, всього майже 6 хвилин пішло на такі магічні дії (ящо будти точнішою, то 5:52). Що ми маємо в результаті, а плюси такі:

💚 Надлегке покриття без обтяження, яке не помітне неозброєним оком;

💚 Ідеальний склад всіх продуктів, від праймера до рум’ян;

💚 Можна використовувати навіть під час загострення шкірних проблем;

💚 Можливість обирати потрібні текстури, ступінь покриття та міксувати відтінки.

Але і без мінусів, звісно, не обходиться:

- Потрібно вдвічі більше часу на макіяж обличчя;

- Сухі текстури потребують уважності та акуратності (бо іноді баночки так і хочуть вистрибнути з рук)));

- Для мінеральної косметики надважлива підготовка шкіри, адже зважаючи на свій склад, вона може підсушити шкіру.

Я люблю мінерали і влітку часто переходжу саме на них, бо не хочеться перевантажувати шкіру, та й трішки матування не завадить). А от в холодну пору мої фаворити все ж рідкі текстури, з ними мені комфортніше🤗.

Ось такий сьогодні лонгрід, трохи незвично бачити в відео всі свої "бойові відзнаки", бо ж під час фото можна обрати кращий ракурс, підгадати правильне освітлення, але вже є, як є. В решті решт, краще мати шрами на обличчі, аніж на серці, вірно?)