Kizza

Мої марафони

Мої марафони

Що таке макіяжні марафони?

Це така собі гра, де ведучий (організатор) задає тематику, яку треба повторити. Макіяжні марафони поділяються на вільну інтерпретацію образу чи інтерпретацію з певними обмеженнями чи завданнями.

Звісно це може бути марафон де йдеться про боротьбу лайків, або там де обирають переможців самі організатори та спонсори. Другий звісно чесніший, але є нюанси. По часу виконання зазвичай дається на один образ від трьох днів.

Їх поки було два🤣

Так, небагато, проте можна зробити певні висновки.

Перший був з конкретними завданнями, тобто були обов'язкові елементи. Все було на новорічну тематику. (Бо марафон був передноворічний😉)

Було 4 образи на кожний давався 3 дні. І основними завданнями були "сторіз, допис і рілз" з відмітками організаторів, спонсорів і хештег марафону.

Обирались переможці організаторами + були номінації від спонсорів.

Тема макіяжів: "Різдвяний пряник", "Ялинкові прикраси", "Ґрінч" і "Різдвяна цукерка".

В прянику треба було обов'язково коричневі елементи з білою обводкою, в ялинкових прикрасах власне ялинка і різнобарвні кульки, ґрінчовий макіяж повинен мати в собі пізнавані елементи зовнішності героя і в цукерці повинно прослідковуватися елементи різдвяного посоху чи круглих цукерок і обов'язкова гама з білих і червоних відтінків.

Мої фаворити - це Ґрінч і Цукерка, бо пряник я робила тремтячими руками бо це перший образ. А от ялинкові прикраси - то мій особистий провал. Плюсом марафону було те, що необов'язково було копіювати образ, а дотримуючись певних умов можна було інтерпретувати по-своєму.

Як кажуть "з пилу, з жару". Він ще не закінчився, мені ще треба зробити рілз на останній образ. Про те, як я робила перший образ - "Купідон, стадія закоханості" я вже писала.

Другий образ був вистражданий, бо що робити на "стадію щирого кохання" я взагалі не уявляла. А третій образ я впринципі одразу візуалізувала собі як воно буде.

Спочатку я думала тримати одну тему, але з вікінг-тематики мало що можна вичавити в плані кохання (або мені просто не вистачило уяви😅). Тому пішла в сердечки і стразики🤣 доречі ті сердечки я зробила пігментом, що тінтує тому в третьому образі проскакують "тіні пройденого кохання💔".

Переможці будуть відомі 25 лютого, проте я на перемогу не претендую і буду дуже здивована якщо переможу.

Я просто тверезо оцінюю свої роботи, що вони реально по вправності не завжди дотягують до робіт інших учасників. Десь не вистачає креативної зйомки відео, а десь банально макіяжних скілів. Я от не вмію робити філігранно тонкі та чисті роботи. Мені банально ліньки користуватись програмами обробки фото (максимум - чуть яскравості/контрасту, обрізка по формату, чи виготовлення колажів), а то все займає силу-силенну часу.

Відповідь проста - розвиток, пошук "власної родзинки". Бо після другого образу у більшості учасників вже прослідковуються притаманні їм "фішки" і їх звісно можна підгледіти для наступних образів або ловити натхнення 💕. Хтось робить напір на ефект неочікуваності (це я🤣), є дівчата, що просто богині бодіарту, є майстри бутафорії, є повелительки різних абстракцій, які можна інтерпретувати в тему завдання. От скріншот не всіх учасниць марафону про кохання. І ви бачите, яка розбіжність у виконаннях і скільки всього цікавого дівчата придумують🩷

Перше - якісна картинка. Це база, без неї нікуди.

Друге - завжди дивіться на організатора. Зазвичай людина підсвідомо вибирає подібне тому, що робить сама.

Третє - виконання всіх умов конкурсу. Бо банально можна бути на голову вище за всіх але отримати дискваліфікацію за невиконання умов конкурсу.

Забудьте про те, що в марафоні можуть брати участь люди, що займаються макіяжем на професійній основі. Мають апаратуру, світло і тд. Це звісно з категорії "абідна", але дійсно важко не втратити запал участі коли в марафон вривається тіктокер-багатотисячник або відомий б'юті-блогер.

Просто треба зрозуміти, що вони не одразу стали такими і пройшли свій шлях до того, де вони є зараз. Важливо тверезо оцінювати свої сили.

Не ображайтесь на організаторів, якщо вони не репостять ваші образи - по перше, якщо учасників багато - то можливо Вас не одразу помітять, або якщо забагато репостів - може прилетіти бан на сторінку.

І на мою думку - забудьте, що можна "зіскочити". Пробуйте таки завершити і ставити відмітки, що ви пройшли і осилили всі образи☝️

Марафони - це про веселощі.

Марафони - це про народження креативу в стиснуті терміни. Марафони - це пошук та відшліфування сильних сторін. Марафони - це про знаходження нової аудиторії та презентації себе.

З іншого боку - готуйтесь, що може бути складно, що це забирає час. В середньому в мене на фарбування і зачіску витрачалося 2-4 години, це без виготовлення бутафорії. І не забуваємо, що в нас є ще навчання, робота, родина і тд. Тому готуйтесь що десь треба буде суміщати, або жертвувати сном і вільним часом.