Alyona Fedyk

Ламінування брів: все про процедуру зі слів майстра

Ламінування брів: все про процедуру зі слів майстра

Ламінування брів я довіряю лише їй – майстру, яка за більше, ніж рік, щоразу повертала моїм бровам неймовірно красивий вигляд, а ще зробила все можливе, аби волоски не випадали і не втрачати силу. Настя (далі – N.) переконала мене в тому, що ламінування брів – це безпечно, а завдяки її неймовірній роботі тепер у неї обслуговуються і мої знайомі дівчата.

Тож, що таке ламінування брів, чи має ця процедура мінуси та на кого поширюються обмеження? Поділюсь з вами усіма секретами, які мені розкрила моя бровістка.

Робила перерву терміном більше, ніж 2 місяці, тому на першому фото - абсолютно природні брови без будь-якого фіксатора та без залишків складу. З цих, здавалось би, трьох волосин вийшло дійсно щось неймовірне. Я більше, ніж задоволена!

Що таке ламінування брів?

N.: Ламінування брів – це вкладання волосків з довготривалим ефектом. Така процедура актуальна практично всім, адже дозволяє просто забути про гелі, мило та інші фіксувальні засоби для брів. Ось так просто, ти прокидаєшся вранці, легко прочесуєш брови щіточкою, і все: вони ідеальні впродовж всього дня.

Ламінування брів: покрокова процедура. Розкажи про неї більш детально.

N.: Безумовно, як і будь-яка б’юті-процедура, ламінування має свій регламент. Я чітко його притримуюсь, адже за свою практику зрозуміла, що такі справи не терплять імпровізацій. Тож, як проводиться ламінування?

1. Спілкування з клієнтом. Якщо цей візит перший саме до мене, я обов’язково дізнаюсь, чи робили ламінування брів раніше, і, якщо так, то скільки часу пройшло. Як мінімум, це має бути 3 тижні.

2. Оцінюю волоски та шкіру (примітка: детальна інформація в розділі з обмеженнями).

3. Готую шкіру та брови до процедури методом очищення делікатними засобами, але ні в якому разі не скрабувальними!

4. Знежирення брів. Для більш ефективної дії спеціальних складів для ламінування.

5. Нанесення першого складнику з подальшим накриванням плівкою та періодичним прочісуванням волосків (раз у 3 хв). Час витримки – до 12 хв, в залежності від жорсткості волосків. Перший складник знімається лише сухим спонжем.

7. Нанесення другого складу також під плівку. Тривалість дії – +1 хв до часу витримки першого складу. Схема прочісування волосків – така ж сама. Другий склад змивається вологим диском.

8. Фарбування брів. Цей етап поводиться за бажанням клієнта.

9. Після змивання фарби корегуємо форму: видаляємо зайві волоски пінцетом, проводимо ваксинг брів – процедуру корекції воском.

10. Наносимо третій склад – доглядові олії з пантенолом. ВАЖЛИВО! Якщо етап фарбування пропускається, то корекція брів проводиться після нанесення третього складу.

Скільки тримається ламінування брів?

N.: Все залежить від структури волосків і від якості складників. В середньому від одного до двух місяців.

А результат фарбування? Він менш тривалий?

N.: Так. Фарба на шкірі може триматись до тижня, на волосках – до місяця.

Що не можна робити після ламінування брів?

N.: Дуже багато заборон немає, але варто дотримуватись рекомендацій майстра.

  1. Не змивати третій складник як мінімум до вечора.
  2. Обмежити відвідування сауни, бані та солярію перші 2 дні.
  3. Не проводити косметологічні процедури з використанням пілінгу тиждень до та після процедури. Це може призвести до подразнень шкіри.

Як доглядати за бровами після ламінування?

N.: Це те, чим найбільше нехтують дівчата:) Але варто пам’ятати, що стан волосків залежить і від вас самих, тому регулярно, двічі на тиждень, наносьте на брови спеціальні живильні олії на ніч, наприклад – арганову. Особливо в літній період такий догляд буде дуже корисним для ваших брів. Ну і, звісно, щоразу прочесувати брови в напрямку росту спеціальними щіточками.

Плюси ламінування брів. Окрім всім відомих, які ти можеш ще назвати?:)

N.: Якісні складники, які використовуються під час ламінування брів, значно покращують стан та вигляд волосків, насичуючи їх корисними речовинами. Форма брів залишається природньою, а от структура фізично стає міцнішою. Також ламінування утримує пігмент фарбника, а отже колір брів довше залишається насиченим. Ба більше, ламінування брів – це чудовий спосіб безпечно скорегувати невдалий перманентний макіяж.

Мінуси ламінування брів. Я хочу почути це саме від тебе:)

N.: Мінуси можуть бути лише при неправильному виборі складників та їхній перетримці на бровах. Якщо волоски тонкі, то така помилка майстра може коштувати клієнту їх втрати. Також зачесування волосків занадто вгору при проведенні ламінування – це помилка. Правильно зачесувати їх за напрямком росту. Якщо ви проводите процедуру самостійно – це теж великий ризик, тому важливо довіряти брови тим, хто добре знається на цій справі, або ж ретельно підготуватися та знати всі нюанси.

Чи є обмеження? Кому не можна робити ламінування брів?

N.: Не рекомендую робити ламінування брів в перший триместр вагітності, оскільки змінюється гормональний фон. Також, повторюсь, не варто проводити процедуру після кислотних пілінгів. Зробіть перерву хоча б у тиждень, щоб запобігти подразненню шкіри.

Дівчата, я дуже хотіла зробити короткий чек-лист для тих, хто збирається вперше йти на ламінування брів. Моя бровіст дуже допомогла мені в цьому. Набагато простіше наважитись на ламінування, якщо знати деталі. Тож, сподіваюсь, мій допис комусь доможе. Обіймаю всіх.