Marinka🌈Rainbow

Lalique Satine

Lalique Satine
Lalique Satine

Всім привіт ❤️

Весна час оновлень, і оновити хочеться не лише свій гардероб а й парфумерну поличку ✨

Так як на початку весни ще не завжди тепло і промінчики сонця тільки но починають нас зігрівати та радувати , мені захотілося знайти аромат який по типу легкого шарфика огорне легкою вуаллю , буде максимально м'яким та жіночним, без приторної солодкості але і не занадто свіжим.

І моїм новим ароматом стала парфумерна вода від Lalique - Satine.

З модним домом Lalique я майже не знайома і в моїй колекції це перші парфуми від даного бренду. Проте аромат Satine зовсім не новинка,він був випущений ще у 2013 році. Саме цей аромат я придивилась собі ще рік тому,проте довго не наважувалась замовити через неоднозначні відгуки.

Lalique Satine

Отримала посилочку на пошті приблизно через тиждень.

В мене флакон на 50 мл , який як і належить знаходиться в картонному пакуванні. Коробочка виконана в ніжних тонах, прикрашена фірмовою рожевою стрічкою Lalique.

Флакон з напівпрозорого скла пудрового відтінку і своїм виглядом відображає суть назви . Металева кришка прикрашена візерунками і кожна деталь додає флакону елегантності. Він дуже симпатичний ,мінімалістичний ,нічого зайвого,приємний на дотик,зручно лежить в руці, доволі компактний та не займає на поличці багато місця. Останнім часом мене приваблюють саме такі флакони.

Основним мотивом цієї композиції під назвою Satine є плісовані спідниці, що розвиваються в вихорі танцю. У серці флакона – «чорна перлина», знаходиться мотив, який використав сам Рене Лалік у своєму знаменитому флаконі Lalique Forvil 1924 року.

Satine це аромат для жінок та належить до групи східні,деревні. Був випущений в 2013 році . Парфумер відома Natalie Lorson.

Аромат на перший погляд деревно- ванільний з пудровими нотками, але в той же час він не такий простий як здається, це композиція з перчинкою та характером. На старті дуже відчувається рожевий перець,гіркувато - терпкий, він нібито подрібнений та лоскоче ніс . Перець саме рожевий , не чорний та не червоний, тому гіркота м'яка .Є спочатку і лікарська нота яка дуже швидко проходить. Старт у парфумерної композиції спочатку здається трохи ретро.

В розкритті композиції починають відчуватися квіти - гарденія,геліотроп та жасмин. Квіткові ноти надають жіночність , вишуканість , сонячність та нібито повітря. В серці з'являються боби тонка та ваніль і що найбільш дивне та цікаве , їх поєднання створює ольфакторний глюк - мій ніс відчуває гречану кашу в молоці )) Я думала що мені здалося поки не почитала в коментарях що є однодумці які відчули те ж саме. Що добре, гречка швидко зникає) Геліотроп запудрює аромат та разом із пачулі та сандалом складають базу. При тому ваніль не зникає та залишається , вона не кондитерська а більш суха , здоблена перцем та деревними акордами , благородна та вишукана. В цілому аромат солодкуватий, не дивлячись на піраміду він легкий та комфортний в носці . Він створює той самий " м'який кокон" із затишку який мені і був потрібен. Аромат достатньо зрозумілий, округлий, я думаю він відмінно впишеться в повсякденний образ і гарно розкриється прохолодною весною.

Проте думаю Satine не всім сподобається так як в ньому все ж є трохи старомодний аккорд щось нібито від парфумів наших мам . І він дуже знайомий,на щось схожий і нагадує те що ти точно знаєш але ніяк не можеш пригадати. Проте якщо сподобається,то це буде любов )

Аромат компліментарний,стійкий та добре тримається на речах.

Дякую за увагу 🤗