Алла

Стратити не можна помилувати?

Стратити не можна помилувати?

Я схожа на свого тата. Від нього успадкувала хвилясте волосся. Хто теж має таке щастя, знає, яка важко доглядати за кучерями. Вони пушаться при підвищеній вологості та становляться ламкими від пересушування. Саме тому важливо підібрати правильний шампунь.

Шаума ніколи не була у мене у фаворитах, але вона таки з’явилася у моїй ванній. За консистенцією шампунь мені сподобався, густий, перламутровий. Аромат свіжий, квітковий.

Після миття волосся має ефектний об'єм і шовковистий блиск. Особлива формула б'юті-продукту ретельно очищає волосся від різних забруднень, забезпечуючи чистоту та комфорт. До складу входять мікронутрієнти, вітаміни, натуральні протеїни та мінерали для зміцнення та живлення пасм по всій довжині.

Волосся у мене жирніє швидко, але після цього шампуню три дні доглянутого зовнішнього вигляду було гарантовано.

Окрім цього, шампунь:
- не сушить волосся;
- не містить силіконів;
- полегшує розчісування волосся;
- запобігає виникненню посічених кінчиків;
- економічно витрачається;
- не обтяжує волосся.

І - добре піниться. На цьому пункті зупинемося детальніше. До складу шампуню входить лауретсульфат натрію, хоча я думала, що в Німеччині (а це країна-виробник) вже давно відмовилися від цього шкідливого, як багато хто розповідає в Україні, інгредієнта.

Довелося почитати про нього більш детально. Отже, за інформацією експертів сульфатний шампунь може спричинити сухість, свербіж і подразнення шкіри голови, сухість волосся, робить пасма сплутаними, якщо не використовувати кондиціонер після миття шампунем.

Сульфатні шампуні відомі своєю ретельною очищувальною здатністю саме завдяки поверхнево-активним речовинам, що містяться в них, – сульфатам.

Сульфати є експертами у видаленні надлишків олії та жиру зі шкіри голови й волосся.

Ще сульфатам приписують канцерогенну дію. Але шампунь - не маска, він змивається швидко, тому цей пункт залишаємо під питанням.

Безсульфатні шампуні мають більш м’яку дію і більш безпечні, але не так ретельно очищають волосся.

Саме тому трихологи пропонують нам компроміс: на постійні основі використовувати безсульфатний шампунь, а раз на тиждень - сульфатний.

Яка ваша думка з цього приводу?

Стратити не можна помилувати?
Стратити не можна помилувати?
Стратити не можна помилувати?