YuliHrytskoff

Втирка для шкіри голови з хроном і гірчицею Herbaria Banfi Hajszesz

Втирка для шкіри голови з хроном і гірчицею Herbaria Banfi Hajszesz

Хто про що, а я про черговий засіб проти випадіння волосся!))) Взагалі, про Втирку для шкіри голови з хроном і гірчицею Herbaria Banfi Hajszesz я дізналася чисто випадково завдяки дописам дівчат з Клубу. Засіб мене зацікавив, адже раніше я нічим подібним не користувалася, хоч перепробувала засобів від випадіння волосся чимало. Спершу я була скептично налаштована, зважаючи на ціну і невідомий мені бренд, але все ж вирішила спробувати, так як відгуки на цю втирку були досить позитивними. На диво, засіб виявився справді робочим і від нього я отримала навіть більше, ніж очікувала. Звичайно, спішу поділитись своїми враженнями і результатами від використання цієї чудо-втирки у даному дописі.

Засіб розфасований у простенький пластиковий флакон червоного кольору. На обороті – всі необхідні відомості про засіб від виробника, правда, українською мовою – ані слова, тому за детальною інформацією про засіб треба заходити на сторінку товару на Мейкапі.

Флакон обладнаний кришечкою фліп-топ, отвір у якій виступає дозатором. Щоправда, користуватись ним абсолютно неможливо, оскільки він широкий, а засіб рідкий як вода – перехиливши флакон, як мінімум третина втирки одразу опиниться на голові… Тому перед використанням засобу я переливаю його у спеціальну пляшечку з роликовим дозатором (залишилася в мене від попереднього засобу проти випадіння волосся – саме вона на останньому фото), в крайньому випадку, можна скористатися піпеткою чи набрати рідину у шприц і, знявши голку, розподіляти рідину по проборам.

Кришечка була запаяна в слюду, що є гарантією контролю першого відкриття.

Об’єм продукту – 250 мл. Такої його кількості мені вистачило на 4 місяці використання з частотою 2-3 рази на тиждень.

Склад цієї втирки досить неоднозначний… З однієї сторони – дійсно велика кількість рослинних екстрактів, які корисні для волосся, стимулюють його ріст, боряться із випадінням та луплю і мають масу інших корисних властивостей; та з іншої – на другому місці спирт, який потенційно сам по собі може пересушувати шкіру голови та викликати лупу (на щастя, в мене цього не було), просто величезна кількість віддушок, які є потенційними алергенами (і, забігаючи наперед, скажу, що вони аж ніяк не зробили аромат засобу приємним), та, що найнеприємніше, у складі засобу міститься така небезпечна речовина як «ліліальальдегід» (Butylphenyl Methylpropional), яка є репротоксином та заборонена у країнах ЄС (країна-виробник втирки – Угорщина – член ЄС, а це означає, що засіб розроблений тільки для експорту у країни «третього світу»? Хоча я замовляла цю втирку з доставкою зі складу ЄС, то як її туди завезли?…)

Хоч я й задоволена результатом від використання цієї втирки, та, поклавши руку на серце, якби я розібрала склад засобу до його купівлі, а не після того, як використала цілий флакон і сіла писати відгук, то саме через склад, найімовірніше, не наважилась би на купівлю…

А щоб не бути голослівною, давайте детально подивимся, що ж означає кожен компонент складу цієї втирки:

Aqua – вода. Розчинник.

Alcohol – спирт етиловий. Протимікробний-антибактеріальний інгредієнт, регулятор в’язкості розчинник.

Cochlearia Armoracia Root Extract – екстракт хрону звичайного. У коренях і листі міститься значна кількість лізоциму, що має антиоксидантні та бактерицидні властивості; вітамін С, сірковмісні речовини. Екстракт коренів використовується у косметичних засобах, що стимулюють ріст волосся. У складі засобу для догляду за волоссям екстракт Armoracia Rusticana прискорює ріст волосся, живить фолікули та надає здоровий блиск.

Parfum - віддушка парфумерна.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil – гідрогенізована касторова олія. Емульгатор.

Brassica Alba Seed Extract – екстракт насіння ріпаку.

Juniperus Communis Leaf Extract – екстракт ялівця. Має заспокійливі властивості для шкіри

Origanum Majorana Leaf Extract – екстракт майорану садового. Екстракт М.С. має в'яжучу дію, тонізує, освіжає шкіру, має протиперхотну дію. Використовують у складі антисептичних препаратів.

Phenoxyethanol – консервант (немає остаточних даних щодо його безпеки).

Ethylhexylglycerin – «зелений» консервант.

Citric Acid – лимонна кислота. Регулятор рН косметичних виробів, буферизація.

Hexyl Cinnamal – парфумування.

Linalool – парфумування.

Butylphenyl Methylpropional – парфумування. З 1 березня 2022 року Butylphenyl Methylpropional більше не можна використовувати в косметичних продуктах, що продаються в Європейському Союзі (ЄС). Наразі цей інгредієнт включено до списку речовин, заборонених у косметичних продуктах (Додаток II, запис 1666) Європейського регламенту щодо косметики (№ 1223/2009). Ліліал був заборонений через його здатність бути репротоксином, викликати чутливість шкіри та алергічні реакції.

Citronellol – парфумування, антибактеріальний/протимікробний компонент, розчинник.

Benzyl Benzoate – парфумування, антибактеріальний/протимікробний компонент, розчинник.

Limonene – розчинник, парфумування.

Geraniol – парфумування.

Benzyl Salicylate – парфумування.

Hydroxycitronellal – парфумування.

Консистенція – класична рідина, по щільності аналогічна простій воді.

Текстура рідини однорідна, але подекуди трапляються залишки рослинних екстрактів.

Колір – коричневий. Дійсно як відвар трав.

Запах – досить специфічний. Трав’яний, виражений, у флаконі – відчувається спирт. Вловлюю нотки хрону))) Я не можу сказати, що він приємний, але сильної огиди не викликає. Можна трішки потерпіти, але не дуже довго) На волоссі після змивання залишаються якісь нотки цього запаху, але вони не сильно виражені та не заважають.

Використовую втирку 2-3 рази на тиждень перед миттям голови. Для цього переливаю рідину із рідного флакону у зручну для мене пляшечку із роликовим дозатором, розчісую волосся на наношу засіб по проділам сухого волосся, не пропускаючи жодного сантиметру. Акуратно роблю масаж волосистої частини голови подушечками пальців для кращого проникнення корисних речовин із засобу у шкіру та залишаю засіб для дії на 30-60 хвилин, в залежності від кількості вільного часу. Перший місяць я ще одягала на голову шапочку для душу, а поверх неї – рушник-тюрбан. Та мені так було некомфортно, тому інші місяці використання втирки я просто залишала її на голові, нічим не утепляючи – результат був однаковим – що так, що так.

Під час перебування втирки на шкірі голови, жодних дискомфортних відчуттів не виникає – немає ні печіння, ні поколювання, ні відчуття холодку.

По проходженню часу знаходження втирки на шкірі, я приступала до її змивання – спершу просто під проточною водою (вода стікає жовто-коричневою), а потім – стандартне миття голови – шампунь, бальзам/маска, незмивний засіб, сушка.

Перших тижнів три користування втиркою, я не бачила якихось суттєвих змін ні щодо випадіння волосся, ні щодо його якості. Та по проходженню, приблизно, місяця-півтора від початку використання засобу, кількість волосся, що випало, справді почала зменшуватись, особливо це було помітно під час миття голови. Так, повністю випадіння не припинилося, але в мене причина випадіння внутрішня і жоден зовнішній засіб не може на це виплинути, та тенденція дуже хороша і, порівняно з тим, що було раніше – я дуже задоволена! Та головне навіть не це, а те, який шикарний приріст нового волосся мені дав цей засіб! По всій голові з’явилася досить велика кількість нових маленьких волосинок, навіть центральний проділ вже так не просвічується. І в загальному волосся виглядає більш об’ємними, живішим, таке враження, наче його стало більше!

В загальному, результатом від використання Втирки для шкіри голови з хроном і гірчицею Herbaria Banfi Hajszesz я залишилась дуже задоволеною! Випадіння волосся справді зменшилось, з’явився гарний приріст нового волосся по всій голові. Так, запах у втирки досить специфічний і в складі міститься декілька не дуже хороших компонентів, але якщо вас це не лякає, то втирку я рекомендую!

А ще, ось декілька корисних дописів на тему випадіння волосся, які допоможуть вам розібратися із причинами цієї проблеми та обрати правильну тактику боротьби із вказаною проблемою:

Обстеження, які необхідно пройти, щоб виявити внутрішню причину випадіння волосся: https://club.makeup.com.ua/post/16575/

Дієві способи боротьби з випадінням волосся: https://club.makeup.com.ua/post/16664/

Нюанси домашнього догляду за проблемним, схильним до випадіння, волоссям: https://club.makeup.com.ua/post/16733/