Alice Wonderlands

Чому червона помада – must have

Чому червона помада – must have

Вважається, що губна помада бере початок ще у давній Месопотамії. Тобто близько трьох-п’яти тисяч років тому жінки вже підфарбовували губи пилом розтертого дорогоцінного каміння.

А саме ж червона барва – це не просто косметика, а культурний символ. У різні епохи червоний колір на губах сприймався по-різному. У часи Середньовіччя – як знак зв’язку із сатаною, відьомства та розпусти. За часів Відродження, та й кілька століть по тому червоний колір губ був прерогативою шляхетних жінок і актрис, трохи пізніше він асоціювався з жінками легкої поведінки.

Напевно, найвідомішим і найближчим нам є сприйняття червоної помади як символу фемінізму, боротьби за права жінок. На початку ХХ століття її використовували суфражистки. А під час другої світової війни, кажуть, вона виступала символом спротиву нацизму.

Загалом же червона помада асоціюється з образом фатальної жінки, леді-вамп.

В макіяжі вона може бути ознакою сміливості, впевненості та виклику. Подейкують що в психології існує навіть так званий «ефект губної помади», коли жінка з нафарбованими губами чи то яскравим макіяжем почувається більш впевнено.

Чому червона помада – must have

Незважаючи на культовість червоної барви, вибір її відтінку є досить складною та проблематичною задачею. Адже неправильно підібраний тон червоної помади може лише зіпсувати образ. Червона помада підкреслює недосконалості шкіри ніби підсвічуючи їх. І ще непідхожий відтінок може візуально «жовтити» зубну емаль. Тоді посмішка стає не надто привабливою. Візажисти радять обирати холодні відтінки червоного, що не дають ефекту жовтизни зубів. Але на ділі все складніше і залежить від кольору шкіри та і загалом від кольоротипу.

Я довго підбирала і нарешті знайшла свій ідеальний червоний! І це рідка помада для губ Max Factor Color Elixir Soft Matte Lipstick, тон 030 Crushed ruby. «Подрібнений рубін». Це класичний червоний, наближений до пурпурного і коралового.

Аплікатор зручний, помада використовується економно, лягає рівно на губи і не западає в складочки. Згодом від неї трохи є відчуття пересохлості губ, але не критично. Виробник стверджує, що у складі помади містяться рослинні олії, екстракт листя алоє та камелії китайської. За стійкістю досить добре тримається кілька годин, витримає навіть пиття кави.

Не дуже люблю олівці тому показую її у вигляді соло на губах.

Але я спробувала і комбо з гелевим олівцем для губ GlamBee, тон 205. Олівець – коричневий сатин, мав би бути нейтральним і зливатися з кольором губ, але вийшов трохи темнішим. Не стверджую, що це найкраще поєднання. Але червона помада з олівцем робить губи більш повними. Однак, як на мене, варіант з олівцем, тим паче іншого кольору, не в тренді зараз. Виглядає досить старомодно і старить. Тому я надаю перевагу використанню цієї помади самої по собі.

Отож, я знайшла свій топовий червоний для особливих випадків. Сподіваюсь, ви теж знайдете свій.

Alice Wonderlands
3
Підписники
0