Blics hair ✨💫

Повний розбір. Маска від Lad’or

Повний розбір. Маска від Lad’or

Будемо розбирати за такими етапами:

1. Зовнішній вигляд

2. Запах та консистенція

3. Склад та аналіз

4. Результат мого використання

5. Висновок

1. Зовнішній вигляд

Придбала я цю маску на make up у січні 2024 року у розмірі 150 мл. Мені її вистачило на 2 місяці при тому, що волосся я мила 1 раз на тиждень, а волосся в мене досить довге. Виглядає досить сучасно, мінімалістично. Виробник: Корея, тип: професійне.

Повний розбір. Маска від Lad’or

Відкривається досить легко, закривається добре, запах приємний, не навʼязливий, нагадує звичайний крем. Консистенція густа, легка, як зволожуючий крем для рук.

Виробник нам заявляє, що ця маска допоможе від випадіння, для відновлення, для блиску, живлення, зволоження, лікування, пом’якшення, розгладження. Тобто за словами виробника це просто «чудо-маска», яка врятує волоси від усіх проблем. Чи це так? Давайте розбиратися.

Проаналізуємо склад маски:

Aqua – вода, без неї неможливий жодний склад.

cetearyl alcohol – жирний спирт, пом’якшує волосся, дає захист від пересушування.

olea europaea fruit oil – оливкове масло, живить та надає антиоксидантну дію

simmondsia chinensis seed oil – масло жожоба, з точки зору хімії це все ж більше рідкий віск. Жожоба має властивості для зволоження та пом’якшання волосся.

stearamidopropyl dimethylamine - емульгатор

benzyl alcohol - віддушка

oleyl alcohol – олеіловий спирт, жирний спирт, який має властивості подібні до жожоба, має кондиціонуючий еффект

daucus carota sativa root extract – масло моркви, має тригліцериди (звичайні спирти), укріплює та надає блиск волоссю

benzyl glycol - розчинник

citric acid - Регулятор PH, згущувач

parfum – точка опори, після неї ідуть складові у маленькій концентрації та технічні компоненти.

Тут ще я побачила 4 хумеканти та один низькомолекулярний білок:

Panthenol – зволожує, надає блиск волоссю

butylene glycol – зволожує

glycerin – зволожує

lactic acid – зволожує. Молочна кислота.

hydrolyzed collagen – білок низкомолекулярний

Склад у маски не багатий. Присутні масла (але пам’ятаємо, що масла, які знаходяться в формі OIL працюють, як силікони, а живлять волосся масла у формі BUTTER, які в деяких випадках можуть підсушувати волосся), жирні спирти, та хумеканти (зволоження), але все це у досить маленькій кількості. Склад досить бідний для маски з такою ціною всього за 150 мл. Досить пошкоджене волосся воно не відновить, сильно його не буде живить, трохи зволожить. Для відновлення волосся потрібний склад, який буде проникати всередину волосся. Ця маска підійде для волосся, якому потрібно лише підтримувати гарний стан, або Ви помітили невеликі зміни

- допоможе від випадіння, більше ні, ніж так. Досить мала концентрація речовин, які допомогли би це зробити, випадіння однією маскою не вилікувати, для цього потрібно комплексно дослідити та виявити причину.

- для відновлення – так, вона відновить волосся, але лише зовні та до наступного миття, підійде волоссю, яке не дуже пошкоджене, але на «лікувальне» відновлення не сподівайтесь, це буде лише картинка.

- для блиску – ця маска допоможе повернути зовсім трохи блиску, адже блистить здорове волося, а не замасковане під здорове.

- живлення – мінімальне, складових дуже маленька кількість для гарного живлення.

- зволоження – я знайшла 4 хумеканти, які будуть саме зволожувати волосся. Але вони знаходяться після «точки опори», а це значить їх кількість невелика.

- лікування – що вони мають на увазі під словом «лікування» я не можу сказати, адже це комплексна дія, яка включає до себе живлення та зволоження всередині волосся, чого тут немає.

- пом’якшення – так, волосся буде м’якішим, якщо волосся не дуже пересушене, тобто це відчують ті, у кого не зовсім поганий стан волосся.

- розгладження – розгладження буде мінімальним, а якщо ви сушите волосся феном в усі сторони, то навіть не сподівайтесь на гладкість)

Тобто маска більш для зволоження, ніж для відновлення та живлення. Для пошкодженого волосся раджу взяти маску з більш дієвим складом.

Три місяці тому, я купила цю маску «за відгуками». В мене натуральне, довге волосся, яке пошкоджене, не має живлення та сухе. Два місяці я використовувала цю маску, ефект від неї мене не здивував, і це зрозуміло, бо коли я почала розбирати її склад, я зрозуміла, що ця маска мені не допоможе, адже мені потрібні складові, які будуть "працювати" зсередини. Після використання волосся стало трохи м’якішим, розгладженим та розплутаним, за рахунок олій, що виконали дію силіконів.

Маска має гарний запах та вигляд, але не підійде для сильно пошкодженого волосся. Тобто, якщо у вас сухе волосся, яке жорстке та стирчить (недостатньо вологи), позбавлене блиску та еластичності, волосся, яке січеться, то ця маска не для Вас. Обирайте маску з більш сильним складом, та компонентами, які будуть проникати всередину волосся. Маска підійде для волосся, якому потрібне підтримуюча дія.