Олена ✨

Бюджетний гель для вмивання, але чи дійсно хороший?

Бюджетний гель для вмивання, але чи дійсно хороший?

Поговоримо про переваги та недоліки бюджетного гелю для вмивання від Simple з зеленою кришечкою 👇

Бюджетний гель для вмивання, але чи дійсно хороший?

Пакування. Туба з зеленою кришечкою фліп-топ, яка щільно закривається з характерним звуком «клацання». Сама туба виконана з білого матового гнучкого пластику з зелено-салатовим глянцевим дизайном. Туба перевернутого формату (стоїть на кришечці) та легко стискається. Процес «вичавлювання» гелю дуже легкий, а через густу текстуру контрольований.
Український переклад на додатковій наліпці.

Об’єм 150 мл.

Вартість. Гель дуже бюджетний: 150 ml коштує в середньому 130 грн, але зі знижкою засіб можна купити з чеком до 100 грн.

Обіцянки виробника (з пакування) 🤣

  • Видаляє жир, забруднення та макіяж, не пересушуючи шкіру.
  • Підходить для всіх типів шкіри. Підходить навіть для чутливої шкіри.
  • Містить вітаміни B5 та E, що покращують текстуру шкіри, роблять її м’якою, гладшою та здоровішою на вигляд, а також проамінокислоти, що сприяють зміцненню та роблять шкіру стійкішою до щоденних агресорів.
  • Некомедогенний
  • Без барвників та віддушок. Без агресивних хімічних речовин, які можуть пошкодити шкіру. Без мила. Без етилового спирту. Без мінеральних олій. Без компонентів тваринного походження.

Враження від гелю та його використання. Гель необхідно спінити з водою в руці та масажними рухами нанести на шкіру обличчя та шиї. Ретельно змити водою.

Він доволі густий, напівпрозорий з перлинним відблиском. Запах компонентів ледь відчутний.

Дуже економний, для вмивання необхідна горошинка гелю. Піниться дуже добре.

Очищає шкіру «до скрипу». Виникає бажання чим швидше витерти обличчя, щоб нанести тонік та зволожувальний крем. За відчуттями, мою шкіру від лущення в зоні крил носа та над губою врятувало лише те, що його чергувала з іншими засобами для вмивання.

Склад. Детального розбору робити не буду, але ключові моменти виділю:

  • В основі агресивний ПАР Sodium laureth sulfate. Так, він очищає «до скрипу», але при тривалому використанні може призвести до сухості, подразнення, підвищити чутливість шкіри
  • Крім цього, у складі є й інші різноманітні м’якіші ПАРи: Decyl glucoside, Cocamidopropyl betaine, Peg-55 propylene glycol oleate, Peg-7 glyceryl cocoate, Cocamide mea, Laureth-10.

З таким складом засіб важко назвати «ніжним» і, на мою думку, він підійде далеко не кожному типу шкіри. Для власників і власниць чутливої раджу навіть не дивитись в його сторону.

  • Корисності у складі: гліцерин (зволожувач), пантенол (вітамін B5), токоферилацетат (вітамін Е), пантолактон (працює в комплексі з пантенолом та гліцерином), бісаболол (протизапальні та заспокійливі властивості)
  • Щодо зазначених проамінокислот – у складі такі інгредієнти не знайшла (можливо якісь із похідних інгредієнтів містять амінокислоти). Інша гіпотеза, що це маркетинговий термін – гель має технологію Pro Amino Acid, яка активує природні зміцнюючі амінокислоти шкіри. P.S. Це здогадки, бо детальної інформації від виробника стосовно цього не знайшла.
  • Міститься консервант середньої безпеки Йодопропініл бутилкарбамат, який має алергенний потенціал.
  • Відсутні барвники та ароматизатори

Загальні висновки в перевагах та недоліках

➕ Зручне та естетичне пакування, яке підлягає переробці

➕ Бюджетна ціна

➕ Економність у використанні

➖ На основі агресивного ПАРу в комбінації з м’якшими

➖ Містить консервант, який може викликати алергічну реакцію

➕ У складі є вітаміни B5 та E, гліцерин

➕ Відсутні барвники та ароматизатори

Чи можу я рекомендувати цей гель? На жаль, ні. Вважаю, що засоби для вмивання повинні бути м'якими, гарно очищати та не шкодити шкірі. Але у захист виробника додам, що такі агресивні ПАРи зустрічаються у суттєво дорожчих засобах для вмивання. До речі, міцелярний гель для вмивання Simple Water Boost Micellar Gel Wash з блакитною кришечкою на основі м’якшого амфорного ПАРу.

Але хотіла б донести думку: ❗️ не всі бюджетні продукти погані, але важливо уважно читати склад та обирати засоби, які підходять вашому типу шкіри.