Alyona Fedyk

Міцелярна вода: топ-5 найкращих

Міцелярна вода: топ-5 найкращих

З моменту мого знайомства з міцелярною водою, я не робила пауз у її використанні жодного разу. Цей засіб є для мене основою очищення, першим етапом, який дозволяє підтримувати шкіру здоровою. Якщо засіб мені не підходить, шкіра одразу видає порцію запалень – глибоких і болючих. Тому я дуже ретельно обираю догляд, навіть змивний. До речі, міцелярна вода для зняття макіяжу ОБОВ’ЯЗКОВО потребує змивання, а всі ці “дозволи” від брендів не вмиватись після використання міцелярки – лише маркетинговий хід. Нехтування другим етапом очищення призведе до запалень та подразнень шкіри.

4 етапи:

1. За допомогою ватного диску і міцелярної води усуваємо макіяж.

2. Вмиваємось улюбленим засобом – гелем, пінкою тощо.

3. Використовуємо тонік для нормалізації рівня pH.

4. Зволожуємо шкіру.

Тож, що таке міцелярна вода? Першопочатково цей засіб був розроблений для догляду за надчутливою шкірою, схильної до алергії, але потім міцелярка стала базовим продуктом у косметичках жінок, які користуються декоративною косметикою. В загальному, я не вважаю цей засіб таким важливим у догляді, якщо ви не наносите мейкап, бо основна задача міцелярної води – саме демакіяж.

Міцелярні води можуть бути для будь-яких типів шкіри, для усунення водостійкого макіяжу, а віднедавна з’явились і міцелярні гелі та молочко. Найголовніша особливість міцелярних засобів – це склад, а саме міцели. Це молекули, які поєднують в собі гідрофобні і гідрофільні частинки, тобто ті, які відштовхують та ті, які притягують воду. Так на шкірі з’являються структури, що притягують забруднення, наче магніт, та допомагають максимально ретельно очистити шкіру. Хороша міцелярна вода здатна миттєво залишити шкіру без видимих ознак мейкапу, а от саме невидимі забруднення краще доочистити наступним етапом вмивання.

Я дуже ціную засоби, які не подразнюють та дуже якісно усувають макіяж, не потребуючи моїх зусиль (не дуже люблю інтенсивно терти шкіру, особливо в області очей). Найкраща міцелярна вода обов’язково має бути ніжною і делікатною до шкіри, тому тут я зібрала 5-ку тих, які мене задовільняють за усіма параметрами:

  • якісне очищення;
  • м’яка дія на шкіру;
  • заспокійливі властивості;
  • відсутність насиченого запаху;
  • можна використовувати для зняття макіяжу з очей та губ.

Мій топ міцелярних вод виглядає так:

  • Avene Eau Thermale Cleanance Micellar Water
  • Vichy Purete Thermale 3in1 One Step Micellar Water
  • Garnier Skin Naturals Micellar Water
  • La Roche-Posay Physiological Micellar Water Solution
  • Garnier Skin Naturals Pure Active Jelly Water

1. Avene Eau Thermale Cleanance

Хороша міцелярна вода для комбінованої та жирної шкіри. Містить спирт, але не можу сказати, що підсушує. У складі: м’які міцелярні компоненти для очищення та нормалізації рівня pH, а також матувальний запатентований компонент Comedoclastin™ на основі екстракту розторопши. Міцелярна вода для зняття макіяжу не лише дуууже якісно очищає, а й зменшує мікрокомедони, запалення та запобігає їхній повторній появі. Біорозкладна формула і перевірена безпечність на шкірі навколо очей. Нереально приємний, дорогий, легкий косметичний аромат. Очищає на 10 з 10.

2. Vichy Purete Thermale

Дуже делікатний засіб з ледь відчутним квітковим ароматом. Легко видаляє макіяж та абсолютно не залишає відчуття сухості на шкірі. Люблю його за гіпоалергенну формулу, в якій міститься пантенол для заспокоєння шкіри та термальна вода Vichy для зміцнення бар’єру. До речі, відбувся ребрендинг міцелярної води на рівні пакування. Очищає на 9 з 10.

3. Garnier Skin Naturals

Найкраща міцелярна вода для всіх типів шкіри. Бюджетна, ефективна, безпечна. Це вже класика, проте якщо у вас надчутлива шкіра навколо очей, краще все таки обрати щось із аптечної лінійки. Для мене міцелярка Garnier – це топ, бо дуже якісно змиває макіяж, не сушить, не має запаху та не містить спирту. А ще я ціную філософію бренду: веганська формула, екологічно безпечне виробництво, паковання із вже переробленого пластику та доступне до повторної переробки. Ну і, звісно, варіація об’єму – від крихітки в 100 мл до величезної банки у 700 мл:) Очищає на 9 з 10.

4. La Roche-Posay Physiological

Це міцелярний фізіологічний розчин на основі термальної води La Roche-Posay, міцелів і гліцерину. Заспокійлива формула, яка видаляє макіяж та підтримує фізіологічний баланс шкіри. Міцелярка La Roche-Posay також не містить спирту та підходить для очищення шкіри в зоні очей. Тут аромат з освіжаючими нотами та ще більш легкий, ніж у Vichy. Очищає на 8 з 10.

5. Міцелярна вода-гель Garnier Skin Naturals Pure Active

Цікавий, незвичний формат, проте ефективність не гірша. Бренд презентує засіб як міцелярний гель для очищення шкіри, детоксикації та усунення чорних цяток. Тут міцелярна технологія + деревне вугілля + саліцилова кислота, а ще спирт, хоча й тут я його не відчуваю. Як міцелярний продукт – справляється непогано: очищує від макіяжу не так миттєво, як інші з топу, але має дуже ніжну, трішки слизьку текстуру, а отже більш комфортний до шкіри, ніж будь-яка міцелярна вода. Тому можна трішки і потерти:) Гель ніби пом’якшує ватний диск. Проте тут також міститься спирт. Щодо матувальних властивостей – засіб теж працює, а от від чорних точок він мене не позбавив, хоч і користувалась я ним більше 3-х місяців. До речі, міцелярний гель дуже економний.