Blics hair ✨💫

Білки та протеїни

Білки та протеїни

Сьогодні розберемо тему білків та протеїнів для волосся. Дізнаємося що це таке та які вони бувають. Де їх знайти та які їх властивості? Кому вони потрібні та у якій кількості.

Білки та протеїни

Протеїн – це будівельний матеріал для нашого волосся, який здатний проникнути від лусочки волосся з місця з втраченим білком та заповнити ці прогалини.

WHEAT PROTEIN – протеїни пшениці

Вони «лікують» вже пошкоджені білкові зв’язки. Це високомолекулярний білок, схожий за складом з білками волосся та шкіри людини. До його складу входить велика кількість амінокислот (глутамін, пролін, серін, гліцин, аргінін, цистеін). Надає волоссю блиск та міцність

WHEAT SILK/SILK PROTEIN – протеїни шовку

Це білкові молекули. Їх виробляють з хімічно оброблених шовкових волокон. Вони створюють навколо волосся невидиму мембрану, захищають їх структуру від пошкоджень, утримують вологу, попереджають появу посічених кінчиків.

На поверхні волосся створюють захису плівку, не обтяжуючи волосся

До його складу входять: фіброін (зволожує), пептиди (боряться з аполецією), амінокислоти (відновлюють та захищають від агресивних чинників).

MILK PROTEIN – молочні протеїни

Один з найкращих джерел білка. Мають потужні регенеруючі, зволожуючі, противозапальні та пом’якшуючі властивості. Завдяки амінокислотам в складі гарно живлять волосся, сприяють росту та регенерації.

До його складу входять: казеїн (ріст волосся, живлення, відновлення), сироватковий протеїн (стимулює регенерацію клітин, живить, зволожує)

SOY PROTEIN – соевий протеїн

Утримують вологу та заповнюють пустоти у волоссі. Гарно розгладжують волосся, повертаючи сяяння та блиск.

CORN PROTEIN – кукурудзяний білок

Дуже потрібен волоссю, яке пошкоджене (обробка хімічними речовинами, хімічні завивки, фарбування)

VEGETABLE PROTEIN – рослинний протеїн.

Надає волоссю блиск, силу, живить, кондиціонує волосся та захищає його.

RICE PROTEIN – протеїн рису.

Стимулює кровообіг на корінні волосся. Живить та насичує вологою волосся. Сприяє відновлення пошкоджених ділянок та укріпленню непошкодженого волосся. Захищає від ломкості та попереджує утворення січенню кінчиків. Відновлює та надає блиск, придає шовковистість та кондиціонує.

HYDROLYZED KERATIN / KERATIN-кератин

Білок, з якого складаються волосся, нігті, частково шкіра людини.

Механічний міцний білок, який не розчинюється у воді при нейтральному рН.

В складі багато амінокислоти цистеїн (для міцного та рухливого скріплення структури білкових молекул по всьому волоссю).

Молкули кератина досить великі, тому їм важко проникнути всередину, тому вони створюються захисну плівку на поверхні, вони накоплюються і можуть робити волосся важким, тому його додають у гідролізованому вигляді (менші молекули).

Кератин кондиціонує, пом’якшує, відновлює структуру поверхні волосся (тимчасово)

HYDROLYZED COLLAGEN / COLLAGEN – колаген

Натуральний білок. Гарно кондиціонує та зволожує волосся. Молекули колагена досить великі, тому не потрапляють всередину волосся, тому вони утворюють плівку на поверхні. Має накопичувальний ефект, що може зробити волосся важким. При цьому гарно змивається з волосся та шкіри звичайним шампунем.

Ознаки того, що волоссю потрібен протеїн:

  • Пошкоджені, пористі локони, знебарвлені на сонці, травмовані в басейні або лужними засобами, меліоровані, перманентно завиті, пофарбовані
  • Після сильної укладки засобами, що фіксують
  • М’які, неслухняні, ламкі, схольні до сплутування при розчісуванні
  • Сухі або не мають щільності у вологому стані
  • Перед активними процедурами

Нашому волоссю потрібні не лише засоби з білками, а і правильне харчування, точніше збалансоване), ми досить сильно недооцінюємо цей факт. Споживати в день потрібно не менше 30 грамів білків. Продукти з найвищим складом білків додала у фото

Які засоби для волосся складі з протеїнами та білками застосовували Ви? Що порадите? Пишіть у коменти)

Дякую за увагу 💖