M O N D ✨️

Улюблениця багатьох : Garnier Fructis HairFood Mask

Ця маска наробила стільки шуму, що навіть противники засобів для волосся Garnier, як і я, стали поглядати в її бік.

У попередньому відгуку (https://club.makeup.com.ua/post/34750/ ) я вже похвалила еко-спрямованість бренду, яку бачимо у всіх засобах лінійки. Упаковка яскрава, типова для мас-маркету. З усіх боків баночка рясніє інформацією.

Термін придатності: 12 місяців після відкриття.

Об'єм: 390 мл.

І, звичайно ж, акцент робиться на 98% компонентів природного походження.

Цим і справді, можуть похвалитися не всі засоби.

Подобається як розписане походження кожного компонента.

Що цікавого у складі?

• Гліцерин - зволожуючий компонент, сприяє утриманню вологи.
  • Масло ши (карите) - створює захисний бар'єр на поверхні волосся і живить.
  • Олія оливи - багата антиоксидантами, зволожує та відновлює волосся.
  • Банан - природний зволожувач, має високий вміст калію, підтримує необхідний рівень вологості в структурі волосся.
  • Олія сої - зволожує, живить, надає м'якість і еластичність.
  • Олія соняшнику – живить, зволожує, запобігає випаданню та стимулює здорове зростання волосся.
  • Екстракт розмарину – зміцнює, надає блиску та об'єму.
  • Олія кокосу - антиоксидант і природний зволожувач, живить волосся. Захищає від зовнішніх впливів, перепаду температур, а також відновлює волосся після механічних та хімічних впливів.
  • Олія авокадо насичує волосся вітамінами В6, А, Е і D. Амінокислоти створюють захисний шар.
  • Саліцилова кислота - має антисептичну дію.

*! Зверніть увагу, що зараз все частіше зустрічається оновлена версія, склад якої відрізняється: деякі олії замінені на більш бюджетні та змінені пропорції.

Аромат маски дуже близький до натурального банану (головне різко не вдихати). Якось робила натуральне бананове морозиво, тож цей аромат дуже нагадав його. У шампуня аромат сподобався менше. На волоссі він зберігається перший час.

Текстура густа, кремового кольору, в міру жирна.

Маска Superfood позиціонується як засіб 3в1. Її рекомендують використовувати:

1) як кондиціонер для волосся: нанести на вологе волосся та змити;

2) як маску: нанести на вологе волосся на 3 хвилини;

3) як незмивний догляд: нанести на вологе або сухе волосся не змиваючи.

Я тестувала всі три способи і один спосіб від мене:

4) спрей для рефрешу: додати ложку маски в баночку з розпилювачем на 150-200мл, залити водою і добре струсити. Наносити щодня перед укладкою. Цей спосіб допомагає зволожити і укласти волосся, якщо не миєте його щодня.

Чи може замінити маска 3 засоби?

Не думаю. З усіх способів мені сподобалося використовувати маску... як маску. І тримати на волоссі не 3 хвилини, а хоча б 5-7. Так використовую найчастіше та роблю спрей для рефрешу. А ще краще наносити маску на 20 хвилин під теплу шапочку, адже масла добре працюють саме при нагріванні. Але для такого способу не завжди можна знайти час.

Якщо використовувати як кондиціонер, не витримуючи на волоссі, залишається відчуття, що маска не встигла подіяти взагалі.

А якщо використовувати як лівін (незмивашку), то волосся моментально втрачає об'єм, стає прилизаним і ... просто хочеться промити його.

Маска легко наноситься та розподіляється. Я не відчула якесь миттєве зволоження чи розгладжування при використанні... загалом, як і в результаті. Змивається без проблем, не залишаючи жирності.

На фото показую як виглядає сухе пористе волосся після маски з витримкою на волоссі 7 хв.

Зволоження більше підходить для нормального волосся. Для сухих, а тим паче для дуже сухих, цього буде недостатньо. Маска трохи розплутує волосся. Величезний мінус: зберігається пухнастість. Якщо сушити волосся природним способом, то воно повністю живе своїм життям.

На жаль, візуально чи тактильно я так і не помітила суттєвих змін. Легке зволоження, приємний аромат, трохи розплутує... і все!

З того ж сегмента, маска Eveline I'm BIO (https://club.makeup.com.ua/post/20941/ ) мені дала більш відчутний результат.

Втішає добрий склад без силіконів. Нехай на моєму волоссі і немає вау-ефекту, але сподіваюся, що в перспективі маска покращить його стан.

Спробувати варто, враховуючи всі особливості.

Garnier Fructis Hair Mask HairFood