Anna_feerie

Аксесуари для волосся, що полегшать життя

Аксесуари для волосся, що полегшать життя

Зміни в моєму догляді за волоссям почалися зі знайомства з кучерявим методом. Але не кваптеся закривати цей допис, якщо у вас гладеньке та абсолютно пряме волосся - адже всі ці девайси підходять абсолютно всім, хто прагне оздоровити свої локони.

1) Шовкові або сатинові наволочки. Гладка тканина корисна не тільки для наших зачісок, а й для шкіри обличчя, адже під час сну не виникають заломи, а волога не лишає нас, висушуючі верхній шар. Справа у гігроскопічності (ніжно любимо бавовну, та у випадку з чохлами на подушки це не найкращий варіант, вона дуже гігроскопічна і може занадто забирати воду). Чесно кажучи, не бачу гострої необхідності витрачати кошти саме на натуральний шовк, сатин або щось на кшталт того теж підійдуть.

2) Термошапка для глибокого зволоження волосся

Не знайшла на сайті такого варіанту, як у мене, проте там є цікаві електрошапки)) В мене ж звичайна тканинна шапочка, в середині якої знаходиться насіння льону. В комплекті також набір поліетиленових - щоб закрити волосся з нанесеною на них масочкою.

Як це працює? Після миття з шампунем наносимо засіб (бальзам, маску, філер) на волосся, збираємо його під поліетилен. В микрохвильовій пічці розігріваємо наше лляне знаряддя (тут залежить від потужності, зазвичай, я грію десь хвилинку). Наша ціль - прогріти шапочку, але без фанатизму 🤪

Потім вдягаємо шапку і ходимо так 10-30 хвилин (тут все залежить від продукту та нашого бажання). Можна через деякий час знову підігріти наш чепчик, якщо він став прохолодним. Далі змиваємо маску і вкладаємо волосся, як звичайно.

Ця штука - чудовий помічник у відновленні сухого та пошкодженого волосся. До того ж, завдяки йому можна вижати максимум навіть з посередніх засобів. Єдине, я б не радила використовувати частіше, ніж раз на тиждень, а також не слід занадто сильно нагрівати той девайс, бо ж під волоссям голова, а їй не треба перегріватися))

Аксесуари для волосся, що полегшать життя

Для мене однозначний фаворит - це Tangle Teezer. Маю зараз два різновиди: компактна розчіска в рожево-фіолетових тонах та щітка з ручкою світло-рожевого кольору. Остання подобається більше, адже має довші зубчики, які дуже ніжно та водночас швидко допомагають мені наносити маски та розплутувати вологе волосся (нагадаю, що на CGM ми не розчісуємо сухі пасма, лише під час миття з бальзамчиком). Компактну ж я так заюзала до появи нового фавориту, що вже пообламувались зубці по краях 😆

Якщо ж у вас пряме волосся, то вам також сподобаються ці щітки, адже вони делікатно розплутують, не травмують та не електризують локони.

Мій вибір - мікрофібра, тому що вона не забирає занадто багато вологи. Якщо ж ви полюбляєте бавовняні рушники - тоді просто не тримайте більше 5-10 хвилин. Тюрбан набагато зручніший за рушник, адже має гудзик і в ньому зручно ходити по хатніх справах 🤗

Не можу знайти саме мої заколочки, але щось такого типу на сайті знайти можна. Для чого вони потрібні: я фіксую ними волосся біля коренів, щоб досягти більшого об'єму під час сушіння. Особливо зручно їх використовувати влітку, бо в теплу пору сушу кучері природнім шляхом, а без фену годі сподіватись на об'єм, тому затискачі - то класна річ 😍

Враховуючи той факт, що більшість дівчат використовує фен на постійній основі, до його вибору краще підійти серйозно. Я обирала за такими критеріями: потужність, наявність різних режимів та температур, лагідне ставлення до волосся, наявність діфузора (його я купила окремо, але про те далі розповім).

Девайс мене повністю задовольняє, адже сушить волосся доволі швидко, також є можливість встановити мінімальну температуру і робити укладку просто повітрям (немов сушимо пасма на морі, підставляючи шевелюру солоному бризу 🌊, ой, то хтось дуже сумує за узбережжям))).

Мій фен має в комплекті насадку для випрямлення, а також діфузор. Але він мені зовсім не подобається, бо він маленький, зубці стирчать назовні, в результаті тільки розпушують локони і аж ніяк не сприяють їхньому підкручуванню. Тому я придбала професійний прилад і це просто Ван лав😍😍😍

Це така штуковина, яка має гумове кріплення і надягається зверху на будь-який фен (окрім маленьких дорожніх, звичайно). Він величезний, має поглиблення, в якому вміщується навіть довге волосся. З ним мої кучері сушаться швидко, підкручуються та не втрачають об'єм. Єдиний недолік - то вага, мені довелося трохи звикнути тримати всю ту конструкцію однією рукою, та воно того варте!

Ось такі в мене помічники для догляду за волоссям. Діліться, а які у вас є секретики в цьому ?)