Olivia

Не чіпайте лице!

Не чіпайте лице!

Привіт! Змушена зізнатися, що за той час, як я хворію на акне (років 10), мені так і не вдалося позбутися звички торкатися, дерти та видавлювати недоліки на шкірі. Це історія для окремої розмови... Але прогрес є - я нарешті перестала купувати все, що радять в інтернетах, і записалась до спеціаліста. Тому починаю нормальне лікування і буду ділитися з вами своїм досвідом у наступних постах.

А сьогодні все ж розповім про помічну штуку, яка не раз мене виручала, коли рученята все ж наробили біди на шкірі - протизапальні патчі Cosrx Acne Pimple Master Patch.

Не чіпайте лице!
Не чіпайте лице!
  • Патчі - це, звичайно, голосно сказано, бо виглядають вони як маленькі круглі пластирі різного діаметру.
  • Ці гідроколоїдні платирі сприяють заживленню рани, поглинаючи вологу і захищаючи шкіру від інфекцій. Тому, якщо вийшло випадково чи спеціально видавити прищ, його можна ізолювати, аби туди не потрапило нічого і зайвий раз не хотілося здерти.
  • Є відчуття, що вони витягують вміст ранки і зменшують запалення та почервоніння.
  • На жаль, на великих закритих прищах ефекту я не помічала, тому використовую пластирі тільки, коли висипання вже дозріли. Радити їх "вскривати" я не можу, бо є великий ризик занести інфекцію, але ті, хто в темі акне, вони розуміють що спокуса аж надто велика...
  • Загалом в упаковці 24 шт різного діаметру для різних областей ураження, так би мовити.
  • Звичайно ж ці патчі не лікують акне, а слугують виключно sos-засобом у таких неприємних ситаціах.
  • Використовую на чисту шкіру, переважно на ніч. Хоч вони і прозорі, але я б не сказала, що зовсім не помітні на шкірі. Але тут як вам зручніше - або величезний білий прищ або пластир - менше зло обирайте самі:)

Намагаюсь завжди мати в косметичці такі засоби. Раніше також пробувала патчі від Some By Mi - трохи дорожчі і, можливо, працюють трохи краще, але особливої різниці я не помітила. Також хотіла б спробувати пластирі PanOxyl, але там прайс вищий, і я не впевнена, чи на подібні засоби варто сильно витрачатися.

Пишіть у коментарях, чи використовуєте подібні продукти! А я бажаю вам гарної та здорової шкіри! Всім цьом!