Alyona Fedyk

Повертаємось до витоків. Як наносити маску для волосся: ТОП порад

Повертаємось до витоків. Як наносити маску для волосся: ТОП порад

Якби не мій б’юті-експеримент, я б і досі не знала, як користуватись маскою для волосся. Лише зараз я навчилась наносити та витримувати її, і вже бачу результат не лише на донорському, а й на своєму волоссі. А це найважливіше, бо моя мета – відростити своє. За 2 місяці моє натуральне волосся стало таким, яким я його досі ніколи не бачила: живе, блискуче, не посічене та міцне. Так, маска зіграла одну з найважливіших ролей у догляді, тому я б хотіла передати свій досвід тим, хто досі нехтує використанням цього чудо-засобу.

Як підтвердження своїх слів публікую відео від майстра по нарощуванню, яка була приємно здивована, побачивши моє волосся через півтора місяця після процедури. Запевняю, це все вона – дія маски, адже шампунь я змінюю, а кондиціонер лише закриває кутикули та затримує вологу. Найважливіша місія на масці:)

Як наносити маску на волосся?

Почну з найважливішого. Послідовність дій, неквапливість, спокійний ритм, ну і, звісно, правильний вибір засобу – це головне. Якщо мити волосся – це звичайний повсякденний процес, то ця б’юті-процедура – справжній ритуал. Як правильно наносити маску на волосся, щоб вона почала діяти?

1. Після нанесення шампуню, акуратно вижимаємо вологу та промокаємо пасма рушником. Маска НЕ МАЄ стікати з волосся.

2. Розділяємо волосся по вертикалі на дві частини.

3. Беремо оптимальну кількість маски (не жаліємо), та легенько розподіляємо її на долонях.

4. Наносимо маску на волосся, відступаючи від коренів 5-10 см (в залежності від довжини волосся).

5. Розподіляємо пальцями, прочісуючи пасма, спочатку одну сторону, потім переходимо на іншу. Можна трішки відтягувати волосся всторону, аби верхні пасма теж отримали дозу живлення по максимальній довжині, а не лише на кінчиках.

6. Залишаємо на 2 хв.

7. Прочісуємо волосся спеціальною щіткою, не зачіпаючи корені. Я використовую Janeke. Починаємо знизу пасом, поступово підіймаючись до верху, аби не травмувати волосся. Спочатку розплутуємо кінчики, потім прочісуємо по довжині, розподіляючи маску.

8. Закручуємо волосся у два пучки, наносимо шапочку, наверх – рушник. Залишаємо ще на 2 хв.

9. Вмикаємо фен на теплий режим та прогріваємо волосся протягом 3-5 хв.

10. Витримуємо ще 2 хв і можемо змивати. Загальний час витримки маски на волоссі має бути не менше 10 хв.

11. Змиваємо маску теплою водою по довжині, прочісуючи пальцями, аби засіб не залишався на пасмах.

Лайфхак: аби запобігти надмірному випадінню волосся, потрібно після миття прополоснути його водою кімнатної температури. Таким чином волосяний мішечок буде міцніше тримати стержень. Мити волосся потрібно в теплій воді.

Якщо ви думаєте, що кондиціонер чи бальзам можуть замінити маску, то ви помиляєтесь. Ці засоби виконують різні функції. Маска спрямована на живлення пасом, а отже вона не кондиціонує, і не замінює дію останнього. Саме тому майстри рекомендуют наносити кондиціонер після маски, і теж витримувати час – 5-7 хв.

Важливо знати і те, коли наносити маску для волосся? Вона не потребує використання щоразу після миття голови. Я мию волосся через день, іноді – щодня. А маску варто використовувати 2 рази на тиждень, максимум – 3. Завжди використовуйте кондиціонер: або після шампуню (якщо сьогодні не наносимо маску), або після маски.

Я знаю, як важливо обрати якісний продукт. Хочу поділитись з вами своїм особистим ТОП-3. Маски для волосся, які працюють. Перевірено особисто мною.

1. Dr. Sorbie Repair. Мій маст-хев, з яким я тепер не розлучаюсь. Її дія спрямована на відновлення та глибоке живлення дуже пошкодженого, пористого або жорсткого волосся. Супер-засіб для тих, хто фарбує пасма. Тут дуже крутий склад, в якому міститься гідролізований кератин, гідролізований рослинний протеїн, мінерали Мертвого моря, кокосова олія, шовк, екстракти листя зеленого чаю, ківі, огірка, водоростей, граната, імбиру, вишневої та апельсинової кісточок, а також м’якоть томату та сік листя алое вера. Тут безліч вітамінів, які потрібні для міцності волосся, а ще ніяких сульфатів і парабенів.

2. L'Oreal Paris Elseve Dream Long. Відкрила її для себе ще до нарощення. Робить волосся надзвичайно м’яким та блискучим, не обтяжує та має неймовірний аромат. Це гідний бюджетний варіант з дієвим складом: рослинний кератин, комплекс вітамінів, рицинова олія – все це робить волосся міцнішим і еластичнішим. Не знаю, як на рахунок перспективи для росту, але візуальний результат видно вже після першого разу.

3. L'Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa+Protein. Cказати, що після неї моє волосся стало неймовірним – не сказати нічого! Я була в приємному здивуванні вже на етапі нанесення, бо ця мерехтлива золота текстура і просто казковий аромат – це щось фантастичне. Витримала як завжди, змила, висушила і ахнула:) Волосся дуже красиве! Яке ж воно приємне на дотик. І найбільший плюс: на відміну від мого улюбленця Dr. Sorbie, маска від L'Oreal Professionnel взагалі не обтяжує волосся. Об’єм залишається від самих коренів. Екстракт золотого кіноа та протеїни пшениці дійсно творять чудеса.

А ви знали, як правильно наносити маску на волосся, чи я “відкрила для вас Америку”?:) Я й сама тривалий час думала, що правильно – це так, як написано на звороті пакування, але виявилось, що маска – складніший продукт і потребує більшої уваги.

P.S. Вибачте за якість відео, це був вечір, але волосся було таким м'яким, що я захотіла з вами поділитись))

Дівчатка, я запевняю вас, що результат ви побачите вже через місяць. Ваше волосся скаже вам “спасибі”. Але обов’язково дійте за цим б’юті-регламентом, і тоді ви досягнете волосся мрії.