Pilirina 💛💙

Бо без неї ніяк

Бо без неї ніяк

Сьогодні героїня мого відгуку - термалка від французького бренду Avene. Здавалося б, водичка як водичка. Подібних термальних джерел і в нас, в Украіні вистачає, але ще ніхто чомусь не додумався якісно упакувати їх та дати маркетинговий поштовх у світ косметичних засобів. На жаль. Впевнена, вони б користувалися популярністю.

У першу чергу, це SOS-засіб для малечі, який завжди стоіть на самому видному місці. По-друге, крутезна доза зволоження для моєі зневодненоі шкіри.

До речі, а чи знали ви, що іі не потрібно збовтувати? Достатньо просто розпорошити спрей на шкіру, залишити на кілька секунд, потім промокнути за необхідності.

Сама термалка має текстуру води та нічим не пахне.

Мікро- і макроелементів у ній менше, ніж 1 г на літр. Це найм'якша термальна вода з усіх розпіарених, що представлені у аптеці. Тому я іі обрала у першу чергу для малючка.

Є думка, що якщо підібрати воду не за типом і станом шкіри (наприклад, взяти Avene для жирної проблемної шкіри), то проблема шкіри погіршиться і з'явиться зневоднення, тому що низькомінеральна термальна вода витягне зі шкіри мінерали на поверхню. Я користуюся термальними водами роками і жодного конфлікту у моєі комбінованоі шкіри з ними не виникало. Тому, залишу цю думку на ваш розсуд.

Вже писала у дописі раніше, що у мого малюка атопічний дерматит, тому, коли гуляючи на вулиці, не маю змоги нанести крем на доздратовану шкіру - розпилюю термальну воду на його обличчя чи ручки.

Розпилення дрібнодисперсне і спрей не плюється, на відміну від аналогічноі Uriage. До речі, Uriage має солоний смак і трішки підсушує шкіру. А найвищий відсоток мінералізації вважається у вод від Vichy та того ж Uriage. У термалки La Roche Posay додатково міститься селен - антиоксидант, який бореться з вільними радикалами та передчасним старінням шкіри.

Якщо цікаво, пост за La Roche Posay колись писала:

https://club.makeup.com.ua/post/6699/

Говорять, термальна вода прискорює епіталізацію. Мабуть погоджуся, бо використовуючи іі на собі, окрім відчуття освіження та комфорту, відчуваю ніби відновлення каркасу. Термальна водичка класно заміняє тонік. І на шкірі все-таки веде себе комфортніше.

Як бачите, у термальної води Avene є безліч плюсів. Вона заспокоює чутливу та гіперчутливу шкіру, є гіпоалергенною та застосовується при лікуванні багатьох шкірних захворювань. Також допоможе відновити шкіру після засмаги, лазерного шліфування, зняти запалення та подразнення. А ще відмінно підходить для усадки макіяжу, якщо випадково наклали багато мейку на обличчя.

Я рекомендую спробувати у літній період замінити свій звичний тонік аптечною термальною водою. Повірте, ефект від неі вам сподобається більше. А вже який бренд - то вже справа вашоі прихильності до бренду. Avene для мене ідентична з Vichy та La Roche-Posay. Чесно кажучи, користуючись сама, не бачу ніякоі різниці між ними, (крім солоноі Uriage), але для малечі все ж обираю Avene.