YuliHrytskoff

Компактна щітка для волосся Tangle Teezer Compact Styler Smooth and Shine

Компактна щітка для волосся Tangle Teezer Compact Styler Smooth and Shine

Як не крути, а здоров’я і зовнішній вигляд волосся багато в чому залежить не тільки від дбайливого догляду та якості використовуваної доглядової косметики, але й від аксесуарів – щітки/гребінця для розчісування, резинок/заколок, та й навіть рушника, яким ми витираємо волосся після миття…

В даному дописі мова йтиме саме про знамениту щіточку в її міні-форматі - Компактну щітку для волосся Tangle Teezer Compact Styler Smooth and Shine. На момент її появи у мене, я вже давненько користувалась щіточкою від Janeke, тому була дуже рада можливості порівняти ці дві конкуруючі і найпопулярніші у світі щітки для волосся.

Тому розповідаю більш детально про цю щітку, її характеристики, а також всі плюси і мінуси.

Компактна щітка для волосся Tangle Teezer Compact Styler Smooth and Shine

Щітка приїхала до мене запакованою в гнучке прозоре пластикове пакування, на обороті якого – вся необхідна інформація про продукт від виробника.

Сама щітка – ну дуууже гарна! Компактного розміру - 9 х 6,5 x 5 см, тому її зручно носити із собою (та у дуже маленьку сумочку по типу клатчу, чи у косметичку, все ж, не поміститься).

Щітка складається із двох частин – корпусу, на якому розміщені зубці, та кришечки.

Корпус її виготовлений із якісного, міцного пластику, він не скрипить, не гнеться, не має ніякого стороннього запаху. Ергономічної форми – його зручно тримати в руці. Корпус двоколірний – верх красивого перламутрового рожевого кольору, який неймовірно переливається при рухах, а боки – білого кольору. До речі, подряпини на щітці не утворюються, а ще – вона надзвичайно міцна – декілька разів падала з висоти на плитку, але не поламалася і навіть не тріснула (Janeke аналогічної ситуації у мене, на жаль, не пережила).

Невід’ємною частиною щітки є кришечка, яка закриває зубчики. Її наявності я невимовно рада, оскільки зубчики досить м’які і якщо носити щітку в сумці – завжди є ризик їх погнути. А так – кришка гарно захищає їх від пошкоджень. Кришка міцно закриває корпус, самостійно не знімається, але надягається/знімається без зусиль.

Зубчики м’які, гнучкі. Розміщені в два рівня для більш ефективного прочісування як довгого, так і короткого волосся. Пластичні – при натиску гнуться, але відразу відновлюють форму і положення. З часом, при тривалому використанні трішки згинаються, але це не впливає на їх ефективність та властивості щітки.

Щітка легко, абсолютно без зусиль прочісує волосся, не травмуючи його. Та робити це краще, притримуючи довжину волосся іншою рукою, щоб щітка точно не виривала волосся.

З її допомогою легко розплутати ковтунці по довжині.

Підходить для прочісування як сухого, так і вологого волосся, а також розподілення масок по довжині пасм.

Волосся після її використання не магнітиться, виглядає гладким та охайним.

В мене волосся тоненьке, не густе, тому щіткою розчісувати його зручно, але, підозрюю, для дівчат із дуже густим чи кучерявим волоссям вона буде не дуже зручною, оскільки зубчики не дуже довгі, їх довжини просто не вистачатиме для ефективного прочісування всього об’єму волосся.

Ну і вона далеко не сама зручна для створення навіть самих простеньких зачісок, оскільки захватити нею весь об’єм волосся просто неможливо.

Плюс її не можна використовувати разом із термічними приладами (це застереження від самого виробника), тому щітка не підходить для використання під час сушіння волосся феном.

Виробник зазначає, що щітка підходить для виконання масажу шкіри голови. Та я б категорично не рекомендувала цього робити! Зубчики досить гострі, при неакуратних рухах чи надмірному натиску вони можуть травмувати шкіру. Для цих цілей все ж краще використовувати спеціально для цього розроблену щітку із м’якими силіконовими зубчиками.

Щоби щітка довго зберігала свій охайний зовнішній вигляд, а також не переносила на шкіру голови та волосся забруднення і бактерії, що на ній накопичуються за час її використання, за щіткою потрібно правильно доглядати і, в першу чергу, регулярно очищувати. Для цього я просто її мию раз на тиждень. Змочую щітку під проточною водою, капаю на неї шампунь (використовую, який не шкода😁) і ретельно очищую свою Tangle Teezer самою простою щіточкою для фарбування волосся (підгледіла цей лайфхак у красуні Швець Карина🤍 ) – це просто мега зручно! До цього помити Tangle чи Janeke, щоб не погнути зубчики, було тим іще квестом))) Після миття ретельно ополіскую щітку під проточною водою.

Після миття в щітці накопичується вода, але цього не варто боятися, бо вона легко і швидко з неї витікає. Для цього я ставлю щітку у вертикальному положенні на решітчасту поличку у ванній і до ранку вся вода з неї стікає (щітку мию завжди ввечері).

Суху щітку зберігаю у відкритому вигляді зубчиками вверх на поличці в ванній, якщо беру з собою – завжди закриваю кришкою.

Із плюсів я би виділила:

1. Надзвичайно стильний і красивий дизайн.

2. Ергономічна форма – її зручно тримати в руках, вона не вислизає (хоча щітки в мене люблять періодично політати😅).

3. Ретельно, але дбайливо прочісує волосся, не висмикуючи та не травмуючи його.

4. Не магнітить волосся.

5. Підходить для розчісування як сухого, так і мокрого волосся.

6. Зручна як для домашнього використання, так і брати з собою в дорогу.

7. Легка в догляді.

Ну і трішки про мінуси:

1. Зубчики коротенькі, тому дуже густе, грубе волосся прочісувати нею буде незручно.

2. Не підходить для сушки волосся феном.

3. Не зручна для створення зачісок.

4. Не підходить для масажу шкіри голови.

5. Для щоденного носіння з собою в сумці – все ж не найкращий варіант, адже вона доволі важка, та й не сама маленька – ну але тут вже хто до чого звик)

Взагалі, Компактна щітка для волосся Tangle Teezer Compact Styler Smooth and Shine чудова! І я ніжно люблю її всім серцем та часто нею користуюсь. Так, вона має незначні недоліки, але плюсів у неї все ж таки більше і вони вагоміші. Якщо порівнювати із Janeke, то остання мені зручніша у використанні, але я люблю їх обох та із задоволенням користуюсь!