Demchenko Alina

Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea

Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea
Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea
Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea

Цей аромат - знайомий багатьом. Ви могли відчувати його на подружці, мамі, або носили самі. Не дивлячись на доступну ціну, постійно виходять репліки на цей аромат і часно бачу таке що товару - нема в наявності. Цей аромат зародився ще у 99році, але зараз - продовжує бути актуальним. Люди розділилися на два лагери, то ж хотілось би почути як ви до нього відноситесь.

Для мене цей аромат класика. Його просте звучаня, стало для мене прикладом свіжості і чистоти, ніжним компаньйоном у спекотну пору року. Я познайомилась з ним багато років тому і ось він знову на моїй поличці. Це аромат який відчувається йк спокій, відсутність шуму міста, соняна зелена галявина у безлюдному місці. Це свіжі простирадла, висушені вітром і літнім сонцем, це проміні, які проникають через густі крона дерев.

Після першого розпилення яскраво відчувається цитрусова нота. Коли тільки но розрідаєш апельсин та лимон, і сік починає капати, даючи насичений аромат. Прохолодний, трошки морозний аромат стає більш очевидним через 10-15 секунд, з ним проявляється і солодка в міру фруктовість, ледь помітна, але волога. Наче каплі дощу стікають по соковитому яблуку.

Що мене завжди дивувало, так це те що потім в аромат звучить ледь помітна гвоздика, так легка, не пряна і ніжна. Це аромат саме квітки, навіть більше нагадує волошки. В середині стає більш очевидні трав'яні ноти. Це ще не зелений чай, це свіжа запашна зелень, трошки пряна, але така легка і невагома. Поступово аромат нагрівається і легка пряність стає більш помітною, трошки солодкуватою. Але це все ще свіжий аромат, легкий та витончений. Цитруси нікуди не ділись і грайливо підспівуюсь іншим нотам цього аромату. Близько до шкіри відчувається щось терпке, пряне і трошки мускусне. Але цитруси все це врівноважують. Зелений чай в ароматі не такий очевидний. При більшій концентрації він гарно відчувається на одязі, але на шкірі він слугує м'якою базою для більш цікавих нот. Аромат дуже складно назвати моно, хоча і звучить як єдине ціле. При більш активному "поливі" в ароматі відчуваються більш насичені спеції і старті, сердині і базі - забула про це сказати )))

Як і притаманно багатьом ароматам 90х, він має доволі великий список нот, що мене і здивувало і водночас ні ( привіт мої милі chopard wish):

  • Старт: лимон, бергамот, м'ята, кожура апельсину і ревень. На диво, але старт дійсно звучить нота в ноту з описом, хіба що як єдине ціле, наче коктейль. Ревень - звучить мене як стигле нерозрізане яблуко після дощу. Бергамот гарно ж читається на одязі, маслянистою і яскравою нотою. Апельсинова кожура це той момент розрізання фрутку, соковито, сонячно і свіже. Лимон звучить кисло, без жодного натяку на химозність. М'ята це якраз те відчуття прохолоди і можливо вона і збирає все до купи.
  • Середні ноти : жасмін, дубовий мох, мускус, фенхель, гвоздика, біла амбра. як я вже казала - в 90х любили подібне. Жасмін не читається, але якщо уявити кущ після дощу, закрити очі і вдихнути аромат - він з'явиться. Але чесно кажучи і добре що він не перебиває композицію. Всі інші ноти окрім гвоздики - мають єдине зелене і трошки пряне звучання. Гвоздика тут ніжна, ледь помітна, але на відмінно від всіх нот всередині легко впізнаваємо ( ну може тільки мною або тим в кого вона росла)
  • База : Зелений чай, жасмін, дубовий мох, мускус, насіння селери, кмин, гвоздика(спеція), амбра. Як я вже казала , база цього аромату зелений чай. Саме його відчуває оточення більше, а ніж відчуваєте ви. Що до інших нот - вони дають трошки пряний аромат, трошки гіркоти. Але ні мускус, ні амбра - не робить аромат важким і чесно кажучи не думаю що вони впливають на його стійкість .

Аромат легкий, і як притаманно легким цитрусовим ароматам- не дуже стійкий ( пам'ятаємо, це туалетна вода) . На шкірі злітає через 2 години, на одязі тримається краще, до 4х. Аромат в моєму смаку, хочеться вилити на себе пів флакона)) Я не відчуваю а ні запах миючого, а ні вологих серветок.

Для мене він був і буде класикою, був і буде гарним ароматом. На диво - я ще не тестувала жодного аромату з колекції Зеленого чаю, але інколи ледь стримую себе від замовлення на осліп. Думаю що вони не сильно відрізняються, але додають деяку особливість, доповнюють свіжість якоюсь фруктовою або квітковою нотою. Тож можливо, скоро на поличці з'явиться аромат з доповненням у вигляді Інжиру чи Лаванди))

Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea
Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea
Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea
Класика є класика: Elizabeth Arden Green Tea