Свідома клієнтка

Ейджист та сексист

Ейджист та сексист

Я зрозуміла, що я ейджист та сексист, коли побачила фото жінки 50+ в бікіні. “Нащо виставляти фото в купальнику в 50? Ну ладно ще молода дівчина, але в 50, має щось же бути окрім тіла, якась особистість”, подумала я, '"Ну ладно ходити на пляж в 50, але фото в соц. мережі!" А потім я зрозуміла, що я ейджист, жінка виглядала прекрасно, а навіть якби ні, чом би й не виставити фото в купальнику, якщо їй того хочеться? І особистість в неї є.

Я зрозуміла, що я ейджист та сексист, коли розумна, еталонно красива жінка 50+, на яку я давно підписана, написала, що жодними методами не хоче боротись з ознаками старіння, навіть за допомогою косметики. “Ну нащо ж так з собою”, думала я, “така красива жінка не хоче продовжити молодість, може, це наслідок якоїсь психологічної травми?” А потім я зрозуміла, що це не тільки її право, а ще й доволі природно, а моє переконання, що всі жінки хочуть виглядати молодше свого віку взято швидше з маркетингу, в той час, як я сама ніколи не приховувала свій вік.

Я зрозуміла, що я ейджист та сексист, коли побачила акаунт жінки, яка акцентує на тому, що в 50+ одягається як хоче: модно, стильно, так, що привертає увагу, тому що відмовляється ставати “невидимкою”. “Нащо про це так кричати?”, думала я, “одягаєшся собі, одягайся як хочеш”, але насправді така проблема існує, жінки собі проводять психологічну межу віку, коли привертати увагу, пробувати нове та цікаво жити вже пізно, хоча насправді ніколи не пізно і навіть коли жінка вносить малі зміни в образ, одягається або фарбується так, як собі не дозволяла, це може стати поштовхом і до інших змін та кращого життя.

Я зрозуміла, що я ейджист та сексист, коли познайомилась з ровесником і подумала: “Чи не застара я для нього? Кругом стільки молодих дівчат, може собі дозволити спілкуватись з будь-якою іншою” і навіть задала це питання напряму, а потім я зрозуміла, що це повний абзац. З тої пори я більше цікавлюсь ейджизмом та сексизмом, щоб помічати його в собі там, де раніше не помічала, і чим більше я роздумую про це все, тим менше активів в моєму догляді (в яких я вже так добре орієнтуюсь), тому що все частіше мені хочеться дати спокій собі та своїй шкірі й наносити на неї не те, що стимулює, пригнічує, підвищує, робить сяючою і т.п., а просто приємний крем, який подбає про її комфорт в цьому світі, тому що тіло захищене одягом, а обличчя ні, і це зовсім інший підхід та погляд на догляд, шкіру та себе.