Олена В

Вітамін D . Він дійсно так необхіден? У всіх дефіцит? Чи це лише знову маркетинг?

Вітамін D . Він дійсно так необхіден? У всіх дефіцит? Чи це лише знову маркетинг?

Моя історія почалась в травні 2021. Вирішила здати аналіз на вітамін Д,тому що загальне самопочуття було погане. Боліли м'язи,спортом просто не могла займатися,бо була настільки сильна крепатура кожен раз, що не могла продовжувати тренування,навіть легенькі. Аналіз показав сильний дефіцит. Але це було в травні,я подумала що гуляючи на сонці ,підніму. Чудо не трапилося,за літо вітамін Д не піднявся. Хоча я багато гуляла,загорала і т.д. Почала пити. Вибрала дозування в 5000 і пила кожен день. Вибрала Now , тому що ціна-якість ідеальна, відгуків багато,всі хвалять. І дійсно досить швидко( за 2 місяці) підняла його до нижньої грані норми. Потім пила через день,потім війна((( То забула,то пропустила. Перевірила знову у травні вже 2022 року і був в нормі,але не дуже піднявся. Я купила інший ,фірми California Gold, бо сподобалася акція на нього. І за місяців 5 прийому цього вже вітаміну рівень ВПАВ в межах норми,але ближче до нижнього рівня (хоча й було літо). Знову перейшла на Now 5000 кожен день ,навіть пила 2 місяці Now D3+K2(5000). Перевірила. О Щастя. Рівень дуже високий,як пишуть Антиейдж,майже середина референту . Референт в моїй лабораторії з 75-250. Бувають інші виміри та інші референти. Наприклад,з 30-100 норма.

Продовжую пити дозування 5000, не буду знижувати дозування. Можливо весною буду пити через день.

Тепер про самопочуття. Дійсно,коли почала пити десь через декілька тижнів відчула покращення настрою. Просто незалежно від погоди почувала себе в гарному настрої. Метеозалежність пройшла(я від неї страждала багато років).

Перестали так сильно боліти м'язи.

Легше прокидатися. Але я ще приймаю на постійній основі магній і п'ю аодзіру(японський напій з ростків ячменю),тому все разом звичайно діє.

Ще важливий момент. У мене перестали боліти стегнові кістки. Боліли вони більше 5 років періодично. Наче тягне м'язи і болить сама кістка. Лікарі нічого не радили ,бо не розуміють що це. Десь випадково прочитала,що таке буває від недостачі кальцію. Ця скутість-біль почала проходити через пару місяців прийому. Вже більше року її немає. Одже,налагодився кальцієвий обмін.

І вишеньк на торті. Затяглася дірочка маленька в зубі. Давно треба було поставити пломбу,я все не йшла до стоматолога. То корона,то війна. Прийшла до лікаря , а дірочки немає))). Лікар каже,що можливо знову ж таки налагодився кальцієвий обмін і наче таке може бути.

Висновок цієї історії такий: моніторте свій рівень вітаміну D. Якщо низький,на сонце не покладайтеся. Краще пийте. Вибирайте дозування 2000 чи 5000 навіть.

Хай ваш кожен день буде наповнений СОНЕЧКОМ і гарним настроєм!

Будьте здорові!