Lykova_Irina

Трішки корисної інформації про засоби з СПФ

Трішки корисної інформації про засоби з СПФ

СПФ увійшов у наше життя та міцно там закріпився. Майже кожна дівчина знає про те, що СПФ - важливий крок догляду та користується ним.

Але усі ми знаємо, що просто один раз намаститися кремом з СПФ вранці - замало. Його потрібно оновлювати кожні 2 години. Але ж як це зробити, враховуючи те, що більшість з нас користується декоративною косметикою, та й перебуваючи в офісі, зробити це також не просто.

Але, на сьогоднішній день це не біда, бо вчені створили фотостабільні фільтри, які не потребують частого оновлення. Деякі не втрачають своїх властивостей, навіть, на протязі 8 та більше годин в умовах міста. При цьому, слід зауважити, що перебуваючи на активному сонці, наприклад, на пляжі, оновлювати креми, навіть з фотостабільними фільтрами необхідно кожні 2-3 години. Так рекомендуюсь спеціалісти.

Перед тим, як почнемо розбиратися докладніше з цією темою, зазначу, що я не професіонал - не хімік, чи, навіть, не косметолог. Ділюся з вами лише тією інформацією, яку знайшла на просторах інтернету.

Так от, УФ -фільтри бувають фізичні та хімічні. Фізичні, ще їх називають мінеральні - це діоксид цинку та діоксид титану. Вони гіпоалергенні, безпечні та підходять для всіх типів шкіри, навіть чутливій, а також дітям. Вони працюють, відбиваючи сонячні промені, як дзеркало. Але в них є недолік, який є суттєвим для багатьох дівчат - засоби з фізичними фільтрами досить важко наносяться на шкіру та залишають "білу маску".

Інакше працюють хімічні фільтри. Вони поглинають УФ промені та перетворюють їх на теплову енергію. За текстурою засоби з хімічними фільтрами більш легкі, ніж з фізичними. Саме серед хімічних фільтрів є ті самі фотостабільні.

Нижче таблиця зі списком фотостібільних фільтрів нового покоління:

Трішки корисної інформації про засоби з СПФ

А тепер трохи інформації про них:

  • Uvinul A Plus (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate) — жиророзчинний фільтр, який поглинає UVA-промені довжиною до 354 нанометрів.
  • Uvinul T 150 (Ethylhexyl Triazone/Octyl Triazone) — жиророзчинна безбарвна пудра, має дуже високий фактор захисту від UVB-променів. Використовується в концентрації до 5%.
  • Tinosorb S (Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine) — один з найкращих фільтрів широкого спектру, захищає от UVA- и UVB-променів, стабілізує інші фільтри, наприклад, авобензон.
  • Tinosorb M (Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol) — захищає від UVA- и UVB-променів. Має змішану дію, поглинаючи та відбиваючи УФ- випромінювання. Збільшує час дії фільтру октиноксата.
  • Tinosorb A2B (Tris-Biphenyl Triazine) — відрізняється високою стабільністю навіть при невеликій концентрації.
  • Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid) — захищає, в основному, від UVB-випромінювання, часто використовується в засобах для жирної шкіри, створює легку водянисту текстуру.
  • Ecamsule/Mexoryl SX (Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid) — фильтр широкого спектру в виді емульсії, надає продукту класичну кремову текстуру, підвищує фактор захисту засобу.
  • Mexoryl XL (Drometrizole Trisiloxane) — водостійкий фільтр широкого спектру, часто використовується з Mexoryl SX.
  • Parsol SLX (Polysilicone-15) — захищає від UVB-лучей до 312 нанометрів, надає продукту приємный не блискучий фініш, стабілізує фільтр авобенозон.
  • Iscotrizinol/Uvasorb HEB (Diethylhexyl Butamido Triazone) — супер-фотостабільний фільтр широкого спектру дії, захищає від UVA и UVB-лучей, втрачає біля 10% своїх властивостей через 25 годин.

Крім того, фотостабільні фільтри у складі засобів можуть стабілізувати фільтри "старого" покоління та пролонгувати ії дію. Тож, не засмучуйтеся, якщо у вашого крему формула складається зі "стареньних" компонентів, таких як Octocrylene, Avobenzone, чи Homosalate. Якщо десь поряд знайдете Tinosorv S, чи, наприклад, Maxoryl SX, то знайте, що останні стабілізують їх, та дія засобу буде довшою, ніж 2 години.

Щож, тепер ви зможете первірити свій звичний сонцезахисний крем на наявність фотостабільних фільтрів. А я у наступному дописі поділюся з вами тим засобом, який я обрала для себе, виходячи з цих знань. Якщо не хочете пропустити наступний пост, підписуйтеся, буду рада бути для вас корисною! ;)

А сонечко нехай вас радує своїм теплом!