LunarDemetria

Як підібрати собі ідеальний олівець для губ?

Як підібрати собі ідеальний олівець для губ?

Знайти контур для губ може бути досить складно, адже тут і з помадою інколи можна прогадати, що вже казати про більш тонкий засіб. Проте, насправді, це не так складно, як здається. Варто лише знати кілька фішок про те, як підібрати олівець для губ.

Для тих, хто тільки починає свій makeup-шлях, або ж просто хоче відійти від звичного варіанту, може бути дивним те, скільки вже існує різних варіантів матеріалів, з якого може бути створений корпус. Як з цього всього різноманіття підібрати саме свій олівець для губ? Необхідно просто відштовхуватися від бажаного результату.

Олівці в дереві є найзвичнішими, вони можуть заточуватися до ідеально тонкого кінчику та давати максимально тонку лінію. Проте не відстають від них в цьому аспекті й олівці в пластикових корпусах, що так само точаться. Їх матеріал трошки специфічний, але в результаті вони так само можуть бути доведені до тоненького краю для максимально чіткого контуру. Ну і, звісно, окреме місце посідають олівці для губ, що викручуються – найшвидші в експлуатації, але, зазвичай, найскладніші в заточуванні. Золотим стандартом таких засобів є наявність в протилежному кінці точила, що допоможе зробити стержень гострішим. Проте далеко не кожен виробник додає цей аксесуар, тому й результат таких олівців може бути найбільш широким у лінії та нечітким.

Олівець для губ може мати різну основу, яка даватиме різницю по стійкості і м'якості, хоч і далеко не завжди. Так, найменш стійкою є воскова основа. Проте вона легко лягає на губи та віддає свій пігмент. Звісно, бувають випадки, коли подібні продукти дуже щільні і малюють не надто добре. Але це, скоріше, не норма для воскових олівців для губ. Другим варіантом може бути гелевий стержень. Зазвичай, вони є максимально стійкими, інколи навіть – водостійкими. Такі олівці часто мають досить м’який грифель, вони легко розподіляються і до своєї фіксації можуть бути розтушовані. Подібні засоби залишають лінії такої стійкості, що, здебільшого, для їх демакіяжу необхідно використовувати спеціальні продукти з олійною основою. І це – одна із переваг таких олівців. Особливим є ще третій варіант – силіконова основа, що може бути навіть безбарвною. За своєю текстурою такі олівці схожі на поєднання двох попередніх, але стійкість все ж трохи програє гелевим.

З матеріалом та основою все ніби просто. Тепер найскладніше – відтінки. То як же підібрати олівець для губ у тому самому, правильному кольорі? Насправді, тут теж має величезне значення саме те, якого результату хочеться: макіяж без макіяжу, нюд, щось яскраве чи lip-combo.

У першому випадку, наприклад, необхідно підбирати засіб, найбільш близький до свого відтінку губ. Тут може спрацювати лайфхак, що допомагає обирати помаду – колір кінчика пальця, який стиснули. Звісно ж, велику роль грає ще й температура кольору, проте тут вже треба відштовхуватися від власного кольоротипу.

З нюдом ситуація трошки, але простіше. Відтінок може не повністю співпадати з губами. Але важливо, щоб він був природній, при заповненні губ повністю вони повинні виглядати досить натурально. У цьому випадку так само можна послуговуватися хитрістю з пальцем, але при цьому можна і відходити від цього кольору у сторону, наприклад, більш рожевого чи більш коричневого відтінку.

А як же підібрати олівець для губ яскравого кольору? Тут можна дати волю своїй фантазії, адже в трендах однаково присутні варіанти як повністю однотонних губ, так і варіантів з градієнтом, де контур значно темніший або ж навпаки світліший від відтінку, яким заповнена поверхня губ. Класичним, звісно, можна назвати саме перший варіант, він є більш універсальним та його простіше підібрати, адже нерідко існують вже готові набори олівців та помад. Проте поекспериментувати – теж хороша ідея. Саме так народжуються особливі, унікальні lip-combo.

Розповідаючи про олівці для губ, я не можу не поділитися своїми улюбленими продуктами, а також комбінаціями продуктів, які найчастіше поєдную. Я обожнюю експерименти з відтінками та фінішами тіней, при цьому до макіяжу губ дуже довгий час ставилася як до чогось, що абсолютно не грає ролі в образі. Мою думку змусило змінити те, як мене нафарбували на мій випускний зі школи – я побачила, наскільки теплий чи холодний підтон продукту для губ може виправити чи зробити ще гіршим і так жахливий макіяж. Саме тому поступово у мене з'явилися улюблені олівці, а потім – і свій невеликий топ.

Цей олівець є ідеальним варіантом контуру до помади Wild Cherry, яку я одного разу придбала виключно заради того щоб не так часто користуватися червоною помадою (спойлер – не вийшло, я все ще обожнюю цей колір на моїх губах). Це механічний олівець з трохи застарілою формулою та без точилки з протилежної сторони. Він трохи сухуватий, проте на губах виглядає досить цікаво, якщо його правильно вписати в образ.

Це досить світлий нюдовий олівець. Щось подібне я свого часу шукала для одного з виступів у світлому образі, майже в останній момент взяла саме його. Він чудово поєднується з темними та світлими відтінками помад цього бренду, але при цьому мені подобається його носити і соло тоді, коли у мене немає бажання заморочуватися з фарбуванням губ. Додатковим плюсом є те, що тут є точилка. Проте якщо доводиться підточувати олівець на ходу – досить незручно потім шукати місце куди викинути сміття.

Ще один представник бренду Eveline, який до мене потрапив взагалі у складі набору. Цей олівець має досить приємний приглушений відтінок, можна сказати, що це – припилена вишня. За своєю текстурою він трохи м'якший попереднього, його досить легко гострити як за допомогою кришки, так і окремим точилом. Проте вийшло так, що ношу я цей олівець виключно самостійно або коли мені треба використати саме помаду з набору, в якому він був. І відбувається це не настільки часто, тому він займає у мене четверте місце мого топу.

Я люблю олівці цього бренду. Для губ – не виключення. Але конкретно цей олівець купувався спеціально для комбінації з помадою від Maybelline лінійки Super Stay Matte Ink у відтінку 65 Seductress. Нерідко я використовую його і окремо, проте роблю це, розтушовуючи олівець по губах, а не формуючи чіткий контур. Відтінок трохи занадто теплий для мене, але в поєднанні з кольором моїх губ він виглядає приємно.

Мій улюблений червоний. Цей олівець має нібито нейтральний відтінок, проте я бачу в ньому більше холоду. Тому коли мені не хочеться намагатися зробити помадою щільний шар продукту і я не шукаю стійкості на весь день – я використовую саме його. Він чудово носиться у якості сольного засобу. З усіх трьох олівців цього бренду у моєму топі – це найбільш м'який представник, його формула навіть більше схожа на гелеву. Він класно тушується і при цьому його можна заточити до максимально тонкого кінчику для чіткого контуру перед червоною помадою.

Ніколи не думала, що моїм фаворитом стане саме більш нюдовий олівець, але маємо, що маємо. По тому, на скільки він у мене вже сточений, можна зрозуміти – я обожнюю його. Для мене – це саме той правильний натуральний відтінок, який дає ефект своїх губ, тільки краще. Ним без проблем можна зробити тільки контур, трошки підтушувати і це вже буде непомітно. Так само чудово він працює з іншими помадами. Проте цей олівець я найчастіше ношу саме без помад, інколи за настроєм додаючи трошки блиску. На фото губ може здатися що він не надто мені підходить, проте після п'яти свотчів й того, що попередній олівець мені затінтував губи – це й не дивно. Але, до речі, саме в такому варіанті це теж дуже цікаво виглядає.

Моїми основними комбінаціями є класичне поєднання олівця та помади в тон або з невеликим розходженням. Проте кілька особливих варіантів все-таки знайдеться.

Жартома це поєднання я називаю трошки замороченим коричневим нюдом. Теплий олівець та більш холодна помада на центр губ – це мій варіант під більш готичний настрій. Це виходить достатньо темно за сумарним відтінком, проте абсолютно носибельно для виходу з дому.

Це комбо у мене – для виступів. Тут досить світлий олівець допомагає мені зробити плавний контур, інколи – навіть більш розтушований, а приглушена ягідна помада є акцентом. Це крутий варіант для ситуацій, коли треба більше нюд, але хочеться все одно привернути увагу до своїх вуст.

А це поєднання свого часу у мене народилося взагалі випадково! Я просто мала цю помаду на губах, але хотіла змінити образ, нанесла по контуру цей олівець і трошки розтушувала, як завжди роблю перед помадою. Мене відволікли, я не закінчила заплановане, але потім, побачивши результат в дзеркалі, я вирішила далі й далі повторювати його. Це поєднання красиво виглядає з багатьма образами. А ще, по секрету, воно абсолютно прибирає проблему контрасту червоної помади та слизової при її поступовому стиранні чи з’їданні.

Я розповіла свої секретики про те, як підібрати олівець для губ. Звісно, це можуть бути далеко не всі фішки і лайфхаки, але це саме те, чим користуюся я. Діліться і ви в коментарях своїми фаворитами та хитрощами підбору свого ідеального засобу!