LunarDemetria

Найстійкіші чоловічі парфуми – топ-5 пропозицій

Найстійкіші чоловічі парфуми – топ-5 пропозицій

Раніше я не сильно сприймала чоловічі аромати, більше асоціюючи їх з дешевими одеколонами. Проте зараз я «розпробувала» парфумерію в принципі та деякі аромати навіть полюбила на собі. Але ж круто, коли коханий чоловік пахне так, як подобається, а шлейф його аромату залишається на шкірі після обіймів. Проте такою властивістю можуть похвалитися тільки найстійкіші парфуми для чоловіків. З такими думками у мене і сформувався мій власний топ, який може похвалитися нереальними нотами та шлейфами, які точно нікого не залишать байдужими. Обіцяю – сподобається і тобі, і йому.

Він просто неймовірний! Східний, пряний, він дуже теплий, але абсолютно не приторний. Для мене саме таким є аромат чоловіка, що впевнений в собі, але при цьому не є розкритою книгою, в ньому є нотка таємничості. Він не б'є в ніс маскулінністю класичних, можливо навіть трохи стереотипних одеколонів. Навпаки, він розкривається початковою нотою кардамону – пряного, трохи пікантного, він осідає на рецепторах з перших хвилин після нанесення. Далі цей аромат переходить в солодку карамель – не перепалену, навіть трішки медову. Солодкість не дратує та є максимально приємною, таку не так часто можна зустріти саме у стійких чоловічих парфумах. Але справжньою зіркою тут можна назвати саме шлейф, який є довготривалим та благородним. Кінцева нота звучить деревною амброю, яка є глибокою, але при тому абсолютно не різкою. Вона м'яко гортає, переливаючись теплим бурштином. Випущений в 2021 році, саме він для мене є найбільш улюбленим, вечірнім ароматом, який я люблю навіть на собі.

Фужерний і при цьому цитрусово-пряний, це досить свіжий аромат, випущений у 2022 році. Він не різкий та не дратує. Мої рецептори легко уловлюють у початковій ноті грейпфрут, він яскравий, гіркуватий, але при цьому не збиває з ніг. Але вже незабаром він плавно перетікає у лаванду, поєднану із геранню. Можна сказати, що терпкість старту перейшла у серцеву ноту, причому з набагато м'якшим, трохи м'ятним відтінком. І вже на шляху до кінцевої ноти розкривається пряність аромату. Тут звучать переливи каштану та лабдануму, які з трохи солодкуватою ваніллю дають приємну пікантність. Якщо уявляти цей парфум як сцену з життя – це однозначно були б осінні обійми біля вогнища з коханою людиною, після яких шкіра ледь уловимо солодко пахне. Він стійкий, проте не душить, аромат не заповнює всю кімнату так, що нічим дихати. Скоріше це тонкий, але затишний аромат, який може доповнити щоденний образ кожного.

Якщо обирати тепле дерево – це однозначно цей аромат. Він терпкий, трошки тягучий та пряний, але при цьому не приторний. Відносна новинка, що випущена у 2023 році, це для мене найстійкіший чоловічий парфум, що я пробувала на собі. Він пряний, можна навіть сказати гарячий, адже стартує одразу з гостринки червоного перцю. Проте вона не б'є по рецепторам, а додає пікантності, за рахунок чого цей аромат можна назвати ідеальним вечірнім аксесуаром. Поступово в гру вступає пудровість, яка розкривається лавандою. Квітково-трав'яний, запах згодом перетворюється на деревний, адже звучати починає сандал. Вся комбінація разом є нереально сексуальною, палкою та яскравою. І, не дивлячись на стійкість та довготу звучання, його я сприймаю ще й досить інтимним, адже він надихає на таку атмосферу.

Це для мене – аромат великого міста і чоловіка, що одночасно має величезну кількість викликів, з якими з достоїнством справляється. Він є більш весняно-літнім, досить свіжим та сучасним, в знаки дається 2019 рік випуску. Букет стартує з трохи бальзамічної цитрусовості, яку дає бергамот у поєднанні з мускатною шавлією. Разом з ними на початку звучить озон, що додає свіжості. Ледь вловимими в ньому є і кавові ноти, які плавно заводять у центр аромату. І саме він звучить бізнесово, якщо можна так сказати. Тут білий кедр, теплий та мускусний, це яскрава деревина, яка і створює основне звучання. Додатком до нього йде горіхово-гіркуватий кумин. Весь ансамбль закриває шлейф, в якому переплетена солодкуватість амброксану, бальзамічність лабдануму, теплота пачулі та димність ладану. Аромат триває довго, є маскулінним, але без надлишку. Він ідеальний для амбіційних чоловіків, які впевнені у своєму іміджі та діях.

Закриває мій топ стійких чоловічих парфумів ще один фужерний аромат, свіжий, але при цьому досить теплий. Він чудово збалансований, адже весь його букет – це багатогранний мікс у гідному виконанні. Це переважно літній денний запах, що є досить універсальним для будь-якого віку та настрою. Першими у ньому починають грати ноти лайму та кардамону, які створюють цитрусову пряність, що поступово розкривається чорним перцем. Згодом ця комбінація стає ще більш пікантною, але при цьому трав'яною, адже стає звучати мускатний горіх та розмарин, огорнуті лавандою. Остання додає солодкуватості, щоб згодом перейти у завершальний довгий акорд, який поєднує у собі трохи свіжості, дерева та теплоти. У цьому є заслуга амбри, ветиверу та пачулі, які трохи приглушають попередню гостроту. Аромат має нотку сухості, трохи мускусний та прохолодний. Це чудовий представник стійких чоловічих парфумів для тих, хто тільки починає свій ароматичний шлях.

Нехай моя підбірка стане своєрідною виручалочкою для тих, хто хоче порадувати своїх коханих чоловіків стійкими та якісними ароматами. Всі вони такі різні, проте однаково приємні. А далі – вибір за вами.