Свідома клієнтка

Бути жінкою прекрасно

Бути жінкою прекрасно

На жінок здійснюють чимало тиску щодо зовнішності, не тільки маркетологи, іноді й чоловіки, котрі думають, що пригнічення другої сторони дасть їм перевагу. Різними способами розхитують нашу впевненість, тому що невпевненою людиною простіше керувати. Завжди знаходяться якісь “недоліки” і як казав мій дядько: “Чоловік може йти в розтягнутій м’ятій футболці та вважати, що він красень, а жінка завжди буде невпевненою в собі”. Але ж жінки не народились невпевненими, це результат культурного впливу. Хіба ненависть до своїх особливостей це щось природне?

Коли жінка приймає себе, коли вона розуміє, що вона достатньо гарна така як є, без косметики, накладних вій та нігтів, без жодних додаткових зусиль, це додає сили.

Можна цим всім користуватись і без ненависті до особливостей, без невпевненості через те, що сьогодні без макіяжу, можна грати у догляд як в цікаву гру. Робота зі своїми особливостями, в основі якої лежить прийняття, відрізняється від тієї, в основі якої нетерпимість. Коли ми не можемо з чимось змиритись, ми готові кинути всі сили, щоб позбутись недоліку, і якраз це заважає приймати зважені, спокійні рішення, хочеться скупити все, намастити на себе все одразу, аби швидше позбутись недоліку (а воно так не працює, працює системність).

Чи можна приймати себе і при цьому змінюватись? Так, звісно. Ми можемо любити маленьку дитину, але ж ми не бажаємо при цьому, щоб вона ніколи не виросла? Дитина росте і ми любимо її на кожному етапі. І ми ростемо все життя, інтелектуально, морально та змінюємось фізично.