Швець Карина🤍

Five O'Clock Au Gingembre від Serge Lutens

Five O'Clock Au Gingembre від Serge Lutens

Вітаю всіх, хто святкує, з цим світлим днем🤍

Бажаю миру кожному дому❣️

Цей відливант мені подарувала чарівна Оліч🥰

І з нашої зустрічі ще, мабуть, місяць тому я практично тільки цим ароматом і користуюсь.

Чим він мені подобається? А хто його знає, але спробую описати і розказати, як я відчуваю даний парфум.

🍵Верхні ноти: Чай і Бергамот;

🫚Ноти серця: Кориця, Деревні Ноти і Цукати Імбиру;

🍯Базові ноти: Перець, Мед, Амбра, Какао і Пачулі.

Я завжди люблю почитати про аромати відгуки інших людей та порівняти їх відчуття із своїми.

Так ось, про цей парфум що тільки не пишуть: і лак, і будинок престарілих, і навіть церковне кадило.

Мені нічого такого тут не чується😅

Водичка, до речі, темного кольору.

Старт тут доволі різкуватий, він нагадує ліки або сироп від кашлю, щось таке подібне. Але це не стоматологія як і Ганімеді і не бинти як в бакарі,якщо хтось подумав у цю сторону) тут зовсім інше.

Можливо таким чином грає бергамот в поєднанні з імбиром, але я в цілому не фанатка імбиру і його запаху також, і мені пощастило, що я не чую тут його явно.

Якщо включити фантазію, то справді може нагадувати дуже міцний чорний чай з бергамотом, Earl grey наприклад. Але це більше аромат не чаю, а самої заварки, що декілька днів постояла у чайнику і зараз її треба викинути, вона вже така мʼяка, мокра і дуже пахуча. Щось таке))

Такий розклад подій тримається не довго, і через 20-30 хв аромат «усаджується» на шкірі та помʼякшується, стає більш лабільним та носибельним.

Здається з піраміди, що тут повинно було б доволі чітко відчуватись какао, але воно настільки віддалене і мʼяке, без гіркоти, як в упаковці.

І от згодом, через всі терени, пробивається той самий дуже легкий аромат імбиру, перетертого на терці з медом.

Тут мене зможуть зрозуміти лише ті, кому в дитинстві від час застуди робили таку мікстурку: імбир з лимоном і медом, перетерті на терці або в блендері. А потім цей еліксир додавали в чай по столовій ложці, і ось вся ця мішанина і є щось максимально наближене до 5 o’clock.

Хотіла описати коротко, але як завжди не вийшло) ще б додала декілька слів про перець: зазвичай це така доволі виступаюча і відчутна нота, але конкретно тут для мене він більше навіть не на другому плані, а десь на третьому і тд.

Загалом аромат дуже затишний і мʼякий, якось мене окутує і нагадує дитинство. Стійкість мені не дуже подобається, на мені злітає швидко, можливо через пару годин. Мені якось складно судити про цей момент конкретно з даним ароматом, бо я не відчуваю його на собі 🙂

З останніх моїх затремтів це найбільш вподобаний мною аромат, я була б щаслива навіть купити повнорозмір або хоча б відливант побільше))) подумаю над цим, бо аромат дуже красивий і, до речі, звучить приємно як в холодну, так і в жарку погоду.

Але все ж таки я б не радила його брати без затесту, бо він може не всім зайти)