YuliHrytskoff

Сироватка-антиоксидант з вітаміном С La Roche-Posay Pure Vitamin C10

Сироватка-антиоксидант з вітаміном С La Roche-Posay Pure Vitamin C10

Вітамін С є, без перебільшення, одним із найважливіших активів для збереження молодості та здоров’я шкіри, оскільки є природним антиоксидантом і нейтралізує негативний вплив сонячного випромінювання, а, отже, є найбільш бажаним до використання саме в літній період.

Окрім антиоксидантних властивостей, вітамін С:

  • здатний вирівнювати тон шкіри;
  • освітлює пігментні плями, сліди від постакне, так як може пригнічувати фермент тирозинази, який бере участь в утворенні меланіну;
  • перешкоджає фотостарінню шкіри, захищає від сонячної активності і зменшує її наслідки;
  • зміцнює капіляри, так як впливає на синтез колагену I і III типів;
  • у деяких формах володіє антибактеріальними властивостями;
  • має протизапальну дію;
  • покращує засвоєння деяких інших активів, наприклад вітамінів групи В, вітаміну Е;
  • може володіти зволожуючими властивостями (ця властивість залежить від форми вітаміну С, яку ви використовуєте).

Як бачимо, вітамін С має просто величезну кількість позитивних властивостей і, так як він самостійно не синтезується і не накопичується людським організмом, повинен надходити регулярно не тільки з харчуванням (для забезпечення нормальної життєдіяльності організму), але й зовнішньо (для збереження молодості шкіри, оскільки до шкіри він доходить лише за залишковим принципом).

Найбільш доцільним і ефективним є використання Вітаміну С у формі таких доглядових косметичних засобів як сироватки (серуми). І саме про такий засіб розповім у даному дописі - Сироватку-антиоксидант з вітаміном С проти зморшок для оновлення шкіри обличчя La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Anti-Wrinkle Anti-Oxidant Renovating Serum. Спойлер – це вперше, коли я дуже незадоволена засобом від La Roche-Posay (далі по текстуLRP), чому – розповідаю нижче більш детально.

Оформлення засобів LRP, звичайно, дуже естетичне, навіть люксове. Ними приємно користуватися і споглядати на них на своєму косметичному столику) Однак, що стосується сироватки – пакування має деякі нюанси.

Сироватка приїхала до мене запакованою в красиву картонну коробочку, на якій є вся необхідна інформація про засіб від виробника. Всередині коробки знаходився власне сам флакон із сироваткою, що закривався пластиковою кришечкою, і в окремому відділенні – піпетка до флакону для дозування сироватки.

Флакон сироватки виготовлений із затемненого скла коричневого кольору, дуже красивий. Тут в оформленні, звичайно плюс, адже вітамін С не повинен піддаватися сонячному світлу і для збереження його ефективності повинен бути поміщений саме у скляну затемнену тару.

Однак, для дозування сироватки виробником передбачено піпетку. І ось тут перший мінус - вітамін С при контакті з повітрям починає швидко окислюватися, втрачаючи свої функції. Доцільніше було б таку сироватку помістити у флакон із помповим дозатором… Та й сама піпетка не сама зручна – в ній залишається багато засобу, який потім важко із неї вичавити…

Об’єм сироватки в класичній версії, що представлена у продажі – 30 мл. В мене ж мініатюра об’ємом 10 мл, якої мені вистачило рівно на три тижні використання з частотою один раз на добу.

Склад сироватки дуже й дуже неоднозначний! І він – другий (і найсуттєвіший) мінус засобу. Розпочну з гарного) Вітамін С (у потрібній робочій концентрації) тут представлений у формі L-аскорбінової кислоти – вона вважається однією із найбільш дієвих, але, на жаль, й найбільш нестійкою – швидко окислюється та втрачає свої «робочі» функції (привіт, флакон з піпеткою). Також у складі є велика кількість гарних зволожуючих компонентів, наприклад, гліцерин, дві форми гіалуронової кислоти, декілька емолентів та обіцяна виробником саліцилова кислота і навіть вітамін Е. Та останні два знаходяться в самому кінці списку компонентів, а, отже, концентрація їх, найімовірніше, просто мізерна і навряд чи може чинити якийсь реально позитивний вплив на шкіру.

Із поганого – у складі величезна кількість силіконів! Як на мене, силікони виправдані у складі засобів для догляду тільки обезводненої, подразненої, надмірно сухої шкіри, оскільки утворюватимуть плівку на її поверхні, не даючи волозі випаровуватися і захищаючи шкіру від зовнішніх подразників, таким чином сприяючи її відновленню. Але й це повинно бути короткостроково. А от «напихати» силікони в сироватки для всіх типів шкіри вважаю категорично неприпустимим!

До того ж, у складі сироватки міститься немало компонентів, які покликані суто візуально покращити вигляд/стан шкіри – начебто розгладити зморшки, зробити її бархатистою на дотик і сяючою на вигляд. Але, в кращому випадку, після припинення використання сироватки все повернеться на свої місця, а в гіршому – не найкращим чином вплине на шкіру.

Ну і ароматизатори… Куди ж без них… Під словами «PARFUM/FRAGRANCE» може ховатися невідома кількість ароматичних сполук, кожна з яких може потенційно викликати алергічну реакцію. От для чого ароматизатори у сироватці для обличчя???

Для таких же допитливих і прискіпливих як і я, роблю повний аналіз кожного компоненту складу сироватки:

AQUA /WATER – вода, розчинник.

ASCORBIC ACID – L-аскорбінова кислота. Активна форма вітаміну С.

CYCLOHEXASILOXANE – силікон, емолент, розчинник. Надає шкірі відчуття м'якості та шовковистості. Не утворює стійкої плівки, швидко випаровується.

GLYCERIN – гліцерин. Зволожувач, ідентичний до шкіри інгредієнт.

ALCOHOL DENAT. - денатурований спирт. Етиловий спирт – розчинник, протимікробний/антибактеріальний компонент. Може сушити шкіру.

POTASSIUM HYDROXIDE – калія гідроксид. Луг - може викликати сильне подразнення шкіри, уникати потрапляння в очі ( в сироватці цей компонент використаний для регулювання рН і нейтралізується кислотою, тому боятися його не варто).

POLYMETHYLSILSESQUIOXANE – силіконова смола; у складі косметичних рецептур застосовується для покращеної естетики, зниження липкості від інших інгредієнтів, надання гладких відчуттів на шкірі, ковзання. У засобах догляду за віковою шкірою забезпечує оптимізований «soft-focus» ефект і світлорозсіювання, коригуючи зморшки та інші нерівності шкіри.

POLYSILICONE-11 – полісилікон. Синтетичний зшитий силоксан, порошок силіконового еластомеру. Запатентована молекула; еластомірна сітка інгредієнта обумовлює ефективну абсорбцію зайвого себуму та ефективне матування.Утворює на шкірі стійку плівку.

DIMETHICONE – силікон.

PROPYLENE GLYCOL – полімер пропіленгліколю. Розчинник, регулятор в’язкості.

PENTAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE – природний поліефір, використовується як модифікатор відчуттів - надає шкірі відчуття оксамиту. Емолент, регулятор в'язкості, зволожувач.

C13-14 ISOPARAFFIN – структуроутворюючий компонент, емолент, регулятор в'язкості, розчинник.

PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE – емульгатор.

SODIUM HYALURONATE – натрієва сіль гіалуронової кислоти. Зволожувач, ідентичний до шкіри інгредієнт.

ADENOSINE – це водорозчинний інгредієнт, отриманий з дріжджів, який діє як заспокійливий і відновлюючий засіб для шкіри. Він має доведені переваги проти зморшок і є безпечним, корисним інгредієнтом, який можуть використовувати всі типи шкіри. Дослідження також вказують на високий потенціал заспокійливих властивостей.

POLOXAMER 338 – ПАР, емульгатор.

AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE – синтетичний полімер, стабілізатор емульсії, регулятор в’язкості.

DISODIUM EDTA – хелат, комплексоутворювач.

HYDROLYZED HYALURONIC ACID – гідролізована гіалуронова кислота. Зволожувач.

CAPRYLYL GLYCOL – емолент з антимікробними властивостями. Застосовується як нетрадиційний м'який консервант чи речовина, що посилює антимікробну дію консервантів.

LAURETH-7 – емульгатор.

ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER – синтетичний пептид.

XANTHAN GUM – регулятор в’язкості, стабілізатор емульсії.

TOLUENE SULFONIC ACID – ПАР.

POLYACRYLAMIDE – регулятор в’язкості.

TOCOPHEROL – вітамін Е. Антиоксидант.

SALICYLIC ACID – саліцилова кислота.

PARFUM / FRAGRANCE – парфумування (віддушка).

Консистенція сироватки гелево-емульсійна, приємна на дотик, наче оксамитова.

Текстура однорідна.

Колір – прозоро-жовтий.

Запах – виразний косметично-кремовий, з цитрусовою ноткою (дійсно відчувається аскорбінка). Він приємний, але надто стійкий – відчуваю його щонайменше 40 хв після нанесення сироватки і це при тому, що я закриваю її щільним санскріном.

Як я вже зазначала на початку відгуку, сироваткою я користувалася щоденно один раз вранці на протязі трьох тижнів, допоки не закінчилась моя мініатюра. Наносила сироватку на попередньо очищену шкіру, хвилин через 15 закривала санскріном. Спочатку наносила її відразу після вмивання, а десь через 1,5 тижні почала наносити після розпилення на шкіру термальної води.

Сироватка дуже легко розприділяється по шкірі, на одне використання потрібно близько двох капель засобу (і з кількістю важливо не перебільшувати, інакше вона почне скочуватись – цей момент мені вдалось мінімізувати після того, як почала наносити сироватку поверх термальної води). Крем наноситься поверх сироватки легко, але якщо його текстура щільна, крем необхідно розтирати – він скочуватиметься разом із сироваткою. Таке ж відбувається і якщо на протязі дня навіть злегка потерти шкіру обличчя рукою… Також інколи виникали складнощі при нанесенні декоративної косметики, особливо сухих текстур (рум’ян, хайлайтера), які необхідно було розтушовувати. Тому, якщо вже на те пішло, сироватку краще використовувати при вечірньому догляді за шкірою обличчя, хоча особисто я вітамін С в якості активу люблю використовувати більше саме у ранішній рутині.

Вже через годинку після нанесення сироватки, шкіра починає жирніти і блистіти; сироватка обтяжує, відчувається на шкірі, спричиняючи дискомфортні відчуття. От чесно, вже за годину-дві після ранішнього догляду за шкірою мені хотілося піти і просто змити все з обличчя!

На щастя, сироватка хоч не викликала в мене ніяких висипань чи алергічних реакцій, але якщо ви до цього схильні – то будьте обережні і напоготові…

Щодо результату від використання, то одразу після нанесення сироватки шкіра на дотик бархатиста, наче персик, приємна і гладенька. Матова. Та цей ефект досягається саме завдяки силіконам та іншим подібним компонентам, які направлені суто на візуальне покращення стану шкіри. Відповідно, при змиванні сироватки цей «ефект» також зникає. Та що там при вмиванні… Вже за декілька годин шкіра сильно жирніє і починає блистіти. Хоча самі пори виглядають досить дисципліновано, на них сироватка негативно не вплинула, хоч і лежить плівкою. І за три тижні використання сироватки ледь-ледь вирівнявся тон шкіри. На цьому, власне, й весь результат від використання сироватки… Хоча ні, не весь) На третьому тижні використання сироватка почала злегка темніти, а отже, окислюватись і втрачати свої корисні властивості. Відповідно, шкіру вона також легенько тонувала, не сильно, але контраст із шиєю (на неї сироватку я не наносила) все ж був. Виходячи з цього, повнорозмірний флакон цієї сироватки я б не радила купляти, оскільки до його закінчення сироватка втратить свої корисні властивості і її використання буде не тільки некорисним, але й може бути шкідливим.

На фото – шкіра через декілька хвилин після нанесення сироватки. Робити фото до/після не бачу сенсу, бо ніяких особливих змін на шкірі не відбулося.

Я ніжно люблю косметику La Roche-Posay, в бренду багато дійсно вартих уваги засобів, є з-поміж них і ті, які в мене на повторі були вже багато разів. Та Сироватка Pure Vitamin C10 мене, на жаль, відверто розчарувала… В складі купа силіконів та суто технічних компонентів, які направлені тільки на візуал (хоч і корисних компонентів є також достатньо), наявність стійкої віддушки теж не радує. Окрім цього, сироватка любить скочуватись, дискомфортно відчувається на шкірі. А вже за три тижні почався процес окислення, відповідно, вітамін С почав втрачати свою активність і ефективність.

Як би мені не було прикро це казати, але я не рекомендую Сироватку La Roche-Posay Pure Vitamin C10, - за ті гроші, що вона коштує, можна купити декілька сироваток зі значно чистішим складом та й більш ефективною формулою.