Азелаїнова кислота *Q+A"

Азелаїнова кислота *Q+A"

Мій підлітковий період випав на той час коли інформацію про догляд за обличчям ми черпали з журналів з сумнівними порадами, а косметологи радили вмивання шампунем, протирання шкіри спиртовими настоянками та інші трешові речі.

Тому зовсім не дивно що наслідки такого "догляду" приходиться розгрібати роками.

Наразі моя проблема це постакне, тому у вечірню рутину за порадою косметолога ввела азелаїнову кислоту.

В косметології вона використовується для лікування постакне, відбілювання пігментних плям, вирівнювання тону шкіри, зменшення запалень та запобігання виникненню прищів.

Азелаїнова кислота практично не має протипоказань ( але все ж таки індивідуальну реакцію ніхто не відміняв), дозволена для використання в період вагітності та лактації, на відміну від ретинолу.


Для знайомства шкіри з активом обрала сироватку британського бренду "Q+A", концентрація азелаїнової кислоти в ній 8%, для повноцінної роботи це замало, потрібно від 10%, найкраще 15-20%, але як для першого знайомства шкіри з кислотою, цілком достатньо

Азелаїнова кислота *Q+A"

Сироватка знаходиться в пляшечці з темного скла, об'ємом в 30 мл, з пластиковим дозатором.

Склад у сироватці комплексний, крім азелаїнової кислоти ще є цинк для зменшення запалень та протимікробної дії, екстракт насіння кіноа, для зволоження та зміцнення шкіри, сік алое та бетаїн для зволоження і регенерації.

Сама сироватка білого кольору, має легку кремову текстуру, завдяки чому швидко та легко розподіляється на шкірі.

Виробник рекомендує використовувати двічі на день, вранці та ввечері, я ж використовую лише ввечері, так як зранку у мене зволоження, а на ніч кислоти.

Також на етикетці вказано, що засіб підходить для будь-якого типу шкіри, крім чутливого, але я мені здається що вона для жирного типу шкіри, сухій навряд чи сподобається.

Після першого нанесення вся шкіра обличчя почервоніла та пекла, але терпимо, наступні рази теж, та як я помітила, печіння було лише в тих місцях де залишилися сліди від акне.

Згодом шкіра звикла до активу, печіння я вже не відчуваю, а ось почервоніння деякий час на місці рубців присутнє.

За два місяці користування я помітила що:


1.Шкіра стала менш жирніти;


2.Тон більш рівніший;


3. Не виникло запалень, хоча у весняний період вони не рідкість.


4. Не глибокі сліди від акне стали майже не помітні, з більш серйозними потрібно працювати сильнішими активами
.

Зараз я планую перейти на більш концентровану азелаїнову кислоту, то дану навряд чи візьму знову, але як для першого знайомства, щоб зрозуміти чи підходить шкірі такий актив чи ні, вона цілком гідна уваги!