Anna_feerie

Кератинова маска, що лікує волосся

Кератинова маска, що лікує волосся
Кератинова маска, що лікує волосся
Кератинова маска, що лікує волосся

Нещодавно в мене був невдалий досвід з розпіареним кокосовим кондиціонером Tresemme, який пересушив моє волосся і змусив шукати щось справді дієве для відновлення структури, пружності завитка та блиску. Тож хочу розказати і показати, як вплинула маска Phytorelax Laboratories Keratina Deep Reconstructor Mask на мої локони😍.Тисніть "Дізнатись більше", щоб побачити результат на моїх кучерях!

Кератинова маска, що лікує волосся
Кератинова маска, що лікує волосся

Мій досвід буде корисним не лише кучеряшкам, а й тим, хто має рівне волосся, адже будь-який тип потребує двох речей: якісного зволоження та достатньої кількості протеїнів. На завитках це простіше побачити, а так потреби волосся у всіх збігаються).

Достатнє зволоження (за нього відповідають такі компоненти: вода, сік алое, гліцерин, полісахариди, жирні спирти, сік агави тощо) допомагає мені отримати більш податливе та блискуче волосся, що легко закручується та не збивається в ковтуни)). Натомість протеїни (hydrolysed keratin/protein/amino silk acids і т.д.) додають щільності та пружності, оскільки вони вбудовуються в кортекс та таким чином «латають» пошкодження.

Догляд за кучерями – це завжди балансування між зволоженням та живленням протеїнами, адже змінюються сезони/температура/вологість, так само потреби волосся можуть ставати іншими протягом навіть одного тижня. Тож я завжди маю в арсеналі два різних по складу засоби, щоб обирати в моменті саме те, що треба моїм завиткам 🥰.

Маска від італійського бренду Phytorelax була давно в моїх бажанках разом із кератиновим молочком (нарешті прийшов час їх спробувати)). Найбільше мене привабив склад, до речі, на сайті він трохи інакший, тому розпишу той список інгредієнтів, який зазначено на пакуванні:

- Вода – універсальний розчинник та зволожувач.

- Cetyl Alcohol – жирний спирт, не плутати з Alcohol Denat., адже останній може сушити шкіру й волосся, натомість жирні спирти мають пом’якшувальні та зволожуючі властивості.

- Behenamidopropyl dimethylamine – кондиціонуючий агент.

- Orbignya oleifera seed oil – олія бабассу, живить, захищає та зволожує.

- Hydrolyzed keratin – гідролізований кератин – той самий протеїн, який потрібен нашому кортексу.

- Hydrolyzed sericin – гідролізований шовк, так само є протеїном, має кондиціонуючі, зволожуючі властивості та, найголовніше, сгладжує кутикулу, створюючи захисну плівку.

- Tocopherol – вітамін Е, антиоксидант.

- Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate – натуральний консервант, що видобувають методом ферментації коренів редьки спеціальними бактеріями.

- Amodimethicone – легкий силікон.

- Parfum [Fragrance] – віддушка.

- Lactic acid – молочна кислота.

- Phenoxyethanol – консервант.

- Benzoic acid – консервант, що має протигрибкову дію.

- Dehydroacetic acid – антисептик, консервант.

- Hexyl cinnamal – ароматизатор.

- Ethylhexylglycerin – натуральний консервант та антиоксидант.

Єдине, що я могла б покритикувати – це амодиметикон, проте його я не відчуваю (думаю, що виробник додав його лише для консистенції маски в мінімальній кількості). Зазвичай силікони мені розпрямляють кучері та роблять волосся прилизаним, а тут все навпаки.

Маска має дуже густу консистенцію, вона тримає форму, навіть коли перевернути баночку 🙃. Колір – нині популярний в світі моди відтінок «вершкового масла»). Аромат приємний, дорогий та не надокучливий.

На моє волосся потрібно не багато продукту, хоч пасма спочатку ніби поглинають цю масочку (таке в мене буває лише з натуральними продуктами, тому це дуже добре). З нанесеною маскою можна легко розплутати довжину (нагадую, кучері не слід розчісувати в сухому вигляді – лише під час миття з нанесеним кондиціонером/маскою).

Я використовую маску різними способами: можу нанести на 5-10 хвилин і змити, іноді роблю глибоке зволоження і залишаю на 15-20 хвилин під термо-шапкою (огляд на неї писала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/28256/).

Перед змиванням обов’язково «жамкаю» волосся знизу вверх, щоб краще сформувались завитки. Вже на етапі змивання відчувається, що кучері стали більш щільними. Коли волосся висушене та вкладене, то додається блиск, завитки більш підкручені і в цілому відчуття такого правильного обтяження. Це не той випадок, коли ми перестарались з олійними обгортаннями, а саме потовщення кожної волосинки, через що виглядає, ніби волосся в мене більше, ніж є насправді 😁.

Навіть на другий день зачіска виглядає дуже добре, завитки не розпрямлюються та гарно виблискують. Тож, для мене ця маска виявилась дуже вдалою, звісно, я не забуваю про зволоження і завжди прислухаюсь до потреб власної шевелюри, та в якості кератинового трітменту вважаю це ідеальним варіантом 💙.