Свідома клієнтка

Гідролат листя оливи Najel Olive Leaves Hydrolate

Гідролат листя оливи Najel Olive Leaves Hydrolate

Гідролат листя оливи не тільки звучить поетично, але й чинить приємну дію на шкіру. Тонік-гідролат листя оливи від французького бренду Najel я обрала для себе замість звичайного тоніка. Гідролат це ароматична вода, яку отримують з дистильованої рослини або квітки. Гідролат можна використовувати вранці замість води, щоб м'яко очистити та пробудити шкіру та для тонізації обличчя після вмивання перед нанесенням доглядової косметики.

У виробника чотири гідролати в лінійці:

Гідролат листя оливи — багатий антиоксидантами гідролат, підходить для всіх типів шкіри, особливо чутливої, заспокоює шкіру та виводить токсини.

Гідролат з лимоном та алое вера призначений для комбінованої та жирної шкіри. Лимон очищає шкіру, допомагає зменшити недоліки та усуває чорні точки. Алое вера завдяки своїм загоювальним та протизапальним властивостям також допомагає усунути недоліки та почервоніння.

Гідролат цвіту апельсина рекомендується для всіх типів шкіри, розслаблює та заспокоює шкіру, покращує колір обличчя.

Гідролат дамаської троянди теж підходить для всіх типів шкіри, має в'яжучі властивості, завдяки чому звужує пори, а заспокійливі властивості допомагають зменшити почервоніння та подразнення. Гідролату дамаської троянди приписують антивікові властивості.

Два перших гідролати не містять ароматизаторів. Гідролат листя оливи зацікав мене тим, що він рідкісний, я раніше не зустрічала таких гідролатів. На Олімпійських іграх у Стародавній Олімпії переможців увінчували вінками з оливкового листя, і хотілось доєднатись до переможців :)

Гідролат листя оливи Najel Olive Leaves Hydrolate

Склад гідролату листя оливи дуже простий:

Olea Europaea (Olive) Leaf Water, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid

Це власне гідролат, два консерванти та регулятор pH. Такий склад викликає у мене довіру, тому що я зустрічала гідролати, у складі яких не вказані консерванти, і мені не зрозуміло, як вони зберігаються, також, у різних гідролатів різний pH і мене подобається, що pH цього гідролату збалансували.

Виробник пише:

“Листя оливкового дерева містить більше олеуропеїну, сильного антиоксиданту, ніж сама оливка. Гідролат Najel, отриманий шляхом парової дистиляції органічного листя оливи, зменшує ознаки старіння і нейтралізує вільні радикали. Він складається з активних антиоксидантів, терпенів, які очищують клітини від токсинів і захищають шкіру від вільних радикалів.
Гідролат оливкового листя, відомий своїми антисептичними властивостями, позбавляє шкіру обличчя та шкіру голови від недосконалостей. Відомий своїми пом’якшувальними та заспокійливими властивостями, він м'яко очищує навіть найбільш вразливу шкіру.
Цей гідролат залишає шкіру приємно м'якою та свіжою, з легкою ароматною ноткою. Допомагає виводити токсини й заспокоювати шкіру, зміцнює шкіру та робить її більш пружною. Гідролат оливкового листя Najel також можна використовувати, масажуючи волосся, щоб заспокоїти та очистити шкіру голови”.

Гідролат об’ємом 200 мл, користуватись можна 6 місяців після відкриття. Флакон з достатньо міцного, затемненого пластику зі зручною кришкою.

Мої враження:

Підбір тоніка ніколи не давався мені легко, хоча здавалось би, що в тому складного? Моя шкіра комбінована, схильна до незначної жирності в області носа, і при застосуванні більшості тоніків ця жирність підвищується, від чого ніс блищить, а тональний крем потроху розчиняється на ньому і не має такого хорошого вигляду в середині дня, як би мені хотілось, тому тоніки я зазвичай купую, пробую та віддаю або не купую зовсім.

Тонік, хоч і не є обов’язковим етапом догляду, може приносити користь шкіри: він вирівнює pH шкіри після вмивання. У різних типів шкіри різний pH і він може відрізнятися на різних ділянках, середній pH шкіри дорослої людини приблизно 5,7, кислий, в той час як pH води може коливатися залежно від місцевості від 6,5 до 8,5, тобто навіть коли ми просто ополіскуємо обличчя водою, ми порушуємо pH нашої шкіри, і хоча здорова шкіра сама відновлює свій pH (це може займати від 2 до 13 годин), тонік вирівнює pH шкіри швидше ніж крем, тому що він водний, а шкіра підлаштовує свій pH під pH рідини на ній. Корисним косметичним компонентам легше проникнути у зволожену тоніком шкіру, оскільки вода сама по собі є провідником, і сам тонік може містити корисні компоненти. З цих причин, хоч я і не користувалась певним час тоніком, щоб уникнути небажаної жирності, я сумувала за цим етапом догляду, доки не знайшла гідролат Najel. Я заміряла його pH, він кислий як і має бути.

Гідролат приємно пахне, запах нагадує мені запах чорносливу з початковою нотою квашених яблук, природні аромати я люблю, на шкірі запах надовго не затримується, хоча хотілось би. Гідролат прозорий та рідкий. Для нанесення я використовую ватний пафф, який вбирає в себе менше засобу, порівняно з ватним диском, тому що він тонший. Після нанесення гідролат надає шкірі певного сяйва, я не можу сказати, що він зволожує шкіру сам по собі, в ньому і немає звичних зволожувальних компонентів на кшталт гліцерину, однак, після нанесення гідролату зволоження, котре дає крем, більш відчутне. Шкіра стає м’якою і гідролат листя оливи допомагає швидше позбутись запалень та прищів. Приємно, що гідролат забезпечує додаткове зволоження без додаткової жирності шкіри. Я пробувала використовувати його і на шкірі навколо очей, ніяких неприємних відчуттів в цій області він не викликає й теж посилює зволоження від крему. Я бачу, що з цим гідролатом крем починає працювати швидше, якщо без тонізації було потрібно декілька годин, щоб крем всівся на шкірі та почав зволожувати, то зараз крем всідається одразу. Цей косметичний продукт мені до вподоби і я рада, що він органічно доповнив мій догляд. Щодо антиоксидантної та омолоджувальної дії, я не можу відділити дію гідролату листя оливи Najel від дії мого божественного 24-годинного крему для обличчя Bioselect, тому що використовую ці засоби у комплексі, і такий догляд приносить мені справжню насолоду ❤️