Lykova_Irina

Чому я не використовую олію для кутикули та яку альтернативу для себе знайшла, щоб нігті виглядали

Чому я не використовую олію для кутикули та яку альтернативу для себе знайшла, щоб нігті виглядали

* Відразу вибачаюсь, на фото ніготь середнього пальця зламався, тому довелося на нього поставити "латку", щоб не обрізати всі нігті і походити з довгими ще деякий час. Тому виглядає не дуже естетично, але вже як є 🙃

Найпоширеніший засіб для догляду за кутиколою - це олія. У переважній більшості виробники використовують мінеральні олії в даних засобах.

Мінеральна олія - це продукт нафтопереробки. Для використання у косметиці її добре очищують від компонентів, які можуть нанести шкоду здоров'ю. У мінеральних олій є свої плюси, але є й мінуси. Для мене основний мінус - це те, що сама по собі мінеральна олія не несе ніякої користі. В ній немає ні вітамінів, ні зволожуючих компонентів, нічого. Ця речовина залишається на поверхні шкіри, створюючи плівку, яка не дає випаровуватися вологі. У цьому і полягає дія мінеральних олій - не дати випаруватися тому, що вже є у шкірі. Додаткового зволоження чи живлення від неї не варто чекати. Тому важливо, щоб у складі засобу були й інші компоненти, які нададуть зволоження та живлення.

У мене доволі суха шкіра рук. Тому, засобів на основі мінеральних олій мені не достатньо. Щоб кутикула виглядала охайно, мені потрібно її додатково зволожувати та підживлювати.

Тому, я шукала засоби, які допоможуть у цьому і знайшла.

Найулюбленіший - це гіалуронова сироватка для нігтів з екстрактом вишні від Sophin. У неї консистенція, я б назвала, як у киселя, або гелево-желейна, червоного кольору. Чудово зволожує та живить шкіру. Колір на шкірі не залишається.

Не менше мені подобається гель для зміцнення нігтьової пластин від цього ж бренду. Його можна використовувати для відновлення нігтів після гель-лаків. Має у складі вкраплення, які на шкірі розчиняються. Ефект також чудовий.

У обох дуже зручний формат нанесення - пензлик.

Менше мені подобається засіб від Essence, через свою досить рідку консистенцію та менший ефект зволоження, ніж у Sophine, а також формат нанесення - піпетка, бо розподілити засіб таким чином не дуже зручно. Але він теж працює, кутикула зволожена.

Всі ці засоби можна наносити на саму кутикулу та на нігтьову пластину, втираючи їх для кращого вбирання.
Вони не залишають жирності, як олії. Їх можна використовувати пару разів на тиждень, але я використовую щовечора - одна пляшка засобу завжди стоїть на приліжковій тумбочці і перед сном я спочатку наношу сироватку, а потім зволожуючий крем. На ранок руки виглядають чудово. Більше того, я можу робити гігієнічний манікюр значно рідше, бо кутикула не так наростає і руки виглядають дуже охайно. З цими засобами манікюр роблю раз на 7-10 днів і вони виглядають 👌
Також після процедури гігієнічного манікюру наношу сироватку не тільки на зону кутикули, а й на всі нігті та даю їй 20-30 хвилин попрацювати, потім мию руки з милом на наношу декоративне покриття.

На фото манікюр зроблений за допомогою лаку для нігтів Pierre Cardin №114.