kareenelll

Акне і мій догляд

Акне і мій догляд

До 18 років я не знала, що таке висипання, а потім щось пішло не так. В мене почало появлятись багато болючих підшкірних прищів та гнійничків , потім постакне. Я не розуміла, що робиться з моєю шкірою. Дерматолог поставила мені діагноз акне і виписала мені антибіотик і бензоїл пероксид, але мені не допомогло.

І тоді я почала в паніці скупляти різні засоби з приміткою для висипань і жирної шкіри. Оскільки я не мала багато коштів, то купляла те, що було подешевше, в надії що воно допоможе + робила собі бовтанки з саліцилової кислоти. І ось так я програвала в боротьбі з акне майже 6 років. Були періоди коли шкіра була краща, потім гірша. І так по колу🤪

І ось я наважилась піти на онлайн консультацію до дерматолога. Скажу чесно, це моє найкраще рішення за 700 грн в догляді яке зекономило мені купу грошей, бо нарешті я перестала купляти мільйон непотрібних засобів, а лише ефективні які дають результат.

Я не скажу, що у мене критична ситуація, у мене ніколи не був важкий ступінь акне, але все ж воно було. Дерматолог теж поставила мені діагноз акне, папульозно-пустульозна форма і підбрала мені необхідний догляд.

Я поставила ліміт ≈ 700 грн за засіб. І ось вона підібрала мені схему за ≈ 4000 грн. Я користуюсь нею уже 5 місяців і отримала чудовий результат.

  1. Демакіяж : міцелярна вода Babe Laboratorios. В схемі її не було, але я вирішила використати її, бо мала більше половини. Вона справді чудова, і гарно знімає мейк. Оскільки вона закінчилась, то я замінила її на рожеву біодерму, як рекомендував лікар.
  2. Очищення : перше це гель Transparent Lab Rose calming cleanser мʼяко очищує шкіру. Наступне - це скарб, це перлина яка допомагає стирати прищі з мого обличчя: гель для вмивання PanOxyl Acne creamy wash 4%. Але з ним варто бути супер обережни. Я напишу про цей засіб детальніше.
  3. Тонер: G9skin white in milk water. Колись цей тонер я вже купляла по рекомендації хорошого дерматолога, тут мені його поставили в схему теж. Ця річ реально варта уваги.
  4. Сироватки: beauty of joseon glow serum propolis + niacinamid. Живить і регенерує шкіру. Мультикислотна сироватка Cos De Baha Azelaic Acid Hinokitiol Clear Skin (AC). Спрямована на боротьбу з постакне і висипаннями.
  5. Крем: Needly Cicachid Relief Cream. Просто база.
  6. Сонцезахист: Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50+/PA++++ - 50m. Я тільки вчора придбала його, буду тестити.
  7. Sos зволожуючий засіб: Topicrem DA Baume Emollient. Цього в схемі дерматолога не було, але я наносила цей крем на обличчя або тільки навколо носу раз в тиждень на ніч, щоб по максимуму зволожити і помʼякшити шкіру. Це не всім підходить, бо може забити пори, але мені раз в тиждень було окей.

Мої маленькі поради:

1. Очевидна з цього посту порада: зверніться до спеціаліста який професійно підбере вам все згідно потреб і бюджету. Але обирайте перевіреного, який знає, що робить. Дерматолог якого вибрала я, не рекомендує виключно проф. Як бачите в мене тут більша половина Кореї, набагато дешевшої ніж проф. догляд.

2. Паперові рушнички або бавовняні на кожний день. Можливо це не обовʼязково, але мені так спокійніше, що ніхто з рідних не витирав свою пʼятку моїм рушником для лиця😅

3. Переконайтесь, що ваша косметика точно не викликає висипань. Коли я перестала користуватись тоном Missha і collagen, то кількість висипань зменшилась. Не повністю, але все ж висипань стало менше. Особливо це було помітно літом коли я взагалі від тональних відмовилась) хоча в моєї мами collagen улюблений, вона з ним отримує 100500 запитань чим користується)

4. Я не вмиваюсь гелем для очищення кожного ранку. Я можу вмитись просто водою і я вважаю, що цього достатньо мені, я не фанат екстра очищення і вимивання шкірного барʼєру. Колись прочитала в дерматолога про те, що вмивання кожного ранку не є обовʼязковим, як і фанатичне обливання сонцезахастом.

5. Знову ж про сонцезахист. Я не користуюсь ним взимку. Я орієнтуюсь суто по УФ індексу) якщо він вище 2-3, тоді я його наношу. І то лише в період з 10 по 18 годину) індекс я перевіряю в прогнозі погоди

6. Моніторте сайти. Можна дуже зекономити. Я на айхерб купила цей тонер за ≈ 390 грн. В Україні він набагато дорожчий. Кислотну сироватку я купила за 700грн в магазині офлайн, але на мейку її можна за 500грн вихопити🙃

Ну ось і все.

Про деякі засоби я б хотіла б розказати більше, бо вони вартують уваги. Але пост вийшов й так дуже великим, і це ще я його скоротила😅

різниця між фото до після 2,5 міс)

Акне і мій догляд
Акне і мій догляд
Акне і мій догляд
Акне і мій догляд
Акне і мій догляд