Beauty Jam

Як користуватися кондиціонером для волосся: 5 порад

Як користуватися кондиціонером для волосся: 5 порад

Для чого потрібен кондиціонер для волосся?

Саме кондиціонер дбає про наступні речі у догляді за волоссям:

  • підтримка оптимального рН-балансу
  • розгладжування, спрощення розчісування та укладки
  • запобігає появі сухості та ламкості кінчиків
  • тонізує та зволожує, дає відчуття свіжості
  • попереджає пошкодження та покращує захист.

Коли моя майстриня з догляду за волоссям пояснила мені основну функцію кондиціонера у догляді, то питання про те, коли його наносити: після маски чи до, відпало саме по собі.

Кондиціонер — це продукт, що закриває лусочки волосся, запобігаючи появі посічених кінчиків та ламкості. А закривати їх найкраще у самому кінці догляду, отже — після шампуню та маски.

З тим, як в коли використовувати кондиціонер розібралися, йдемо далі.

Мій кондиціонер для волосся — це Tresemme Biotin Repair & Protect Conditioner. В ньому ідеально все: аромат, ціна, помітний ефект вже з першого використання. Але, навіть його можна змусити працювати краще, знаючи наступні 5 лайфаків.

1. Перед тим, як наносити кондиціонер, постарайтеся добренько видалити зайву вологу. Тобто, не просто відтиснути пасма, а промокнути (не терти) рушником. Так більше корисних мікроелементів потраплять туди, куди потрібно.

2. Трохи більше на кінчики. Вони найбільші ненажери, тому варто використати більшу порцію продукту саме тут.

3. Але пам’ятайте — без фанатизму. Кондиціонер потрібно використовувати кожен раз, коли миєте голову, при цьому наносити на кінчики трошки більше, але не наносьте занадто багато, бо таким чином пасма звикають до продукту. Це може не тільки знизити ефективність косметики, а й помітно зменшити густину та «подарувати» волоссю дуже втомлений вигляд.

4. Варто прочесати пасма за допомогою спеціальних гребінців для розчісування вологого волосся. Я використовую Tangle Teezer. Так ви будете впевнені, що не пропустили жодне пасмо.

5. Тримати стільки, скільки треба. Змивати кондиціонер одразу після нанесення — не дуже гарна ідея, як і ідея витримувати його годинами на волоссі. Те, як працює формула саме вашого засобу, ретельно досліджувалось. Тому варто просто прочитати потрібний час на флаконі.

Всі ці нюанси використання такі прості, але про них важливо пам’ятати, щоб завжди мати неперевершений результат. Буду вдячна за увагу до посту та коментарі))