Мій пензликово-банний день (підглядати можна)
маленький лайфхак завдяки якому пензлики проживуть 10+ років
Привітики, дорогенькі!
Мій пензликово-банний день надихнув мене на ідею посту. Може і я вас надихну помити своїх маленьких пухнастиків.
Як бачите моя колекція пензликів доволі різноманітна: тут ветеран із Mary Kay (пам'ятаєте ще цю фірму?), кілька пензликів MAC - клянуся їм вже більше 10 років, так само як бабуськам Real Techniques, 2 пензлики для очей і для рум'ян я купила два роки тому у мережевому магазині в Польщі. І старі, і (відносно) нові пензлики я люблю і бережу. Тому розкажу як я їх мию.
Крок 1: Гарненько мочимо пензлики, тримаючи їх ворсинками донизу. Під час миття і віджимання важливо тримати пензлики саме у вертикальному положенні, щоб волога не потрапляла в основу ворсинок, де клей. Таким чином основа не розбухне, ворсинки не почнуть вилазити і пензлик прослужить багацько років.
Крок 2: Гарненько намилюємо круговими рухами по милу, а потім по руці, утворюючи піну. Намилюємо із додаванням води, аж допоки не почне стікати чиста прозора вода замість мильної і брудної.
Крок 3: Я рекомендую приділяти більше уваги пензликам для тональної основи та для рум'ян, адже вони найбільше фарбуються продуктом. Тому їх намилюємо додатково і полоскаємо поки кольорові продукти не вимиються із ворсинок.
Крок 4: Акуратно промокнемо рушником, так аби ввібрати вологу в рушник, а не загнати її в клейову основу пензлика)) Ну ви зрозуміла - у мене "пунктік"😆
Крок 5: Я роблю ось таку конструкцію на підвіконнику із скрученого валиком маленького кухонного рушничка, а під низ стелю кілька шарів паперової серветки. Аби волога одразу стікала і випаровувалась. За кілька годин я трошки пересуваю конструкцію, щоб вологі місця опинилися подалі. Ну суть ви зрозуміли.
В банний день не було дуже високої температури, тому я лишила їх на підвіконнику аж до ранку, а тоді вже мої красунчики було чистенькі і пухнасті!
А ви любите мити пензлики?
Коментарі (0)