olena_glossy

Кератин філер "Гудбай Пошкодження" Garnier Fructis

Кератин філер "Гудбай Пошкодження" Garnier Fructis

Серія "Goodbye Damage" від Garnier Fructis миттєво привертає увагу яскравими барвами. Змивний засіб міститься у флакончику зі щільного непрозорого пластику помаранчевого кольору. Кришечка типу фліп-топ. Етикетка срібна та переливається різноманітними кольорами, що виглядає дуже ефектно.

Але… дане пакування абсолютно незручне для такого типу продукту. Кератин-філер густий як маска і для того, щоб користатися засобом, флакон доводиться тримати постійно догори ногами. Краще б тут пасувала туба.

Кератин філер "Гудбай Пошкодження" Garnier Fructis
Кератин філер "Гудбай Пошкодження" Garnier Fructis
Кератин філер "Гудбай Пошкодження" Garnier Fructis

Кератин філер нагадує густу білу маску з приємним ароматом екзотичних фруктів. Виробник пропонує два способи використання: нанести на вологе волосся до або після шампуню, залишити на 5 хвилин, а потім змити.

Випробувала обидва варіанти:

  • При використанні до шампуню видимого ефекту на моєму волоссі (пористе, тонке, в’юнке, нефарбоване) за тиждень використання нема. У такому випадку після шампуню використовувала маску/бальзам зі свого звичайного догляду. Волосся виглядає як зазвичай без цього змивного засобу. Для тесту спробувала використати кератин філер до шампуню та не використовувати бальзам. Тут без варіантів – волосся без спрею не могла розчесати.
  • При використанні після шампуню волосся злегка блискуче, трохи слухняніше, легко розчісується. Дія засобу подібна до маски чи бальзаму. Але якогось «вау»-ефекту на своєму волоссі знову ж таки не помітила (можливо нема, що відновлювати).

Склад – той нюанс який мене збентежив.

Виробник зазначає, що формула Кератин Філера збагачена 19% відновлювальним кератиновим комплексом, проникає всередину волосся, допомагає наповнити та відновити його.

На третій позиції після Aqua та Cetearyl Alcohol йде речовина Behentrimonium Chloride.

Ця речовина має чимало переваг: пом’якшує та розгладжує волосся, полегшуючи догляд та укладку; допомагає розплутувати волосся, полегшуючи розчісування; зволожує волосся, запобігаючи сухості та ламкості; робить волосся більш гладким і полірованим; допомагає зробити волосся м’якшим і еластичнішим, покращуючи загальну структуру волосся.

Але є нюанс, вона не становить ризик для здоров’я людини в межах регламентованих лімітів концентрації і у країнах ЄC для змивних засобів для волосся від становить 5%.

На жаль, даних щодо фактичної концентрації Behentrimonium Chloride у складі бальзам філера нема, і якби не згадка про 19% відновлювального кератинного комплексу (достеменно, які речовини він об’єднює невідомо 😊), мене б воно може і не бентежило. Заспокоює те, що засіб продається і в країнах ЄС, тож сподіваюсь концентрація допустима.

З корисностей у складі: лимонна кислота, гліцерин (зволожувач), олія марули та ши, гідролізовані протеїни кукурудзи, сої та пшениці.

Містяться і силікони Aminopropyl Dimethicone та Amodimethicone.

Звичайно, є речовини, які відповідають за структуру, зберігання та аромат кератин філера.

Тож, які висновки зробила для себе? Засіб в догляді залишила, але використовую його лише 1-2 рази на тиждень (миття голови щоденне). Обрала варіант - після шампуню, але змиваю з обережністю, щоб засіб не попав в очі.