Anna_feerie

Магія поза Хогвартсом: зварила гель для волосся та брів на кухні! 😆😆😆

В кучерявому ком'юніті є така фішка, як саморобний гель для укладання волосся зі льна)). І його хоча б раз варить кожна кучеряшка😁 Я не виключення (спойлер: це не перша моя баночка😍😍😍).

Скажу відверто, мені все ж більше довподоби купити класні банки з натуральним складом, хай вже косметичні хіміки розробляють продукти, а я буду користуватись і кайфувати. Та іноді трапляється таке, що улюблений засіб скінчився, новий придбати немає можливості через відсутність доставки, вартість або з інших причин.

І ось тут варіант зробити собі косметичний продукт з підручних матеріалів може врятувати ситуацію!

🍃 2 столові ложки лляного насіння (придбати можна в аптеці або супермаркеті)

🍃 склянка води

🍃 ефірні олії (в мене лаванди та лимона)

🍃 рідкий вітамін Е (або можна взяти в капсулах, тоді зубочисткою зробити дірочку і видавити вітамін)

🍃 чистий капроновий носочок

Тож, нічого складного, як бачите, придбати слід лише льон та ефірні олії, якщо в вас їх нема🤗 Особисто в мене завжди є олія лаванди - мені і аромат подобається, та найголовніше, вона допомагає розслабитися та заснути (останнім часом з цим складнощі). Я наношу крапельку на зап'ястя і дуже швидко засинаю завдяки цьому засобу, тому маю по баночці в кожній шафці)))

Олія лимона я купувала для освітлення волосся (щоб додавати до масок під час миття або розчиняти в воді і робити спрей). Загалом, це масло корисне і для обличчя, і для шкіри (пам'ятаємо, що тільки в розведеному вигляді, бо можна отримати опік!).

Можна обрати іншу олійку, яка вам довподоби. Також я минулого разу додавала мигдальну олію, але цього разу в мене її немає, та й засіб сам по собі виходить зволожуючим, тому не хочу обтяжувати локони надто поживними текстурами).

Беремо каструльку, наливаємо туди воду і додаємо льон. Наше завдання - довести до кипіння, але не зволікати, як тільки почне густішати, одразу знімаємо з вогню. Далі гель почне ставати ще більш густим, то ж не варто переварювати.

Далі залишаємо гель охолоджуватись. Потім беремо нашу баночку та носочок - тепер найскладніше: треба відділити той гель від насіння яка😆😆😆 Через цей етап я кожного разу думаю, що то останній мій саморобний гель, та проходить час і я знову стою на кухні з панчохою в руках🤪

Додаємо по 2-3 краплинки ефірних олій і 5-7 крапель вітаміну Е (він виступатиме в ролі консерванта), все добре перемішуємо, переливаємо до банки з дозатором і ставимо в холодильник. Зберігання в холодному місці продовжує термін нашого гелю (десь 2 тижні він без проблем витримає, за цей час я його використаю).

А потім використовую його для укладання кучерів. Тут нагадаю, що він кількості, способу нанесення (на вологе або підсушене волосся, жимкати чи накручувати на палець) залежить кінцевий результат. Це така сама творчість - кожного разу можна отримувати різні зачіски))). Мені подобається вимите волосся з незмивним кремом спочатку трохи підсушити в мікрофібровому тюрбані, потім нанести лляний гель, пожамкати і трохи дати стайлінгу схопитися. А вже потім сушити феном з дифузором.

В мене вони жорсткі, густі та непокірні, але він впорався!))) До того ж, натуральний склад, сподіваюсь, буде піклуватися не тільки про зовнішній вигляд))