Чи можна обійтися без ензимної пудри?
Враження від ензимної пудри з папаїном та вітаміном С від Skinbar
Цієї весни я познайомилась із брендом Skinbar. Замовила одразу три засоби за приємною акцією. Мене потішили доступна ціна, гарний склад та дієвість. Сьогодні на огляді делікатна ензимна пудра для обличчя з папаїном та вітаміном С.
Пудра міститься у компактній баночці з кришечкою фліп-топ. Дизайн стильний та мінімалістичний. Вся необхідна інформація є і на баночці, і на коробочці, у якій вона приїхала.
Спосіб застосування: висипте на долоні невелику кількість пудри, додайте кілька крапель води, розітріть засіб до утворення піни, масажними рухами нанесіть на шкіру, змийте теплою водою. Використовуйте 2-6 разів на тиждень.
СКЛАД пудри чудовий!
- Першими у складі стоять абсорбенти: Крохмаль кукурудзяний та мальтодекстрин
- Потім м’які ПАР: Sodium cocoyl isethionate та Sodium methyl cocoyl taurate
А далі:
- Біла глина - абсорбент
- Ліпаза - фермент, що розщеплює жир
- Рисова пудра - абсорбент, скраб
- Папаїн - очищення, стимуляція оновлення шкіри
- Бетаїн - зволоження
- Ароматизатор для приємного запаху
- Алантоїн - зволоження, пом’якшення, заспокоєння
- Аскорбілфосфат натрію - стабільна водорозчинна форма вітаміну С - антиоксидант, зміцнення та освітлення шкіри
Більшість компонентів оцінені як “Безпечні” та “Цілком безпечні”. Аналізатору тільки парфум не дуже подобається. Але мені до вподоби ніжний легенький аромат пудри. Чи то цитруси, чи то якісь тропічні фрукти. Пудра і так дуже комфортна у використанні, а з цим ароматом задоволення ще більше🥰
І, до речі, про використання та про ефект. Пудра гарно піниться, тільки треба призвичаїтися насипати достатню кількість. Не пече, не викликає алергічної реакції.
Після змивання пудри:
✨ матова шкіра
✨ чисті охайні пори
✨ шкіра гладенька та м’якенька на дотик
✨ відчуття чистоти та свіжості
Пудра не пересушує шкіру, але залишає легесеньку стягнутість. Гадаю, що це залежить від стану шкіри або від звички, бо мені після вмивання будь-якими засобами хочеться відразу наносити щось зволожувальне. Ефект від пудри можна побачити на фото.
Гадаю, дія пудри дуже помітна. Хоча так само ефективно очищує й антиакне пінка з гліколевою кислотою і ніацинамідом (також від Skinbar). Ось відгук: https://club.makeup.com.ua/post/38294/. Звісно, це зовсім різні засоби з зовсім різним складом. Дія ензимної пудри, окрім очищення від зайвого себуму, спрямована ще на видалення ороговілого шару, вирівнювання тону та мікрорельєфу шкіри. І, мабуть, при регулярному використанні ефект від пудри буде ще помітнішим. Але мені так подобається пінка з гліколевою кислотою і ніацинамідом, що я часто забуваю про ензимну пудру. Тому використовую її десь 1 раз на тиждень, а то й рідше.
Вважаю, що ензимна пудра - це класний додатковий засіб для догляду за шкірою. Але, на мою думку, вона не є вже вкрай обов’язковою, якщо є гарний щоденний очищувальний засіб та ще й час від часу робляться очищувальні масочки. Втім, мені дуже цікаво було її спробувати, і результатом я задоволена🥰
ДОПОВНЕННЯ ВІДГУКУ. Після першої публікації цього допису, я спробувала використовувати ензимну пудру частіше - до чотирьох разів на тиждень. І помітила, що пори довше зберігають чистий та охайний вигляд. Навіть коли виникають висипання, шкіра виглядає більш чистою та доглянутою. При тривалому та регулярному використанні ця пудра дає помітний гарний накопичувальний ефект.
Отже, відповідь на питання у заголовку “Чи можна обійтися без ензимної пудри?”: так, можна. Але з пудрою краще. Це дійсно дуже корисний та дієвий продукт!
Дякую за увагу!🫶
Коментарі (0)