Євгенія 👩

Постійний гість у моїй рутині)

Постійний гість у моїй рутині)
Постійний гість у моїй рутині)

Всім привіт✌️

Якщо чесно, то я не великий фанат ензимних пудр, я все ж таки віддаю перевагу класичному скрабу). Однак, ензимну пудру все-таки використовую, не більще 2 разів на місяць. Для такого, не частого використання, мені ідеально підходять стіки Isntree Mugwort Powder Wash. Про які хочу розповісти докладніше та показати їхню дію на своєму носі (найпроблемніша область моєї шкіри)👇.

У "Isntree" є кілька варіантів упаковок даного засобу - у форматі індивідуальних стіків та у повнорозмірному флаконі.

Я не регулярно використовую ензимку, то для мене стіки – це ідеальний варіант. Зручно, компактно, і - не дорого, в порівнянні з флакончиком.

Стік довгастий, виконаний з паперу і це скоріше недолік, тому що матеріал дуже делікатний і може зіпсуватися, навіть при транспортуванні.

Пакет розкривається легко, але пудра трохи порошить, тому можна розчхатися🤣.

Вага: 1 гр, я використовую по пів пакетика, тому мені його вистачає на 2 повноцінні використання.

На сайті склад не вказано, тому додаю його повністю:

Zea Mays (Corn) Starch, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Palmitate, Sodium Lauroyl Glutamate, Diglycerin, Papain, Sea Salt, Artemisia Princeps Leaf Powder, Allantoin, Maltodextrin, Water

Виділяю найцікавіше:

  • Zea Mays (Corn) Starch (Кукурудзяний крохмаль) - ензимна пудра з кукурудзяного крохмалю зазвичай вважається дуже м'якою та дбайливою до шкіри. Кукурудзяний крохмаль має абсорбуючі властивості, спрямовані на регулюванна роботи сальних залоз та збереження вологи в шкірі.
  • Papain (Папаїн): Це ензим, який зазвичай отримують з папайї. Він відомий своїми властивостями ексфоліації, які можуть допомагати в видаленні відмерлих клітин шкіри, зміцненні текстури шкіри та забезпеченні гладкої поверхні.
  • Sea Salt (Морська сіль): ексфоліюючий чи тонізуючий компонент.
  • Artemisia Princeps Leaf Powder (Порошок листя артемізії Принцеси): використовується для заспокоєння шкіри.
  • Також у складі є 3 види ПАР, вони вважаються не агресивними та цілком собі м'якими, дбайливими. Однак можуть бути травмуючими для дуже чутливої шкіри.

  • Текстура пудри - порошкова, дрібного помелу, за рахунок цього, трохи порошить. Вона біла з невеликими чорними вкрапленнями. На дотик абсолютно м'яка.
  • При контакті з водою перетворюється на дуже ніжну, і напрочуд, густу пінку.
  • Аромат не яскраво-виражений і мені пахне побілкою). Точно можу сказати, що він дивний, але швидко вивітрюється зі шкіри, тому не викликає дискомфорту.

Я використовую ензимну пудру 2 рази на місяць, по черзі із класичним скрабом.

* У першу покупку, використала 2 рази на тиждень, результат – травмувала собі шкіру, з'явилися почервоніння та печіння. Тому, 2 рази на місяць для мене – супер.

Перед використанням пудру слід заміщати🧙. Цей процес максимально простий та інтуїтивно зрозумілий:

Необхідно висипати невелику кількість пудри в долоню, додати до неї 2-3 краплі води та акуратно пальчиком перемішати ці компоненти до утворення пінки.

* Головне не переборщити з водою, щоб вміст не вийшов дуже рідким.

Після замішування в долонях залишається тільки ніжна пінка. Вона дуже м'яко ковзає по шкірі, в ній немає жодних абразивних частинок, вона абсолютно не відчувається і травмує. У дії нагадує звичайну пінку для вмивання.

Вмиваюся протягом 1-2 хвилин, особливу увагу приділяю проблемним ділянкам шкіри (ніс та підборіддя). Змивається пінка теплою водою, з першого разу.

Ензимнка не залишає на шкірі жирності та липкості, але трохи стягує шкіру, не критично, але дуже хочеться нанести зволожуючий крем.

Моя шкіра: комбінована, є лущення (на кінчику носа), чорні цятки та сальні нитки.

Мені здається, що ця ензимка дає моментальний ефект, я використовую її вже близько 6-7 місяців, а результат такий самий, як і після першого використання.

  • Добре очищує та полірує шкіру до скрипу, але робить це дуже делікатно. Після її використання відчувається абсолютна чистота.
  • Пом'якшує, робить шкіру дуже приємною на дотик.
  • Вирівнює тон, шляхом освітлення.
  • Однозначно звужує пори і освітлює чорні крапки/сальні нитки, я навіть сказала б, що блюрить їх. Ефект ви можете побачити на фото, але тут справедливо відзначити, що такий результат тримається не більше доби).
  • Регулює роботу сальних залоз. Шкіра стає абсолютно матовою і цей ефект триває досить довго.
  • Лущення прибирає, але мінімально, у цьому плані її не можна назвати супер-дієвою.

Мені подобається ця ензимка, як на мене, вона дає цілком пристойний ефект. Глобально вона не покращить шкіру, але підтримає її в хорошому стані😉.

Дякую за увагу💕