A.

Гель для вмивання та флюїд Vichy Normaderm + Шампунь від лупи Dercos

Гель для вмивання та флюїд Vichy Normaderm + Шампунь від лупи Dercos

Взимку я отримала у лікаря-трихолога набір пробників Vichy:

  • Гель для вмивання Vichy Normaderm Intensive Purifying Cleanser;
  • Флюїд Vichy Normaderm Double-Correction Daily Care;
  • Шампунь від лупи Vichy Dercos.

Сьогодні нарешті відкрила флюїд, тому пишу відгук. Серед цієї трійки раніше я вже мала пробник гелю для вмивання, тому повторний пробник допоміг остаточно скласти враження.

Це було моє перше тестування догляду Vichy для обличчя, а от з шампунями Vichy Dercos я знайома добре і постійно користуюсь ними.

  • Плюси: Гель містить саліцилову кислоту + сіль цинку (Zinc Gluconate), тобто орієнтований на жирну та проблемну шкіру.
  • Мінуси: Парфумна композиція сильна, але це змивний засіб та не викликає негативну реакцію. Гель інтенсивний як свідчить назва, крім саліцилової кислоти ще є Sodium Chloride, Sodium Hydroxide (луги), які добре вмивають шкіру. Ці інгредієнти в теорії можуть бути агресивні, але знову ж таки, в мене не виникло негативної реакції у вигляді пересушеної шкіри.
  • Склад: Aqua/​Water, Coco-Betaine, Propanediol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Chloride, Sodium Cocoyl Glycinate, Dipropylene Glycol, Zinc Gluconate, Salicylic Acid, Bifida Ferment Lysate, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Copper Gluconate, Caprylyl Glycol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Parfum/​Fragrance.
  • Висновок: непоганий гель для проблемної шкіри, але я особисто більше люблю гелі без активів та парфумів.
  • Плюси: Флюїд містить саліцилову кислоту, гліцерин, каолін, сіль гіалуронової кислоти, ферменти, цинк, без спирту (!), тобто також орієнтований на жирну та проблемну шкіру.
  • Мінуси: Сильна парфумна композиція (але цей засіб незмивний, тому це для мене проблема, було некомфортно відчувати запах ментолу на обличчі довгий час). Флюїд для мене виявився липким та не поглинався досить довго. Тому у мінус йде також мій особистий користувацький досвід. Хотілось замість флюїду просто нанести крем і не чекати поглинання.
  • Склад: Aqua/​Water, Glycerin, Salicylic Acid, Isononyl Isononanoate, Butylene Glycol, Kaolin, Zinc Sulfate, Bifida Ferment Lysate, Sodium Hydroxide, Sodium Polyacrylate, Sodium Hyaluronate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Ascorbyl Glucoside, Caprylyl Glycol, Hydrolyzed Algin, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Biosaccharide Gum-1, Acrylates/​C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum/​Fragrance.
  • Висновок: цей флюїд - не мій формат, сильні парфуми та залишає липкість, довго поглинається.
  • Плюси: Шампунь містить дисульфід селену (який відомий своїми антигрибковими властивостями), саліцилову кислоту (яка діє на відлущення та себорегулює), гліцерин, вітамін Е. Тобто є активні інгредієнти, які здатні боротись із проявом лупи.
  • Мінуси: Для себе особливих мінусів не знайшла. Хіба що трошки довго змивається із шкіри голови (мій особистий користувацький досвід).
  • Він не такий сильний як шампунь Vichy Dercos Anti-Dandruff Deep Purifying Shampoo (відомий як Micropeel), але Micropeel все-таки ще й діє як фізичний ексфоліант (скраб), тому не записую це у мінус, просто інша інтенсивність дії.
  • Склад: Aqua/​Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycol Distearate, Coco-Betaine, Glycerin, Dimethicone, Selenium Sulfide, Carbomer, Ci 47005, Acid Yellow 3, Citric Acid, Menthol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, PPG-5-Ceteth-20, Salicylic Acid, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Acetate, Parfum/​Fragrance.
  • Висновок: шампунь дуже сподобався, однозначно розгляну покупку повнорозмірного засобу.

Мені б хотілось, щоб засоби для проблемної шкіри обличчя не були перенасичені парфумними композиціями. Відчуття прохолоди від ментолу я особисто не зацінила, мені здається, що в довготривалій перспективі користування це може пересушувати шкіру.

Флюїд для мене виявився зовсім непідходящим. Водночас я була б не проти час від часу використовувати гель для вмивання, але не на постійній основі через те, що надаю перевагу базовим гелям без активів.

А от шампунь класний!