Як часто можна фарбувати волосся, щоб його не травмувати?
Вирішила поговорити з вами на цю тему, виправляючи ситуацію зі своїми коренями. Ці зрадники відросли і нав’язливо хочуть показати себе світу. То коли і як фарбуватися, щоб не пошкодити волосся?
Так, усе дуже індивідуально і, як ми зрозуміли після челенджу, дуже залежить від того, який колір обираєш, яку маєш базу та яка сама схема фарбування у тебе. Розглянемо різні випадки.
Почну з себе. Мою схему фарбування надала мені люба колористка і я повторюю її вдома самостійно. Роблю таким чином:
- раз на 1-1,5 місяці фарбую корені аміачною фарбою у співвідношенні з окисником 1:1.
- довжину тоную тією ж фарбою, але іншим відтінком та у співвідношенні з окисником 1:2 (фарба:окисник).
- раніше використовувала бальзами для тонування і влітку планую повернутися до них. Це простіше, менш травмуюче для волосся, та результат не такий тривалий.
Як часто фарбувати корені?
Основна історія в тому, що тут дві крайності. Не можна робити це занадто часто, але і чекати, поки відросте пів довжини — не варто. У першому варіанти отримаємо пересушене волосся. У другому — плями та смуги по полотну, які псують загальну картинку.
В середньому вони відростають на 1-2 см за місяць. Це оптимальна довжина для зафарбовування. Тобто, приблизно раз на 1-2 місяці фарбуємо корені.
Як часто варто оновлювати колір по усій довжині?
Підфарбовуючи корені, ви збережете красу засічки надовго. А от оновлювати фарбу по усій довжині варто приблизно раз на 3-6 місяців, щоб це було і ефективно і не надто шкідливо. Якщо ж ваш колір потребує цього частіше, то варто робити тонування.
Як часто можна тонувати волосся?
Залежно від того, чим тонувати.
- Безаміачною фарбою — раз на 2-3 тижні, бо формула є менш агресивною.
- Тонувальним бальзамом з якісною формулою можна тонуватися залежно від того, як вимивається колір.
- Хна або басма. Тут треба бути дуже обережним і не перестаратися, бо накопичення цих штук у волосся може приводити до неочікуваного зеленого відтінку і колір може ставати бруднішим. Раз на 1-2 місяці — окей, краще ще довшу перерву.
Блондинки та яскраві фарбування.
Перед фарбуванням у блонд необхідно виконати освітлення волосся.Це також роблять для деяких яскравих фарбувань. Така процедура дуже травмує пасма, що б там хто не обіцяв. Тут треба брати до уваги один нюанс. Походивши довше з відрослим корінням, ви знизите ризики сильного пошкодження волосся. Проте, щоб згодом виконати освітлення і фарбування коренів, варто довіритися професіоналу, бо чим довше відрощено натуральний колір, тим клопітливіша і складніша задача — вирівняти все в один тон.
Ще трошки нюансів
- З брюнетки в блонд за один раз і щоб волосся не страждало — це те саме, що «єдиноріг», такого не існує.
- Окисник — це важливо. Фарбуватися у яскраві відтінки можна на 3% оксиді і це буде ефективно та не агресивно для волосся. Сивину можна перекрити 6% оксидом, не обов’язково палити пасма 9-ткою або 12-ткою.
- Тримати фарбу довше, ніж написано в інструкції, не потрібно. Підвищення стійкості кольору такою ціною — не найкращий вибір.
- Якщо ви зробили хімічну завивку, то фарбуватися краще через рік і більше після процедури, бо волосся стане дуже ламким.
- Ботокс та ряд інших процедур для волосся — це червоний прапорець для блонду. Якщо ви його робили, то освітлення може спровокувати появу зеленого та іншого кольорів і вийти в бажаний холодний чи теплий блонд просто не вдасться. Варто завжди говорити колористу про усі процедури, що ви робили, навіть, якщо це було 1-2 роки тому.
- Перевіряємо номер тону фарби не на картонному пакованні, а на тюбику перед тим, як наносити. Ми ж не хочемо сюрпризів.
А якщо сюрприз стався?
Як часто можна перефарбовувати волосся?
Так буває, що пофарбували волосся вдома, а результат геть не той, що хотілося. І що ж робити? Краще за все звернутися до майстра. Він зробить «змивання» та проведе тонування. Такий підхід менше травмує волосся, ніж купити фарбу темніше і перекрити знову самостійно на наступний день. Та і такий метод можливий, якщо добре підійти до питання відновлення та поповнити домашній догляд repair-засобами. Пам'ятайте, що це більше про критичну ситуацію, ніж про норму.
Зміна кольору
Змінювати колір можна максимально часто, якщо ви маєте освітлене волосся з чистим полотном — без смуг та плям, якісний та регулярний домашній догляд, а також вмієте добре підбирати фарбники, щоб жоден з них не застрягав в полотні, а якщо й застрягав, то ви точно знали, як його замаскувати схемою фарбування.
Якщо чесно, звучить якось утопічно і неможливо, саме тому, я завжди змінювала колір волосся разом із майстром. Він завжди дбав не лише про колір, а й про стан волосся. І після зміни тону радо пояснював мені, як я можу підтримувати цей колір вдома та як доглядати, щоб мої самостійні фарбування не наробили біди. Я живу за принципом: не знаєш — спитай у того, хто знає. Тому, всі мої експерименти не стали фатальними для волосся.
Отже, схема гарного волосся, якщо воно фарбоване: якісні фарбники + вдала частота фарбування + якісний догляд. Усе можливо)
Усім гарного волосся від коренів до кінчиків і ніяких неприємних сюрпризів під час фарбувань.❤️
Коментарі (0)