Ya Yana

Як часто можна фарбувати волосся, щоб його не травмувати?

Як часто можна фарбувати волосся, щоб його не травмувати?

Так, усе дуже індивідуально і, як ми зрозуміли після челенджу, дуже залежить від того, який колір обираєш, яку маєш базу та яка сама схема фарбування у тебе. Розглянемо різні випадки.

Почну з себе. Мою схему фарбування надала мені люба колористка і я повторюю її вдома самостійно. Роблю таким чином:

  • раз на 1-1,5 місяці фарбую корені аміачною фарбою у співвідношенні з окисником 1:1.
  • довжину тоную тією ж фарбою, але іншим відтінком та у співвідношенні з окисником 1:2 (фарба:окисник).
  • раніше використовувала бальзами для тонування і влітку планую повернутися до них. Це простіше, менш травмуюче для волосся, та результат не такий тривалий.

Основна історія в тому, що тут дві крайності. Не можна робити це занадто часто, але і чекати, поки відросте пів довжини —   не варто. У першому варіанти отримаємо пересушене волосся. У другому — плями та смуги по полотну, які псують загальну картинку.

В середньому вони відростають на 1-2 см за місяць. Це оптимальна довжина для зафарбовування. Тобто, приблизно раз на 1-2 місяці фарбуємо корені.

Підфарбовуючи корені, ви збережете красу засічки надовго. А от оновлювати фарбу по усій довжині варто приблизно раз на 3-6 місяців, щоб це було і ефективно і не надто шкідливо. Якщо ж ваш колір потребує цього частіше, то варто робити тонування.

Залежно від того, чим тонувати.

  • Безаміачною фарбою — раз на 2-3 тижні, бо формула є менш агресивною.
  • Тонувальним бальзамом з якісною формулою можна тонуватися залежно від того, як вимивається колір.
  • Хна або басма. Тут треба бути дуже обережним і не перестаратися, бо накопичення цих штук у волосся може приводити до неочікуваного зеленого відтінку і колір може ставати бруднішим. Раз на 1-2 місяці — окей, краще ще довшу перерву.

Перед фарбуванням у блонд необхідно виконати освітлення волосся.Це також роблять для деяких яскравих фарбувань. Така процедура дуже травмує пасма, що б там хто не обіцяв. Тут треба брати до уваги один нюанс. Походивши довше з відрослим корінням, ви знизите ризики сильного пошкодження волосся. Проте, щоб згодом виконати освітлення і фарбування коренів, варто довіритися професіоналу, бо чим довше відрощено натуральний колір, тим клопітливіша і складніша задача  — вирівняти все в один тон.

  • З брюнетки в блонд за один раз і щоб волосся не страждало — це те саме, що «єдиноріг», такого не існує.
  • Окисник — це важливо. Фарбуватися у яскраві відтінки можна на 3% оксиді і це буде ефективно та не агресивно для волосся. Сивину можна перекрити 6% оксидом, не обов’язково палити пасма 9-ткою або 12-ткою.
  • Тримати фарбу довше, ніж написано в інструкції, не потрібно. Підвищення стійкості кольору такою ціною — не найкращий вибір.
  • Якщо ви зробили хімічну завивку, то фарбуватися краще через рік і більше після процедури, бо волосся стане дуже ламким.
  • Ботокс та ряд інших процедур для волосся — це червоний прапорець для блонду. Якщо ви його робили, то освітлення може спровокувати появу зеленого та іншого кольорів і вийти в бажаний холодний чи теплий блонд просто не вдасться. Варто завжди говорити колористу про усі процедури, що ви робили, навіть, якщо це було 1-2 роки тому.
  • Перевіряємо номер тону фарби не на картонному пакованні, а на тюбику перед тим, як наносити. Ми ж не хочемо сюрпризів.

Як часто можна перефарбовувати волосся?

Так буває, що пофарбували волосся вдома, а результат геть не той, що хотілося. І що ж робити? Краще за все звернутися до майстра. Він зробить «змивання» та проведе тонування. Такий підхід менше травмує волосся, ніж купити фарбу темніше і перекрити знову самостійно на наступний день. Та і такий метод можливий, якщо добре підійти до питання відновлення та поповнити домашній догляд repair-засобами. Пам'ятайте, що це більше про критичну ситуацію, ніж про норму.

Змінювати колір можна максимально часто, якщо ви маєте освітлене волосся з чистим полотном — без смуг та плям, якісний та регулярний домашній догляд, а також вмієте добре підбирати фарбники, щоб жоден з них не застрягав в полотні, а якщо й застрягав, то ви точно знали, як його замаскувати схемою фарбування.

Якщо чесно, звучить якось утопічно і неможливо, саме тому, я завжди змінювала колір волосся разом із майстром. Він завжди дбав не лише про колір, а й про стан волосся. І після зміни тону радо пояснював мені, як я можу підтримувати цей колір вдома та як доглядати, щоб мої самостійні фарбування не наробили біди. Я живу за принципом: не знаєш — спитай у того, хто знає. Тому, всі мої експерименти не стали фатальними для волосся.

Отже, схема гарного волосся, якщо воно фарбоване: якісні фарбники + вдала частота фарбування + якісний догляд. Усе можливо)

Усім гарного волосся від коренів до кінчиків і ніяких неприємних сюрпризів під час фарбувань.❤️