Yustal

Заспокійлива ламелярна маска Jole Soothing Lamellar Mask

Заспокійлива ламелярна маска Jole Soothing Lamellar Mask

Заспокійлива ламелярна маска від українського бренду Jole (Джолє, наголос на перший склад) зацікавила мене своїм багатим складом, під час консультації з косметологом бренду ми з’ясували, що маску мені варто спробувати, оскільки вона містить пептид Acetyl Tetrapeptide-15, котрий працює з нейрочутливістю шкіри. Чутливість шкіри може мати різну природу: вона може підвищуватись через зовнішні фактори (вплив сонячного випромінювання, косметичні компоненти, в тому числі в продуктах для макіяжу) та через внутрішні, нейрогенні фактори. Моїй шкірі властиві обидва типи чутливості, інколи мені трапляється косметика, котра підвищує чутливість шкіри й мені доводиться припиняти її використання, але навіть коли я не використовую косметику взагалі моя шкіра може бути дещо роздратованою, також я можу відчувати її як таку, в якої підвищена температура, хоча будь-який зволожувальний крем знижує температуру шкіри, через деякий час вона знову підвищується, зазвичай, якщо я наношу ввечері хороший крем, моїй шкірі стає добре, а зранку я все ж таки відчуваю тепло в шкірі. Моя шкіра зараз не має таких зовнішніх ознак чутливості як почервоніння, запалення, висипання чи лущення, має купероз, неприємні відчуття тепла та подразнення невидимі людям навкруги, але спричиняють мені дискомфорт. Є люди, котрі думають, що в них чутлива шкіра, хоча шкіра в них нормальна, лише змучена неправильним доглядом, чутливість же моєї шкіри визначена лікарем-дерматологом. Мій догляд це “крок вліво, крок вправо, неприємні наслідки”. Ніхто більше з мого оточення не знає, що шкіра може боліти, а я знаю, останні роки, шкіра на щастя не болить, але я все ще відчуваю, що вона буває ніби надто гарячою і шкіра легко дратується, вона не була такою все життя, шкіра стала чутливою з віком, і після того, доки я не навчилась грамотно за нею доглядати, вона мала значно гірший вигляд ніж зараз. Я вже добре знайома з такими відомими заспокійливими компонентами як центела та пантенол, а спеціальні пептиди для зниження чутливості я ще не пробувала, й загорілась ідеєю спробувати ламелярну маску Jole з заспокійливими рослинними компонентами, вітамінами та пептидом. Косметолог бренду Вікторія порадила 10 днів застосовувати маску щовечора, а після курсу за потребою, тому що на відміну від пептидів, які стимулюють вироблення колагену, та пептидів-міорелаксантів цей пептид не обов’язково застосовувати щодня, щоб отримати ефект.

Заспокійлива ламелярна маска Jole Soothing Lamellar Mask
Заспокійлива ламелярна маска Jole Soothing Lamellar Mask

Склад маски на етикетці:

Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cannabis Sativa Seed Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Panthenol, Centella Asiatica Extract, Rose (Rosa Centifolia) Extract, Cetearyl Alcohol, Phospholipids, Sphingolipids, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Bisabolol, Licorice (Glycyrrhiza glabra) Root Extract, Ginkgo Biloba Extract, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Phenoxyethanol, Mannitol, Sodium Citrate, Acetyl Tetrapeptide-15, Gluconolactone, Rosa Canina Fruit Oil, Allantoin, Rutin, Escin, Asiaticoside, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Dipropylene Glycol.

Маска не містить ароматизаторів, простого спирту та ефірних олій. Відсутність цих компонентів у складі косметичних засобів рекомендована для чутливої шкіри та, на жаль, інші виробники все одно часто їх включають у свої лінійки для чутливої шкіри (навіщо??). В складі багато хорошого: ламелярні емульгатори, корисні олії коноплі та насіння льону (джерело Омега-3), пантенол, екстракт центели азіатської, екстракт троянди, фосфоліпіди та сфінголіпіди (емоленти), лецитин, вітамін Е (антиоксидант), аскорбіл пальмітат (вітамін А, антиоксидант), бісаболол, екстракт кореня солодки (екстракт, ефективність якого доведена для боротьби з гіперпігментацією), екстракт гінкго білоба, ацетилтетрапептид-15, глюконолактон, олія плодів шипшини (одна з найцінніших олій в косметології), алантоїн, рутин (зміцнює капіляри), азіатикозид (антиоксидант, заживляє). Склад щедрий та дійсно цікавий.

Детальніше про Acetyl Tetrapeptide-15:

“Ацетил Тетрапептид-15 це пептидний інгредієнт з унікальним механізмом дії, спрямований головним чином на нейрочутливу шкіру, здатний зменшувати нервову реакцію на зовнішні подразники. Він обмежує вивільнення прозапальних нейромедіаторів (CGRP) і знижує реакцію сенсорних нервів на зовнішні подразники. Зв'язуючись з μ-опіоїдним рецептором на нервових закінченнях, ацетилтетрапептид-15 імітує ендоморфін-2, повторюючи частину його послідовності (Tyr-Pro-Phe-Phe-NH2). У складі засобів для догляду за шкірою він підвищує поріг толерантності шкіри, зменшуючи відчуття болю та дискомфорту і роблячи шкіру менш чутливою до різних подразників і відчуттів. Ацетил Тетрапептид-15 це цілеспрямоване та “розумне”рішення для чутливої шкіри, яке діє як нейро-космецевтичний заспокійливий засіб, що запобігає надмірній реакції на сучасні методи лікування та процедури”.

В асортименті бренду Jole цей пептид можна знайти ще у змивній очищувальній масці для чутливої шкіри обличчя Jole Pore Control Mask, а також я знайшла його у декількох засобів інших брендів, які коштують приблизно в 4 рази дорожче ніж заспокійлива маска Jole.

Загалом заспокійлива ламелярна маска Jole рекомендується для шкіри з пошкодженим епідермальним бар’єром після проведення пілінгів або косметологічних процедур, я не вдаюсь ні до одного, ні до іншого, й для мене ми її обрали, щоб спробувати знизити вперту чутливість шкіри, яка проявляється навіть коли шкіра по факту в порядку та нічого агресивного я з нею не роблю.

На зворотній стороні маски виробник пише, що заспокоююча ламелярна маска Jole Soothing Lamellar Mask:

заспокоює та зволожує шкіру

допомагає зняти запалення та чутливість шкіри

пришвидшує загоєння та зменшення набряків

стимулює оновлення шкіри

підвищує адаптивні здатності шкіри

допомагає відновити епідермальний бар’єр

Консультант бренду підказала мені, що для зняття запалення потрібно наносити маску середнім шаром, а для швидкого відновлення епідермального бар'єра тонким шаром як звичайний зволожувальний крем.

Мої враження:

Маска у темній скляній банці, котра була додатково повністю запакована у плівку, мені сподобалось це захисне упакування та сама естетика темної баночки. Маса 50 грамів. Під кришкою є ще одна додаткова плоска пластикова кришка. Користуватись маскою можна 6 місяців після відкриття.

Маска не має яскраво вираженого запаху, якщо до неї принюхуватись є слабкий косметичний запах класичного крему. Вона доволі густа, і для першого застосування я нанесла її дуже щедрим товстим шаром і яким же було моє здивування, коли маска наче повністю поглинулась шкірою, в моєму розумінні так робить не маска, а крем, через таку подібність до крему її можна застосовувати й вдень. Через деякий час я відчула як температура моєї шкіри знизилась, це була не така прохолода як буває від охолоджувальних продуктів для обличчя з ментолом, просто температура шкіри впала, не можу сказати, що за одну ніч відбулось диво, ні, але на ранок моя шкіра теж відчувалась менш теплою ніж зазвичай зранку, вона була м’якою і помірно зволоженою, на носі була нормальна для моєї шкіри жирність, купероз теж добре себе почував та не був яскраво вираженим. Маска шкірі сподобалась і я вирішила наносити менше маски за один раз, щоб мені її надовше вистачило.

Що я відчуваю при тривалому використанні маски? Нічого, і в цьому вся соль, я майже не відчуваю свою шкіру, ні печіння, ні подразнення, ні підвищеної температури, а так і має бути, коли шкіра здорова, маска робить свою роботу й шкіра має гарний, здоровий вигляд. Глюконалактон м’яко відлущує шкіру і шкіра стає гладкою без ознак лущення. Зволоження від ламелярної маски Jole відрізняється від зволоження з типовими продуктами на кшталт гіалуронових сироваток, відчуття такі наче шкірі знову 20 років (а у 20 років в мене була здорова, безпроблемна шкіра) й в неї висока кількість ліпідів. Мабуть, в цей відгук потрібно додати більше палких слів про те, що жоден інший засіб не давав мені такого ефекту і яке це полегшення нарешті не відчувати свою шкіру взагалі, але якщо у вас є така проблема підвищеної нейрогенної чутливості як у мене і ви вже перепробували майже все на світі, то ви й так зрозумієте, що отримати такий ефект це дуже круто. Цей продукт українського виробника мене порадував, купероз з нею теж заспокоєний. Я думаю, маска знижує чутливість шкіри обох типів: викликану внутрішніми чинниками та зовнішніми. Мабуть, вона також може стати хорошим “зимовим кремом” для тих, хто взимку потерпає від чутливості шкіри, тональний крем на ній тримається непогано, на моїй комбінованій шкірі влітку це виглядало жирненько, а взимку на сухій буде добре.

Наскільки ця маска крута? На момент її отримання я не могла використовувати сонцезахисний крем, мій звичний крем, який до цього мені добре підходив, почав нещадно подразнювати шкіру під вечір, я спробувала залишки попереднього заспокійливого сонцезахисного крему, які ще були достатньо свіжі, котрим я безпроблемно користувалась попереднє літо, але на цей раз він теж дратував мою шкіру. Я використала маску три рази: на ніч, на день, і знову на ніч, і на наступний день я вже могла користуватись сонцезахисним кремом, маска врятувала мою шкіру й після того я вже використовую її тільки на ніч, а на день сонцезахисний крем. Маска нереально крута.

Загалом, заспокійлива ламелярна маска Jole Soothing Lamellar Mask рекомендована для догляду після процедури пілінгу для заспокоєння шкіри та відновлення епідермального бар’єра, для догляду за чутливою, подразненою шкірою, для шкіри з куперозом, розацеа або атопічної.