A.Maroon

02:34 година ночі 🌙

02:34 година ночі 🌙

Ми робимо макіяж по-різному. Хтось наносить лише блиск для губ та фарбує вії, хтось тільки зафарбовує синці під очима, хтось використовує безліч різноманітних засобів, а хтось взагалі робить професійний макіяж навіть щоб сміття винести :)

Отож, зазвичай макіяж це ніби ще один шар шкіри на обличчі.

Безумовно, протягом дня він може виконувати захисну функцію, проте, ближче до вечора кількість бактерій на обличчі зашкалює.

Наша шкіра працює 24 години на добу. Через пори на її поверхню надходить шкірне сало та піт, які підтримують її зволоженою, допомагають позбутися мертвих клітин та забруднень.

При нанесенні макіяжу, пори блокуються, а шкірне сало перестає вироблятись. Це призводить до розширення та запалення пір, що у свою чергу може провокувати появу нерівностей і шрамів на обличчі.

Все це відбувається тому, що макіяж заважає нормальному функціонуванню шкіри. Закупорювання сальних залоз може викликати накопичення надлишкового шкірного сала, що є причиною запальних процесів. Проте збільшені пори - не єдина проблема.

Не змитий перед сном макіяж - ідеальне бактеріальне середовище, оскільки шкірний жир упереміш з тональною основою, провокують появу прищів більше ніж щось інше.

Отож, коли зовнішній шар шкіри з якоїсь причини вразливий, то інфекційні агенти можуть потрапляти в його мікротріщини, тим самим викликаючи запальні процеси, що стають помітними вже на ранок - вирушаючи в ліжко з косметикою на обличчі, ви не даєте шкірі позбутися накопиченого за день бруду. Таким чином вночі омертвілі клітини не можуть відшаруватися, а сальні залози не можуть нормально працювати.

Ось чому вранці ваше обличчя має жирний блиск, а також виглядає нездоровим і має поганий колір.

Хайлайтер, щоб шкіра сяяла? - так, але якщо не змивати його перед сном, він дасть зворотний ефект.

Шкіра виконує безліч життєво важливих функцій – загоює рани, виділяє піт та регулює теплообмін. Коли пори забиваються, шкіра не дихає і стає тьмяною та запаленою.

Тіні, підводку та туш необхідно обов'язково змивати перед сном, тому що на них осідає пил та інші забруднення. Часто опухлі та червоні очі – ознака інфекції, що потрапила туди разом із косметикою.

Підводка та туш можуть в'їстись у вії та спровокувати їхню ламкість. Використання агресивних засобів для зняття макіяжу теж не найкращий вихід - вони можуть подразнювати слизову оболонку очей.

Отож, дбайте та доглядайте себе. Приділяйте собі достатньо часу та уваги.

Змивате макіяж перед сном ввечері, щоб зранку хотілось посміхнутись своєму відображенню у дзеркалі 🤍