falafelka01

Парфюмерний суп #2 | Jo Malone – королі літа

Парфюмерний суп #2 | Jo Malone – королі літа

Wood Sage & Sea Salt

Ноти: Морська Сіль, Шавлія, Грейпфрут, Амбретта, Морські Водорослі.

Напевно, найвідоміший аромат бренду, завдяки якому я з ним і познайомилась. В тік ток зарекомендував себе як мастхев для літа. Чистий, свіжий, морський - саме так найчастіше про нього кажуть. Жодним з цих слів не можна описати те, як на мені розкривається цей аромат. При першому знайомстві, що було саме влітку, я взагалі не могла з ним співіснувати, солодко-нав'язливий, якось так його відчувала. Ніякого моря чи свіжості. Розкривається на моїй шкірі як солодка жуйка. Від оточуючих отримувала питання чим так солодко пахне в приміщенні, тому це чує не лише мій ніс. Взагалі не розумію де там море. По стійкості спочатку все було складно, переставала чути через півгодини, але з часом я вже можу розрізнити його приблизно впродовж 4 годин, особливого розкриття не відчуваю, просто стабільна композиція яка з часом стихає. З відстуністю моря це напевно дуже рідкісна історія, в більшості відгуків все ж є ці асоціації.

Blackberry & Bay

Ноти: Ожина, Лист Лавра, Грейпфрут, Кедр, Ветивер, Квіткові Ноти.

Придбаний одночасно з попереднім, але тут таки сталась любов. Трошки цитрусовості з кислинкою на старті. А далі перестигла ягода ожини, яка від спеки перетворюється на вино ще на кущику, в ній багато цукру, кислоти, п'янкості, смородиновий чи ожиновий лист. Підкріплюється гострою лавровою нотою, через яку, можливо, з'являються натяки на чоловічу парфумерію. Вважаю що пахне сексуально, в моїй свідомості еротичні аромати це саме терпкі ягоди, смородина, ожина. Тому так, прямолінійність, хижість, молодість, щось таке в цьому ароматі.

Wild Bluebell

Верхні Ноти: Крапля роси, Зелене Листя, Гвоздика, Дзвіночки

Середні Ноти: Хурма, Персик

Базові Ноти: Мускус, Пудрові Ноти

Попередні 2 аромати мій ніс знає вже рік, а з цим і наступним познайомилась не так давно. Ноти з піраміди можна хіба що цілеспрямовано винюхувати, загалом на шкірі звучить зелена, дзвінка композиція. Досить прохолодний, навіть акватичний. В спеку сприймається нормально. Особливий емоцій не викликав, нейтральні враження.

Poppy & Barley

Верхні Ноти: Інжир, Фіалка, Чорна Смородина

Середні Ноти: Пудрові Ноти, Пшениця, Мак

Базові Ноти: Ячмінь, Білий Мускус, Висівки

Якби це був ряд з 4 і потрібно було обрати зайве, зайвим би виявився цей аромат. Попередні 3 мають природньо-огородню тематику, Poppy & Barley попри рослинні ноти інакший. Дещо синтетичний за своїм звучанням, викликає асоціації з готельними номерами, хрусткою білою постіллю, туманною погодою з підвищеною вологістю. Тілесний, пудровий, найцікавіший для довгого знайомства. Підозрюю, що гаряче літо не його час. Базові ноти на одязі дуже гарно звучать.

Підсумки. Jo Malone – гра в асоціації та доволі прямолінійна концепція, сильної багатошаровості в них не бачу. Але це і добре, не потрібен час щоб примиритись чи перейматись що оточуючим буде не ок, бо аромати досить політкоректні. З нахилом в натуралістичність.